Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10279

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Πυκνώνουν με νέες δυνάμεις τα μπλόκα της ΠΑΣΥ

Motion Team

  • Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που οργανώνει η ΠΑΣΥ, με συμμετοχή και νέων δυνάμεων στα μπλόκα, κόντρα στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.
  • Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ, της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλη τη χώρα, χαιρετίζει, με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

ΣΕΛ.  16   -   17

ΤΖΑΜΠΑ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας

Μετά τα 28 δισ. ευρώ, που απλόχερα μοίρασε στο τραπεζικό κεφάλαιο, η κυβέρνηση σπεύδει τώρα να ενισχύσει με πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ τις επιχειρήσεις από τα χρήματα των εργαζομένων, ως μέτρο υπέρ των ανέργων

Ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται σε φορέα χρηματοδότησης των επιχειρηματιών από χρήματα που έπρεπε να πάνε σε ανέργους, ενώ οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα «εξαερωθούν», όταν σταματήσει η επιδότηση. Αυτό είναι το σχέδιο «αντιμετώπισης» της ανεργίας, που προωθεί η κυβέρνηση, στο όνομα και της επερχόμενης κρίσης. Η επίμονη κυβερνητική προπαγάνδα, για δήθεν μέτρα προστασίας των ανέργων, δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.

  • Πρώτο: Η βασική φιλοσοφία αυτών των προγραμμάτων προβλέπει την ενίσχυση των επιχειρήσεων και όχι των ανέργων.
  • Δεύτερο: Το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επιδότηση των επιχειρήσεων, ιδιωτικών και δημόσιων.
  • Τρίτο: Τα προγράμματα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης και μετά τη λήξη της περιόδου επιχορήγησης η συντριπτική πλειοψηφία των πρόσκαιρα απασχολούμενων ξαναμπαίνει στο τούνελ της ανεργίας.
  • Τέταρτο: Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που θα αποδοθούν στις επιχειρήσεις προέρχεται από τις εισφορές των ίδιων των εργαζομένων για λογαριασμό των ανέργων.

ΣΕΛ.  13

*

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Αποφασιστική αντίδραση στις απαιτήσεις του κεφαλαίου

Το μήνυμα ότι η εργατική τάξη όχι μόνο δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι, αλλά πρέπει αποφασιστικά να οργανώσει την πάλη της μπροστά στις νέες, ακόμα πιο εκβιαστικές και συντονισμένες «παραινέσεις» του κεφαλαίου και των κομμάτων του για «υπομονή» και «συνεργασία», ώστε να υποστεί εκείνη τις συνέπειες της κρίσης, έστειλαν, χτες το απόγευμα, οι οικοδόμοι όλης της χώρας. Εργάτες από τις κατασκευές συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν πρωτοβάθμια συνδικάτα του κλάδου σε διάφορες πόλεις, στο πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει η ταξική Ομοσπονδία Οικοδόμων.


ΣΕΛ.  12


ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Ψεύτικη αντιπαράθεση για την οικονομία

ΣΕΛ.  10
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΕ
Ο λογαριασμός της κρίσης στους λαούς...

ΣΕΛ.  19
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Δίνουν μάχη για τα δεδουλευμένα

ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ