Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10145

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Σε σάπισμα που δεν έχει θεραπεία
  • Και οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που ξεκινούν στο Πεκίνο, διατηρούν ελάχιστα ζωντανά στοιχεία που έχουν σχέση με την πραγματική φιλία και συναδέλφωση των λαών, την ευγενή άμιλλα. Δεν έχουν καμία σχέση πια με τον αθλητισμό - καθημερινό δικαίωμα των λαών και της νεολαίας παγκόσμια.
  • Η καπιταλιστική κυριαρχία οδήγησε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε σάπισμα που δεν έχει θεραπεία. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Απεγκλωβισμός των Ολυμπιακών Αγώνων και γενικότερα του αθλητισμού από τον έλεγχο και τους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών συμφερόντων.

ΣΕΛ.  23

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για την πλουτοκρατία από τους εργαζόμενους

Η αποφασιστική διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς, με την οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο, είναι επιτακτική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια

  • Για έναν ακόμα μήνα η ακρίβεια έδειξε τα δόντια της, καθώς ο επίσημος πληθωρισμός τον περασμένο Ιούλη διατηρήθηκε, για τρίτο συνεχή μήνα, στο 4,9%. Επίπεδο πληθωρισμού το οποίο είναι κατά πολύ υψηλότερο για τα λαϊκά στρώματα, τα οποία καταναλώνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους σε δαπάνες συντήρησης της κατοικίας, σε είδη διατροφής, δηλαδή εμπορεύματα και υπηρεσίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ανατιμητικού κλίματος.
  • Η σταθεροποίηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα, και για το μήνα Ιούλη, καταδεικνύει πόσο επιζήμια είναι για την εργατική τάξη η συμφωνία για αύξηση ενός ευρώ τη μέρα στους μισθούς που υπέγραψαν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ με τους βιομηχάνους. Η αποφασιστική διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς, με την οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο, είναι επιτακτική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία! 1.400 ευρώ βασικός μισθός. 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας.

ΣΕΛ.  9  -  10

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ «VODAFONE»
Μήνυμα στην εργοδοσία από τις ταξικές δυνάμεις

Στο πλευρό των εργαζομένων της πολυεθνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «VODAFONE», που εδώ και δύο περίπου μήνες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλιμακούμενο κύμα απολύσεων, τις οποίες η εργοδοσία βαφτίζει «εθελούσιες εξόδους», βρέθηκαν χτες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το ΠΑΜΕ. Με τη συμπαράσταση εκπροσώπων από τα ταξικά σωματεία της Αθήνας, το Συνδικάτο απέκλεισε για πάνω από τρεις ώρες τις εισόδους των κεντρικών γραφείων της επιχείρησης στο Χαλάνδρι, απαιτώντας να παρθούν πίσω οι μέχρι τώρα απολύσεις, να μη χαθεί καμιά επιπλέον θέση εργασίας.


ΣΕΛ.  12


ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Ανυποχώρητος αγώνας

Με νέα συγκέντρωση και πορεία προς τα δικαστήρια του Πειραιά, οι εργάτες στη Ζώνη απαίτησαν να κάτσουν στο σκαμνί οι πραγματικοί ένοχοι.


ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στα σκαριά νέα αντιαγροτική ρύθμιση

Χιλιάδες φτωχοί αγρότες ενδέχεται να μείνουν εκτός δικαιώματος επιστροφής φόρου κατανάλωσης καυσίμων από το νέο έτος.


ΣΕΛ.  10
63 ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Αγωνιστική εκδήλωση στην Ακρόπολη

Αγωνιστική αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση διοργάνωσε χτες η ΕΕΔΥΕ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ