Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10231

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
10η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Ξεκινάει σήμερα η 10η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, που φιλοξενείται από το ΚΚ Βραζιλίας, με θέμα: «Νέα φαινόμενα στη διεθνή κατάσταση. Επιδείνωση εθνικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών προβλημάτων και όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών. Ο αγώνας για ειρήνη, δημοκρατία, κυριαρχία, πρόοδο και σοσιαλισμό και η κοινή δράση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων».


ΣΕΛ.  7

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ για τα συλλαλητήρια και την απεργία

Οι άξονες δράσης και τα άμεσα μέτρα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ταξικού κινήματος, στις 27 Νοέμβρη, και της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, στις 10 του Δεκέμβρη, συζητήθηκαν στη χτεσινή πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Με τη συμμετοχή συνδικαλιστών και εργαζομένων από δεκάδες κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, έγινε χτες, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία των πανεργατικών κινητοποιήσεων. Η σύσκεψη κατέληξε σε άμεσα μέτρα, ώστε το επόμενο διάστημα να γίνουν αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης, της κοινής δράσης με τους μικρούς ΕΒΕ και τους φτωχούς αγρότες. Με στόχο να αντιπαλέψουν οι εργαζόμενοι την πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες τους, διεκδικώντας την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους και με επιθετικά αιτήματα να δώσουν αποφασιστική απάντηση στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και στην πολιτική των κομμάτων της. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο στις 27 Νοέμβρη θα γίνει, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., επίσης στην Ομόνοια.


ΣΕΛ.  3

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ
Για μια θητεία με αξιοπρέπεια

Χέρι με χέρι, στους φαντάρους που μόλις είχαν ορκιστεί κι έβγαιναν για την πρώτη τους άδεια, τα μέλη της ΚΝΕ μοίραζαν χτες ένα διαφορετικό... «φύλλο πορείας». Στο Κέντρο Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, η ΚΝΕ έκανε χτες μαζική εξόρμηση ενημερώνοντας για τα δικαιώματα των φαντάρων, καλώντας σε μια αξιοπρεπή θητεία, κόντρα στις συμβιβασμένες κυρίαρχες λογικές.


ΣΕΛ.  21


18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κύριο μέτωπο δράσης η κοινωνική συμμαχία

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε σύσκεψη στο ξενοδοχείο «ΝΟΒΟΤΕΛ».


ΣΕΛ.  9   -   12
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εμποδίζουν την ανάδειξη της αλήθειας

ΣΕΛ.  17
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Υπερψήφισε νέα αντιασφαλιστική έκθεση

ΣΕΛ.  13
«ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΝΕΑΣ ΚΑΠ
Νέες αρνητικές αποφάσεις για την αγροτιά

ΣΕΛ.  27
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
Πετυχημένη η χτεσινή απεργία

ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ