Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11305

KOΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ TOY KKE
Αύριο οι εκδηλώσεις για Ελληνες και μετανάστες

Εναρξη στις 7.30 μ.μ., στο Πάρκο <Φιξ> στην Αθήνα. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα


ΣΕΛ.  3

ΜΟΝΙΜΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ επιδιώκουν κυβέρνηση - εργοδότες - ΓΣΕΕ

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κυβέρνηση, μεγαλοεργοδότες, τρόικα θέλουν να ισοπεδώσουν μισθούς και δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν στον τόπο δουλειάς, στον κλάδο για να φρενάρουν τη βαρβαρότητα και να αντεπιτεθούν για τη δική τους εξουσία

Το παιχνίδι των «κοινωνικών διαλόγων» στις πλάτες των εργαζομένων συνεχίζουν να παίζουν κυβέρνηση, πλειοψηφία ΓΣΕΕ και εργοδότες, για να υποτάξουν τους εργαζόμενους στην πολιτική της «ανταγωνιστικότητας» που όλοι τους υπηρετούν και προκαλούν τους εργαζόμενους. Οι μισθοί σφαγιάζονται άγρια με την εφαρμογή των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, με την επέκταση ελαστικών εργασιακών σχέσεων που στηρίζει η συγκυβέρνηση και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πρωταγωνιστεί στην εφαρμογή τους. Συγκυβέρνηση και ΓΣΕΕ με τον «κοινωνικό διάλογο» επιδιώκουν την παγίωση της εξαθλίωσης των εργαζομένων με τη σφραγίδα της κοινωνικής συναίνεσης. Η παραπομπή του υπουργού Εργασίας για λύσεις μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είναι απάτη. Και μόνο που δηλώνει ότι όλα είναι ανοιχτά σηματοδοτεί ένα νέο όλεθρο για τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  6

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα στους δρόμους για Υγεία - Φάρμακο

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους σήμερα σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται σε πολλές πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


ΣΕΛ.  9

Ωμός εκβιασμός

Το γνωστό κάλπικο δίλημμα «αύξηση μισθών ή αντιμετώπιση της ανεργίας» έβαλε προχτές ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Εκβιαστικό, επικίνδυνο δίλημμα γιατί στρέφει ανέργους ενάντια σε εργαζόμενους και επειδή η μείωση μισθών αυξάνει τα κέρδη των επιχειρηματιών χωρίς να δημιουργεί θέσεις εργασίας. Η ανεργία, σύμφυτη με τον καπιταλισμό, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο σε συνθήκες κρίσης, παρά τη δραστική μείωση μισθών και τις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις. Στην ίδια στρατηγική συμπορεύονται κυβέρνηση και ΓΣΕΕ. Κάποτε, για να τσακίσουν τους μισθούς, έλεγαν ότι φταίνε για την αύξηση των τιμών και τον πληθωρισμό. Τώρα λένε: «Για την ανεργία φταίνε οι μισθοί»... Πάντα επιδιώκουν την αύξηση της εκμετάλλευσης. Στις συνθήκες κρίσης θέλουν να αντισταθμίσουν τη χασούρα κερδών του κεφαλαίου. Στις συνθήκες ανάκαμψης την πολλαπλάσια αύξησή τους. Η δραστική μείωση μισθών συμβάλλει αποφασιστικά σ' αυτό. Πάντα οι τιμές αυξάνονταν πολύ περισσότερο σχετικά με τους μισθούς, αυξάνοντας τα κέρδη. Εωλο επομένως εκείνο το επιχείρημα. Τώρα η μείωση μισθών δε θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Σε περίοδο κρίσης η ανεργία αυξάνεται πολλαπλάσια και απότομα. Αλλά και σε περιόδους ανάκαμψης η αύξηση της παραγωγικότητας, δηλαδή ο εκσυγχρονισμός των μέσων παραγωγής, που συμβάλλει στην πολλαπλάσια αύξηση της παραγωγής και των κερδών με λιγότερους εργαζόμενους, αυξάνει την ανεργία. Μεγάλος, ύπουλος ο εκβιασμός στους εργαζόμενους να εξαναγκαστούν στην εξαθλίωση στο όνομα του απραγματοποίητου της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Στόχος, η μεγαλύτερη κλοπή από τους καπιταλιστές του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Να πάρουν απάντηση με ενιαία ταξική πάλη εργαζομένων - ανέργων, λαϊκή συμμαχία, για την αντεπίθεση.



Χαράτσια σε λαϊκή κατοικία και πετρέλαιο θέρμανσης

ΣΕΛ.  21
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
Μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων

ΣΕΛ.  11
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Υπερδραστήριο το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο

ΣΕΛ.  12
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ολοι «στο πόδι» ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

ΣΕΛ.  3
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανοίγει το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  19
ΣΥΡΙΖΑ
Καμαρώνει ότι ανέκοψε τη λαϊκή πάλη

ΣΕΛ.  10
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Ενάντια στην πτώχευση του λαού

Με παρεμβάσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και λαϊκές συνελεύσεις για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από τη φοροληστεία, τα απανωτά χαράτσια, τις εξελίξεις σε Υγεία - Πρόνοια, τις απολύσεις, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οποία οδηγεί το λαό η πολιτική που του φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, ξετυλίγουν τη δράση τους καθημερινά οι Λαϊκές Επιτροπές σε ολόκληρη την Ελλάδα.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ