Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Μάρτη 2017 - αριθ. φύλλου: 12675

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος

ΣΕΛ.  7
«ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ»
Η «άνοιξη» της οικονομίας βαρύς «χειμώνας» διαρκείας για το λαό

ΣΕΛ.  6

Κυβέρνηση - κουαρτέτο - κεφάλαιο κάνουν «ταμείο» ...καιρός να κάνει και ο λαός το δικό του

Με την ολοκλήρωση ενός ακόμα γύρου της αντιλαϊκής διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για γρήγορο κλείσιμο της «αξιολόγησης», οι «θεσμοί» διαπιστώνουν «σημαντική πρόοδο» και οι βιομήχανοι πιέζουν για «αναπτυξιακά αντίμετρα», που είναι συνέχεια και συμπλήρωμα του αντιλαϊκού πακέτου για μετά το 2018.

Ολοι μαζί κάνουν «ταμείο» από τη διαπραγμάτευση και κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια στο λαό, υπηρετώντας τον ίδιο στόχο, της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Μπροστά στις εξελίξεις, είναι η ώρα να κάνει «ταμείο» και ο λαός. Ο δρόμος, που τον σπρώχνουν να βαδίσει, είναι στρωμένος με θυσίες δίχως τέλος, ανταγωνισμούς και πολέμους για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.

Η πραγματική διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, στη σύγκρουση με το κεφάλαιο και την πολιτική του, σε κατεύθυνση ρήξης με τα μονοπώλια, την εξουσία τους, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.


ΠΑΣΕΒΕ
Πανελλαδική Μέρα Δράσης η ερχόμενη Τρίτη

Σύλλογοι και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, εντείνουν τις προσπάθειες για την επιτυχία της πανελλαδικής Μέρας Δράσης ενάντια στη φοροληστεία, διοργανώνοντας την Τρίτη 14 Μάρτη κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεων.

Στην Αθήνα, η Παναττική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΒΣΑ και άλλοι σύλλογοι καλούν στις 9 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 8.30 π.μ., στις Δ', Θ' και Ι' ΔΟΥ, στην Τσιμισκή 43.


ΣΕΛ.  15

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Μέλη και φίλοι του Ελληνικού Εργατικού Συνδέσμου «ΑΤΛΑΣ» Σίδνεϊ Αυστραλίας προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών, 10.000 δολάρια Αυστραλίας προς τιμήν του 20ού Συνεδρίου του.



ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΑΞΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ
Συμβολή στην προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων

ΣΕΛ.  16   -   17
ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ
Αποκλειστικό κριτήριο η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας

ΣΕΛ.  28   -   29
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ «ΕΕ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ»
Ανακάτεμα της τράπουλας με όλα τα σενάρια ανοιχτά

ΣΕΛ.  11
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Κατευθύνσεις για κλιμάκωση των ανατροπών σε Εργασιακά - Ασφαλιστικό

ΣΕΛ.  13
ΑΡΘΡΟ
Η διαστρέβλωση της ιστορικής πορείας του ΚΚΕ στην υπηρεσία της αστικής εξουσίας

ΣΕΛ.  20   -   21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ