Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Ιούνη 2000 - αριθ. φύλλου: 7703

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Συστράτευση κόντρα στο νέο αυταρχισμό

Επιτακτική είναι η ανάγκη για οργανωμένη αντίδραση στο μαζικό φακέλωμα, αλλά και ενάντια στον περιορισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών, τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου της «Επιτροπής Αγώνα κατά της Συμφωνίας Σένγκεν».

Η συνεχής επίθεση που δεχόμαστε επιβάλλει στις μαζικές οργανώσεις, και πρώτα και κύρια στις συνδικαλιστικές, το καθήκον να προτάξουν την πάλη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των πολιτικών, συνδικαλιστικών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τονίζει η επιτροπή.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 64 ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ 53 ΧΩΡΕΣ
Αρχίζει ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ κομμουνιστών

Ξεκινάνε σήμερα το πρωί, στο Ζάππειο Μέγαρο, οι εργασίες της τριήμερης παγκόσμιας συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με θέμα «Εμπειρίες από τους αγώνες, τις συμμαχίες και τις συνεργασίες των κομμουνιστών σήμερα».

Σε μια εποχή, κατά την οποία τα διάφορα αστικά κόμματα σε όλο τον κόσμο - νεοφιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά, κεντροαριστερά και κεντροδεξιά - υψώνουν τη σημαία της «παγκοσμιοποίησης», της «μη αναστρέψιμης πραγματικότητας», της υποταγής στη «νέα τάξη», τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα συζητούν, παλεύουν, συντονίζονται, προσπαθούν να οικοδομήσουν τον άλλο πόλο του εργαζόμενου λαού απ' άκρη σ' άκρη του πλανήτη.

Στη συνάντηση παίρνουν μέρες 64 κόμματα από 53 χώρες του κόσμου. Σήμερα θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και θα πάρουν το λόγο εκπρόσωποι κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων.


ΣΕΛ.  3

ΑΘΗΝΑ
Αγωνιστικό «παρών» για την Παιδεία

Συνεχίζεται ο αγώνας για μια Παιδεία αντίστοιχη των λαϊκών αναγκών, διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και γονείς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων τους. Με συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Παιδείας απαίτησαν Λύκειο με αυτόνομο μορφωτικό ρόλο και όχι εξεταστικό κέντρο, όπως αναδείχτηκε με τον αντιπαιδαγωγικό εξεταστικό μαραθώνιο στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου, που ολοκληρώνεται αύριο. Διεκδίκησαν κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών


ΣΕΛ.  19


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητικό συλλαλητήριο για την ασφάλιση

«Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση» βροντοφώναξαν χτες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ


ΣΕΛ.  16   -   17
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Διάλυση απαιτούν τα μονοπώλια

Η αναμόρφωση - διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, κάτι που απαιτούν να γίνει άμεσα οι πολυεθνικές, αλλά και η κάλυψη του «κενού» από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, παρουσιάστηκαν σαν οι μοναδικές και φερέγγυες «λύσεις» στη χτεσινή ημερίδα που διοργάνωσε η ιδιωτική ασφαλιστική ALLIANZ


ΣΕΛ.  16   -   17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ