Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11346

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ - ΓΣΕΕ
Με «διάλογο» ετοιμάζουν τις νέες αντεργατικές ανατροπές

ΣΕΛ.  9
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Δράση στην πορεία προς το συλλαλητήριο της ΔΕΘ

ΣΕΛ.  11

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΠΑΛΗΣ για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση

Να γίνει παλλαϊκό σύνθημα πάλης η φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, που σημαίνει πάλη για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις του δρόμου ανάπτυξης χωρίς μονοπώλια, ταξική εκμετάλλευση, με κοινωνικοποίηση, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους

  • Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από την επιλογή που έκαναν στις εκλογές, σε ανοιχτή συζήτηση και οργάνωση κοινής πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, για να απαλλαγούμε από το βραχνά της πτώχευσης, το ζυγό της κυριαρχίας των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, να απαλλαγούμε από τις επιλογές και δεσμεύσεις της ΕΕ. Καλούμε τις εκατοντάδες χιλιάδες που λένε «κάτι πρέπει να γίνει» να οργανώσουμε μαζί τη λαϊκή αντεπίθεση.
  • Τα μέτωπα πάλης και η αντίσταση σε χώρους δουλειάς, σε κλάδους και συνοικίες να γίνουν ρυάκια που να συγκλίνουν και να δυναμώσουν το παλλαϊκό σύνθημα για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, με μαχητικές μαζικές κινητοποιήσεις και αντίστοιχα μαχητικές μορφές πάλης, που στηρίζονται στη μαζική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και στην οργάνωση της υλοποίησής τους. Ο αγώνας απαιτεί μαζικότητα, οργάνωση και πολιτική κατεύθυνση ρήξης με τα συμφέροντα και τις επιλογές των μονοπωλίων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΣΕΛ.  2  -  3

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγώνας ενάντια στην πολιτική των περικοπών

«Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, σ' αυτά τα μέτρα κανείς συμβιβασμός». Το σύνθημα αυτό έδωσε το στίγμα της κινητοποίησης του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, χτες το πρωί, όπου οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.


ΣΕΛ.  17

Νέος σφαγιασμός του λαού

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση για τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης και τα νέα μέτρα: «Πρόκειται για τραγική φαρσοκωμωδία. Από τη στιγμή που και οι τρεις, και όχι μόνο αυτά τα κόμματα, υπόσχονται ότι δε θα βάλουν σε κίνδυνο τη στρατηγική παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, γιατί εκεί είναι η ουσία, τότε σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού. Απλώς, φτιάχνουν ένα σκηνικό με κύριο στόχο την τρομοκράτηση της κοινής γνώμης λέγοντας το εξής: Εμείς προσπαθήσαμε να εξαιρέσουμε μέτρα, να πάρουμε τα δήθεν ισοδύναμα -τα οποία ισοδύναμα πάλι αντιλαϊκά θα είναι- και στο τέλος θα πουν στον ελληνικό λαό: Σώσαμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεμπλέξει από την αυταπάτη ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ είναι σωτηρία ή έστω και ένα σωσίβιο σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ούτε τέτοιο σωσίβιο είναι».



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Σεπτέμβρη

Σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα καλούν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, ενάντια στις άγριες πολιτικές κεφαλαίου - ΕΕ - συγκυβέρνησης που εξοντώνουν και ρίχνουν στον Καιάδα τους συνταξιούχους.


ΣΕΛ.  11
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Απαράδεκτη κράτηση απεργών

ΣΕΛ.  18
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Μισθοί 92 ευρώ!

ΣΕΛ.  8
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Πρόταση για πανελλαδική απεργία

ΣΕΛ.  11
ΣΥΡΙΑ - ΟΗΕ
Επέμβαση μέσω «ουδέτερων ζωνών»;

ΣΕΛ.  19
ΣΕΑΑΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑμΕΑ
Σήμερα κινητοποίηση στο υπ. Οικονομικών

ΣΕΛ.  10
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καμία μείωση αποδοχών στους ένστολους

ΣΕΛ.  6
ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστες

ΣΕΛ.  16
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ
«Στον αέρα» μισθοί - κοινωνικές υπηρεσίες

ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ