Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11304

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από αύριο αρχίζει το 3ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  17
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τα κόμματα να στηρίξουν στην πράξη τους απεργούς χαλυβουργούς

ΣΕΛ.  13

Συμπεράσματα από τις εκλογικές αναμετρήσεις στις 6 Μάη 2012 και 17 Ιούνη 2012
  • Συνεδρίασε η ΚΕ του ΚΚΕ στις 9 Ιουλίου 2012 με θέμα τα συμπεράσματα από τις εκλογικές αναμετρήσεις και τα άμεσα καθήκοντα του Κόμματος.
  • Η ΚΕ επεξεργάσθηκε πρόγραμμα δράσης του Κόμματος για το επόμενο διάστημα, που θα εξειδικευθεί στις κομματικές οργανώσεις.

Η ΚΕ πήρε υπόψη τη συζήτηση που προηγήθηκε στα όργανα και στις ΚΟΒ, σε συσκέψεις οπαδών και φίλων του Κόμματος, τις παρατηρήσεις, υποδείξεις και προτάσεις, καθώς και τα συμπεράσματα από τις συνεδριάσεις των οργάνων και των ΟΒ της ΚΝΕ. Η ΚΕ εκτιμά ότι η διπλή εκλογική αναμέτρηση, ανεξάρτητα από τις γενικότερες αδυναμίες που αναδείχθηκαν και τις απώλειες, αποτελεί παρακαταθήκη καθώς έγινε σημαντική δουλειά για την ανάδειξη των δύο δρόμων ανάπτυξης, το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης, το ζήτημα της εργατικής λαϊκής εξουσίας, την ανάδειξη της θέσης του Κόμματος για τη συμμετοχή σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης. Το ΚΚΕ έδωσε μια μάχη κόντρα στο ρεύμα, σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και περίπλοκες. Βρέθηκε αντιμέτωπο και με αδυναμίες, ελλείψεις και καθυστερήσεις, τις οποίες οφείλει να αντιμετωπίσει και μπορεί να αντιπαλέψει καθώς οι απαιτήσεις του αγώνα θα αυξηθούν απότομα το επόμενο χρονικό διάστημα.


ΣΕΛ.  3  -  5

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Δεύτερη μέρα της απεργιακής αναμέτρησης

Τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους διανύουν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό, για να μην περάσουν τα σχέδια των επιχειρηματιών του κλάδου και της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) για σφαγιασμό των μισθών τους.


ΣΕΛ.  14  -  15

Αντεργατική στρατηγική

Την ώρα που η κυβέρνηση των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με τις προγραμματικές δηλώσεις θέλει «μια χώρα που πρέπει να γίνει φιλική για επενδύσεις» και «διαρθρωτικές αλλαγές που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας» ως «πρώτιστο στόχο», η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σπεύδει να βάλει πλάτες σ' αυτό το στόχο συμβάλλοντας στη μετατροπή της ζωής της εργατικής οικογένειας σε κόλαση. Αυτή η στρατηγική υιοθετήθηκε χτες στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ αλλά και «Αυτόνομη Παρέμβαση» - παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις. Αλλωστε όλες αυτές οι δυνάμεις πασχίζουν να συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη, αλλά στο έδαφος του καπιταλισμού, όπως και τα κόμματα που τις στηρίζουν, ανεξαρτήτως διαφορών στη διαχείριση. Να υπογραφούν κλαδικές συμβάσεις με μειώσεις γιατί διαφορετικά τα πράγματα θα είναι χειρότερα κατέληξαν. Αυτή ακριβώς τη στρατηγική υπηρετεί και ο «διάλογος» με τους εργοδότες που στήνεται πάλι από τη ΓΣΕΕ, με σκοπό δήθεν την επιστροφή στην τελευταία Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που προέβλεπε κατώτερο μισθό 750 ευρώ μεικτά. Ο,τι δηλαδή ζητά και ο ΣΕΒ. Ετσι ορίστηκε η επόμενη Τρίτη ως μέρα συνάντησης του ΣΕΒ με ΓΣΕΕ - ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ για να συζητήσουν από κοινού τη νέα σφαγή των εργαζομένων. Να γιατί επιβάλλεται να ξεμπερδεύουν οι εργαζόμενοι μ' αυτές τις δυνάμεις και να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ.



Πολεμική προετοιμασία του Κατάρ στη Θράκη

ΣΕΛ.  8
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ - ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Ραδιενεργό υλικό στην αυλή του εργοστασίου

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ
Δυναμική κινητοποίηση

ΣΕΛ.  12
ΟΓΕ
Παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά

ΣΕΛ.  27
ΟΜΟΣ. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δράση για ανεργία - υγεία - φοροληστεία

ΣΕΛ.  32
KO AΤΤΙΚΗΣ TOY KKE
Εκδήλωση για τους μετανάστες

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ
Απάτη η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση

Η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ, η οποία θα έφερνε ανακούφιση στο λαό από τα μνημόνια και τις συνέπειες της κρίσης, αποκαλύπτεται ότι από την αρχή ήταν μια απάτη. Για να μη χάνει άλλο χρόνο και μετρά συνεχώς οδυνηρές απώλειες, ο λαός πρέπει επειγόντως να ξεμπερδέψει με το παραμύθι του καλού ή του κακού διαπραγματευτή και να διεκδικήσει αποφασιστικά τα σύγχρονα δικαιώματά του.


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ