Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11426

Στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» σε ειδικό ένθετο οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο

ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ενάντια στο φορονομοσχέδιο

ΚΚΕ: Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στο πώς θα μοιραστούν ανάμεσά τους τα νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, στην προπαγάνδα περί δίκαιης κατανομής των βαρών

Νέα φοροληστεία για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες και τεράστιες φοροελαφρύνσεις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες περιέχει το φορολογικό σχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση. Τα λαϊκά στρώματα να συσπειρωθούν σε κοινή γραμμή διεκδίκησης και πάλης με δύο βασικούς άξονες:

  • Να φορολογηθεί πραγματικά και δραστικά το μεγάλο κεφάλαιο, με συντελεστή 45% στα κέρδη. Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά, οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις, το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
  • Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που πνίγουν και εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα, να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα. Να ληφθούν μέτρα προστασίας των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τα βάρβαρα μέτρα και μνημόνια.

ΣΕΛ.  7

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των Ταμείων

«Μην τολμήσετε να πειράξετε τα αποθεματικά μας»!

Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους που συμμετείχαν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας.


ΣΕΛ.  12

ΚΚΕ
Δικτατορία του κεφαλαίου

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναλαμβάνει να θέσει σε διαθεσιμότητα τους δημοσίους υπαλλήλους.Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σε σχέση μ' αυτό: «Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση με τη σύμπραξη του Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, παρακάμπτοντας ακόμη μια φορά τη Βουλή. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μεταξύ άλλων ρυθμίζει θέματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, στοχεύει στην παράκαμψη εμποδίων από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ιδιαίτερα στο χώρο των ΟΤΑ, και τις δυσκολίες των "αιρετών" να συμπράξουν ανοικτά στις απολύσεις. Η δικτατορία του κεφαλαίου αποκαλύπτεται και πάλι. Οταν οι θεσμοί τους δεν τους διευκολύνουν ή τους εμποδίζουν να προχωρήσουν με την άνεση που θα ήθελαν, δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό να τους παρακάμψουν. Αυτό δείχνει και τον πραγματικό, ταξικό χαρακτήρα όλων αυτών των θεσμών. Η έκβαση της αναμέτρησης θα κριθεί από την ικανότητα και την αποφασιστικότητα του οργανωμένου κινήματος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της».



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Φαρμακερά» τα χαράτσια στα φάρμακα

ΣΕΛ.  16
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο στόχαστρο η κυριακάτικη αργία

ΣΕΛ.  18
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Σε αχαλίνωτο καλπασμό

ΣΕΛ.  13
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Ποικίλες παρεμβάσεις για λαϊκά προβλήματα

ΣΕΛ.  15
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Από τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  19
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Κινητοποιήσεις στις 12 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  28
94 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ αύριο Σάββατο, στις 6.30 το απόγευμα, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


ΣΕΛ.  3
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Χωμένη στην κρίση και το 2013

ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ