Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11004

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θερινή αντιλαϊκή λαίλαπα

Μέσα στο καλοκαίρι σχεδιάζει να περάσει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων του «Μεσοπρόθεσμου» και του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να δημιουργήσει «τετελεσμένα» για το λαό.


ΣΕΛ.  13
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Εγχειρίδιο επεμβάσεων στο εσωτερικό χωρών

Μια ακόμα επικίνδυνη για τους λαούς έκθεση υπερψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο, εφοδιάζοντας επί της ουσίας κάθε ιμπεριαλιστική μυστική υπηρεσία με ένα εγχειρίδιο δράσης για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.


ΣΕΛ.  7

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΗ για Υγεία σε όφελος του λαού
  • Καλούν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
  • Αθήνα: Στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, στους μετανάστες, στη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να οργανώσουν την αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική που μετατρέπει τη λαϊκή ανάγκη και το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την πρόνοια σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απρόσιτο για όλο και περισσότερους. Αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ενταση της δράσης στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις σχολές και τα χωριά.


ΣΕΛ.  3

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεκινάει σήμερα το 20ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο

Σημείο συνάντησης νέων από όλη τη χώρα με την ιστορία και τους αγώνες του επαναστατικού κινήματος της χώρας είναι, από σήμερα και μέχρι την Κυριακή, η περιοχή της Ρούμελης. «Ορμητήριο» των εκδηλώσεων το κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμμένα Βούρλα (φωτ. από παλιότερη εκδήλωση).


ΣΕΛ.  7

Λαιμητόμος

Ο υπουργός Οικονομικών της ελληνικής κυβέρνησης συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης για τα νέα δάνεια προς την Ελλάδα, αλλά στη συζήτηση κυριάρχησε η προοπτική γερμανικών επενδύσεων στην Ενέργεια. Δεν είναι τυχαίο ότι το κεφάλαιο, τα κόμματά του στην Ελλάδα, η ΕΕ, το ΔΝΤ σε δυο βασικά ζητήματα επέμεναν, για το «μεσοπρόθεσμο» και τον εφαρμοστικό νόμο. Στις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις, ως επείγοντα ζητήματα. Και αυτό γιατί οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης, αυξάνοντας την εκμετάλλευση και τα κέρδη, ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις δίνουν επενδυτική διέξοδο στα αδιάθετα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια που λόγω κρίσης δεν επενδύονται και όχι για την αντιμετώπιση του χρέους. Και όλ' αυτά στο όνομα της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη που επαγγέλλονται ελληνική και γερμανική κυβέρνηση για την ελληνική και γερμανική πλουτοκρατία, αν γίνει και όταν γίνει, θα φέρει για τους εργαζόμενους μισθούς Κίνας και εργασιακές σχέσεις Αφρικής και για την Ελλάδα παραπέρα υπονόμευση των παραγωγικών της δυνατοτήτων. Ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, μπορεί να γίνει μόνο από τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, με αποδέσμευση από την ΕΕ.



ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
Ολα για πούλημα

ΣΕΛ.  16
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα για τα ΒΑΕ

ΣΕΛ.  15
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Σε εξέλιξη η πρωτοβουλία του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στρατηγική επιλογή η επίθεση στο κίνημα

ΣΕΛ.  9
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΣΟΪΜΠΛΕ
Θέλουν «ανάπτυξη» με μισθούς Κίνας

ΣΕΛ.  12
ΕΕ - ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Αγριος καυγάς ανάμεσα σε ληστές των λαών

Ο άγριος καυγάς ανάμεσα στην ΕΕ και τους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης αποτελεί μέρος των ανταγωνισμών και συγκρούσεων ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές ληστές των λαών, καθώς διαπιστώνουν ότι η κρίση του καπιταλισμού είναι βαθιά. Η αντιπαράθεσή τους αφορά αποκλειστικά την επιδίωξη ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων των μονοπωλίων για το ποιος θα έχει τις μικρότερες ζημιές από την καταστροφή μέρους του κεφαλαίου και θα βγει ισχυρότερος από τη φάση της κρίσης.


ΣΕΛ.  10  -  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ