Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11534

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ των λαϊκών στρωμάτων

ΚΚΕ: Οι κυβερνητικές συμφωνίες με την τρόικα υλοποιούν μια συγκεκριμένη στρατηγική, που συναποφασίζεται στην ΕΕ, υλοποιείται ενιαία σε όλες τις χώρες - μέλη και υπηρετεί τους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους - τραπεζικούς, βιομηχανικούς, εμπορικούς. Ο λαός να δώσει τη δική του απάντηση, οργανώνοντας, δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία, για να απαλλαγεί οριστικά από τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα και την ΕΕ

Με το πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης προωθείται η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με στόχο την κατάργηση της σταθερής δουλειάς. Με τη συγχώνευση και κατάργηση φορέων παραδίδουν στους επιχειρηματίες Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, που θα χρυσοπληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες. Μονιμοποιείται το χαράτσι για τα ακίνητα, αυξάνεται η τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ρυθμίσεις για τα τραπεζικά δάνεια δε μειώνουν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών στις τράπεζες, οι οποίες λαμβάνουν δεκάδες δισεκατομμύρια επιδοτήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση. Οι πολλαπλές έντοκες δόσεις πληρωμής του φόρου των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζουν τη φοροληστεία, ενώ εξαγγέλλονται νέες μειώσεις της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου. Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στις ψεύτικες υποσχέσεις ότι οι «θυσίες πιάνουν τόπο και φτάνουν στο τέλος», αλλά και στον εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μια άλλη κυβέρνηση, «εντός των τειχών» της ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα, θα τον ανακουφίσει.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Εργοστάσιο το εργοστάσιο για την επιτυχία της απεργίας

Εντείνονται οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης απεργίας. Εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, επιχείρηση την επιχείρηση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και τα Σωματεία συζητούν με τους εργαζόμενους έτσι ώστε η απεργία της 1ης Μάη να γίνει εφαλτήριο νέων, ακόμη μεγαλύτερων, ταξικών αγώνων.


ΣΕΛ.  11

Είναι υπέρ της επέμβασης

Στη χτεσινή συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο Δ. Αβραμόπουλος πρόβαλε το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης «στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο», δηλώνοντας ότι «Η κατάσταση στη Συρία κλιμακώνεται... Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βάλουμε τέλος στο δράμα του συριακού λαού», τασσόμενος με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, δείχνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνδράμει στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Η συγκρότηση και ανάπτυξη των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών δυνάμεων» και διαφόρων συμμοριών που στηρίζονται με όλους τους τρόπους από ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ δημιουργεί το περιβάλλον που διαμορφώνει επικίνδυνες εξελίξεις για το συριακό λαό, για τους λαούς της περιοχής. Το ΚΚΕ έγκαιρα έχει προειδοποιήσει για αυτούς τους κινδύνους. Κρίνεται η κάθε πολιτική δύναμη από τη στάση της στην ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας, στο δικαίωμα του συριακού λαού ο ίδιος να καθορίζει το μέλλον του.



Εκλέχτηκε η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  3
ΙΑΠΩΝΙΑ - ΚΙΝΑ
Οξύνεται η αντιπαράθεση

ΣΕΛ.  20
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών Ελλάδας - Κύπρου

Με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού, που συνοδευόταν απ' τον Ν. Κατσουρίδη, μέλος του ΠΓ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, συναντήθηκε, χτες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή.


ΣΕΛ.  3
ΚΝΕ
40 Μαθητικά Φεστιβάλ τις επόμενες μέρες

ΣΕΛ.  15
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων

ΣΕΛ.  14
Το πάρκο «Τρίτσης» είναι λαϊκή περιουσία

ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΕΡΙ
Στο τραπέζι όλη η ιμπεριαλιστική ατζέντα

ΣΕΛ.  6,    21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ