Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10370

Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Για το έγκλημα των απολύσεων ο φονιάς είναι γνωστός

Απολύσεις στο γνωστό εργοστάσιο «Παπουτσάνης». Ιδού ένα έγκλημα που ο φονιάς είναι γνωστός. Στο πολιτικό επίπεδο είναι η απελευθέρωση της αγοράς, οι τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχτ, είναι τα κόμματα που εξουσιάζουν, είναι και η εργοδοσία.


ΣΕΛ.  3
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Καθοριστική η σημασία της σημερινής απεργίας

Κοινή απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, πλατεία Κάνιγγος, 9.30 π.μ., με ηλεκτροτεχνίτες και δημόσιους υπάλληλους. Η πανοικοδομική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ, στην Αριστοτέλους.


ΣΕΛ.  19

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ μολύνουν θανατηφόρα νερό και ατμόσφαιρα

Αλέκα Παπαρήγα: Μέτρα από τους βιομήχανους για τις βιομηχανίες τους και σύγχρονα έργα στην περιοχή για 100% καθαρό νερό και ατμόσφαιρα, που να εξασφαλίζουν το λαό και τους εργάτες στη βιομηχανία, με δημόσιες επενδύσεις χωρίς επιβάρυνση του λαού

Στα Οινόφυτα, στον Ασωπό ποταμό, υπάρχει το τεράστιο σκάνδαλο και σ' αυτό το σκάνδαλο πρέπει να συγκεντρώσει την προσοχή του ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Ο λαός της περιοχής και ευρύτερα υποφέρει από το μολυσμένο νερό και την κοροϊδία της κυβέρνησης σχετικά με τη λύση του προβλήματος. Η ΕΕ δηλώνει προκλητικά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο, δεν έχει αποδειχθεί ότι από αυτό αρρωσταίνουν ή πεθαίνουν άνθρωποι, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει επαρκή μέτρα. Με τέτοιες εκτιμήσεις, καμιά εμπιστοσύνη στις μελέτες της εκάστοτε κυβέρνησης, γιατί έχει πολιτική στήριξης των επιχειρηματιών, αδιαφορώντας για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον, ούτε στις προθέσεις τους, αφού και τα δύο κόμματα εξουσίας αγκαλιάζονται με τον ΣΕΒ. Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι να μην παραγράψουν την πείρα τους, να ασκήσουν πίεση και με την ευκαιρία της προεκλογικής περιόδου πρέπει να ξεκαθαριστεί τι λέει το κάθε κόμμα, ποια έργα να γίνουν και ποιος πρέπει να πληρώσει.


ΣΕΛ.  8   -   9

Motion Team

Eurokinissi

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Η δύναμη στην ΠΚΣ εφαλτήριο για ένταση του αγώνα

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, σε όλη τη χώρα, στήριξαν την Πανσπουδαστική ΚΣ στις χτεσινές εκλογές, στέλνοντας μήνυμα αντεπίθεσης. Σε δήλωσή του ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, σημείωσε: «Οι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που έδωσαν μαζί με την ΚΝΕ τη μάχη των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών και στήριξαν την Πανσπουδαστική είναι δύναμη ρήξης ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων, της ΕΕ και των κομμάτων της που θεωρούν τα κέρδη ιερά και τα δικαιώματα της νεολαίας αναλώσιμα, είναι δύναμη ανασύνταξης του φοιτητικού κινήματος. Θα δώσουμε μαζί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη των ευρωεκλογών για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Το εκλογικό αποτέλεσμα μας δίνει δύναμη και ορμή, είναι κάλεσμα αγώνα. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία! Οργάνωση - ρήξη - ανατροπή!».


ΣΕΛ.  16   -   17


Σήμερα η ημερίδα του ΚΚΕ για την κρίση

Η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η διεθνής οικονομική κρίση και η θέση της Ελλάδας. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα γίνει σήμερα Πέμπτη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52). Ωρα έναρξης εργασιών 6.30 μ.μ.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΟΚ
Στο γνωστό αντικομμουνιστικό χαβά τους

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος επιστράτευσε για πολλοστή φορά την προβοκάτσια, το ψέμα και τη λασπολογία ενάντια στο ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7
ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ «αγκαλιά» με τα τσακάλια του ιμπεριαλισμού

ΣΕΛ.  6
ΠΑΝ. ΣΥΝ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ
Αντίσταση στην αντιασφαλιστική πολιτική

ΣΕΛ.  22

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ