Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7804

ΟΛΟΙ αύριο Σάββατο, στη 1 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως

Ολες οι προσυγκεντρώσεις του συλλαλητηρίου θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι, στους εξής χώρους:

ΕΚΑ: Σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Πλατεία Βικτωρίας: Εργαζόμενοι των βορείων και βορειοδυτικών συνοικιών, του 5ου και 6ου Διαμερίσματος. Πλατεία Καραϊσκάκη: Εργαζόμενοι των ΟΤΑ, των δυτικών συνοικιών, του 4ου Διαμερίσματος και της Δυτικής Αττικής. Ομόνοια: Δημόσιοι υπάλληλοι, ΔΕΚΟ, τράπεζες, υγεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, νότιες συνοικίες, 3ο Διαμέρισμα, Πειραιάς. Προπύλαια: Εμποροϋπάλληλοι, ανατολικές και νοτιανατολικές συνοικίες και το 2ο Διαμέρισμα. Παναθήναια: Εργαζόμενοι των βορειοανατολικών συνοικιών, 7ο Διαμέρισμα και Ανατολική Αττική. Πλατεία Κάνιγγος: Οικοδόμοι, επισιτισμός, συνταξιούχοι, ΕΒΕ, καλλιτέχνες, λογιστές, άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειές τους. Πεδίον Αρεως: Φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και μαθητές. Τα πούλμαν που θα έρχονται από την κατεύθυνση του Σχηματαρίου θα αποβιβάζουν στην πλατείαΑμερικής και από την πλευρά της Κορίνθου στην πλατείαΚαραϊσκάκη.


ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «DESTINED GLORY»
ΝΑΤΟ-ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ κατά των λαών

Αποκαλύπτεται η σαθρότητα των κυβερνητικών προπαγανδιστικών πανηγυρισμών όλο το προηγούμενο διάστημα περί αμερικανο-ελληνο-τουρκικής φιλίας...

Ξεπέρασε κάθε όριο η κυβέρνηση, που πλέον διαπραγματεύεται ανοιχτά με το ΝΑΤΟ τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, στο όνομα της ομαλής λειτουργίας της «Συμμαχίας» και της εμπέδωσης των στόχων της «νέας τάξης» των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Στα πλαίσια της ΝΑΤΟικής άσκησης «DESTINED GLORY», που τις μέρες αυτές πραγματοποιείται στην Τουρκία, και μετά την εξευτελιστική εκδίωξη από την άσκηση των ελληνικών μαχητικών κατόπιν διαταγής των Αμερικανών, επειδή τόλμησαν να πετάξουν πάνω από τη Λήμνο, χτες πραγματοποιήθηκε νέος «μαραθώνιος» διαβουλεύσεων μεταξύ ελληνικών, ΝΑΤΟικών και τουρκικών επιτελείων, με αντικείμενο το πώς θα πετάξουν τα ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Η όλη εξέλιξη είναι συνέπεια της Νέας Δομής του ΝΑΤΟ και αποκαλύπτει τις επιπτώσεις της ελληνικής συμμετοχής σ' αυτήν. Επιβεβαιώνεται με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η εφαρμογή της Νέας Δομής του ΝΑΤΟ ανοίγει τις πόρτες για την επιβολή της αμερικανικής επικυριαρχίας στο Αιγαίο και τροφοδοτεί παραπέρα τις τουρκικές βλέψεις. Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση, διά των υπουργών Αμυνας και Τύπου, δηλώνει πίστη στο ΝΑΤΟ και δεν προχωρεί ούτε καν στο ελάχιστο, που είναι η αποχώρηση από την άσκηση.


ΣΕΛ.  10   -   11

Γρηγοριάδης Κώστας

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ»
Υποχείρια, τις θέλει το ΠΑΣΟΚ

Αποδείχνοντας, για μια ακόμη φορά, πόσο υποκριτικά είναι τα περί «Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών», όπως το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε και ψήφισε, στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, να ορίζεται, τελικά, η σύνθεσή τους με την πλειοψηφία των 3/5 της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, όπου το κυβερνών κόμμα διαθέτει την ανάλογη δύναμη. «Παρών», ψήφισε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ. «Κατά», ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, ενώ τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απείχαν από την ψηφοφορία


ΣΕΛ.  6


ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σε τεντωμένο σχοινί οι «ισορροπίες»

Υπό τη σκιά της έντονης ρευστότητας και των αντιφατικών παραμέτρων, που συνθέτουν τις κρίσιμες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, άρχισε χτες στο Κάιρο η προπαρασκευαστική Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των αραβικών χωρών


ΣΕΛ.  20   -   21
ΛΑΡΙΣΑ
Επιχείρηση τρομοκρατίας των μαθητών

Επιχείρηση τρομοκρατίας σε βάρος αγωνιζόμενων μαθητών, με τις πλάτες της κυβέρνησης, έχει εξαπολυθεί, μπροστά στις νέες κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εκπαιδευτική πολιτική. Γυμνασιάρχης στη Λάρισα αποβάλλει 10 μαθητές και απειλεί με συνέχεια. Οι μαθητές «δωρίζουν» στην κυβέρνηση το «παραμύθι της μεταρρύθμισης»


ΣΕΛ.  26   -   27
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Διορισμοί μόνιμων και αναπληρωτών

Τα ονόματα των 235 εκπαιδευτικών που διορίζονται μόνιμα και των 293 προσωρινών αναπληρωτών, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, δημοσιεύονται στο σημερινό «Ριζοσπάστη»


ΣΕΛ.  28

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ