Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10297

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΠΑΜΕ
Μαζική διαδήλωση στο «Τζάμπο» του Πειραιά

Μια ακόμα απάντηση, αυτή τη φορά από τους εργάτες στεριάς και θάλασσας του Πειραιά, πήραν χτες η πολυεθνική «ΤΖΑΜΠΟ», η κυβέρνηση και η προσπάθειά της να ποινικοποιήσει τους αγώνες των ταξικών δυνάμεων για λογαριασμό της πολυεθνικής.


ΣΕΛ.  15

ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ με νέα αντιδραστικά μέτρα

ΚΚΕ: Είτε με επιτήρηση, είτε χωρίς, η πολιτική του «ευρωμονόδρομου» δεν αλλάζει. Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους στη γραμμή της ανυπακοής και της αντεπίθεσης στην πλουτοκρατία και στα κόμματά της.

Η οικονομική κρίση που πλήττει την ΕΕ έχει ως αποτέλεσμα, από τη μια, να μεγαλώνει την ανισομετρία μεταξύ των κρατών - μελών της και, από την άλλη, να καθιστά πιο άγρια την επίθεση των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους κατά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Παρά την όξυνση των αντιθέσεών τους, όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφωνούν και συντονίζονται στη λήψη νέων αντιδραστικών μέτρων, πρώτα απ' όλα στα εργασιακά - μισθολογικά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτό ισχύει και για τη χώρα μας. Ετσι, η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόσχημα την απειλή της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, απεξεργάζεται νέα αντιλαϊκά μέτρα, στο όνομα της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Οι εξελίξεις επιβάλλουν στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και στα λαϊκά στρώματα να πετάξουν στα σκουπίδια όλα τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υποστηρίζουν την ΕΕ, να αντεπιτεθούν για να μην πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης, για την οποία ευθύνονται τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων, ο καπιταλισμός.


ΣΕΛ.  13

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Το Σάββατο η πανελλαδική σύσκεψη

Εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και μπλόκων, που είχαν στηθεί στους δρόμους κατά την πρόσφατη παναγροτική κινητοποίηση, καλούνται να πάρουν μέρος στην πανελλαδική αγροτική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 14 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Παλαμά Καρδίτσας.

Τη σύσκεψη διοργανώνουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων και η Επιτροπή Αγώνα του Μπλόκου της Νίκαιας, με στόχο την ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος και την ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου.


ΣΕΛ.  13

Συνέντευξη Τύπου για το 18ο Συνέδριο

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 22 Φλεβάρη. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απ' ευθείας από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του «902».


ΝΕΤ - αίσχος!

Και πιθηκανθρώπους προσπάθησε να φτιάξει ο Στάλιν! Ετσι ισχυρίστηκε ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ (Δευτέρα νύχτα)!! Ο,τι φτιάχνουν οι Υπηρεσίες, η ΝΕΤ το παίζει! Τέτοια η λύσσα όλων, που δε φοβούνται ούτε τη γελοιοποίησή τους! Ας συνεχίσουν, ο κόσμος όλο και καταλαβαίνει.



ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Το ψέμα και ο οπορτουνισμός έχουν κοντά ποδάρια»

ΣΕΛ.  33
ΨΗΦΟΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ
«Εργαλείο» για τη διάσωση του πολιτικού συστήματος

ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ