Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Ιούλη 2024 - αριθ. φύλλου: 14539

«ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ» ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ
Νέο κύμα πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών ετοιμάζει η κυβέρνηση

Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση στην Ελευσίνα ενάντια στο ξεσπίτωμα οικογένειας με ΑμεΑ | Στην «doValue» καλεί το ΠΑΜΕ


ΣΕΛ.  6   -   7
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ
Ξεσηκώνονται σε νοσοκομεία και δομές ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα

Σήμερα Τετάρτη η πανελλαδική σύσκεψη φορέων, απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη | ΚΚΕ: Θυσία στον βωμό του κέρδους οι ανάγκες των ψυχικά ασθενών, των χρηστών και των οικογενειών τους


ΣΕΛ.  10   -   11

Ατζέντα - φωτιά που φέρνει τους λαούς πιο κοντά σε γενικευμένο μακελειό

Copyright 2024 The Associated

  • Στην πρώτη γραμμή η πολεμική κλιμάκωση στην Ουκρανία, με επιπλέον 40 δισ. ευρώ τον χρόνο!
  • Επέκταση της δράσης της δολοφονικής μηχανής σε Ινδικό - Ειρηνικό, με «σημάδεμα» κι άλλων «καυτών» περιοχών σε όλο τον πλανήτη
  • Χωμένη μέχρι τα μπούνια η κυβέρνηση, ΝΑΤΟικοί «κόμβοι» σε όλη τη χώρα για τη «στρατιωτική κινητικότητα»
  • Κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη από την ΕΔΥΕΘ

ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Ασπίδα» στα κοράκια

Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται, καθημερινά πλέον, αντιμέτωποι με την έξωση και τον πλειστηριασμό του μοναδικού τους σπιτιού, του μαγαζιού τους ή του χωραφιού.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση παρουσιάζει τα ...επιτεύγματα της οικονομίας, τους δείκτες αξιολόγησης των διεθνών οίκων, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τα λαϊκά νοικοκυριά βιώνουν έναν Γολγοθά που φτάνει μέχρι και τις εξώσεις από τράπεζες, τα funds και τους servicers.

Αυτή η βιομηχανία πλειστηριασμών που ξεδιπλώνεται με βάση τους νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνει για το β' εξάμηνο του 2024 10.234 πλειστηριασμούς ακινήτων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά περιουσία χρεωμένων, φτωχών, λαϊκών ανθρώπων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Αυτός ο αριθμός προκύπτει από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «e-auction», που σημαίνει ότι το νούμερο είναι μεγαλύτερο.

Οι χιλιάδες πλειστηριασμοί που είναι στα σκαριά, αποτελούν βασικό συστατικό της πολιτικής της ΝΔ και της «εναλλακτικής» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, όλοι τους περιλαμβάνουν στα προγράμματά τους ως απαρέγκλιτους όρους για την οικονομική τους πολιτική τη «δημοσιονομική ισορροπία», τις «δημοσιονομικές αντοχές», τα «πρωτογενή πλεονάσματα», τα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης». Γι' αυτό και όλοι τους έφεραν νομοθετικές ρυθμίσεις που διευκόλυναν τους πλειστηριασμούς, όπως τις «ηλεκτρονικές διαδικασίες», το «ιδιώνυμο αδίκημα» της πάλης ενάντια στο «σφυρί» κ.ο.κ.

Γι' αυτό και όποτε ήρθε πρόταση νόμου ή τροπολογία του ΚΚΕ για παύση εδώ και τώρα πλειστηριασμών των σπιτιών και της περιουσίας του λαού, οι κυβερνήσεις τις απέρριπταν και οι υπόλοιποι ως αντιπολίτευση δεν έβγαζαν «κιχ».

Μάλιστα, η ένταση των πλειστηριασμών και των απειλών σε βάρος χρεωμένων νοικοκυριών, περιλαμβάνεται στο Νέο Δημοσιονομικό Πλαίσιο που θα ισχύει μέχρι το 2028 και μπροστά στο οποίο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κάθονται «σούζα». Η Κομισιόν το ονομάζει «διαχείριση κόκκινων δανείων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών».

Επίσης, στις συστάσεις της για το 2024 και το 2025, που εστάλησαν στην ελληνική κυβέρνηση πριν μερικές βδομάδες, αναφέρει ότι «πρέπει να συνεχίσει η μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που κατέχουν οι τράπεζες και οι φορείς διαχείρισης πιστώσεων, μεταξύ άλλων με την περαιτέρω βελτίωση των διαδικασιών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τη μείωση του ποσοστού των ανεπιτυχών πλειστηριασμών».

Επιπλέον, η Κομισιόν στην πρόσφατη Εκθεση Μεταπρογραμματικής Εποπτείας (άλλο ένα μνημόνιο διαρκείας) αναφέρει πως «η εκκαθάριση των παλαιών μη εξυπηρετούμενων οφειλών εκτός του τραπεζικού τομέα παραμένει ένα δύσκολο και επίπονο έργο». Και καλεί να ξεπεραστούν «καθυστερήσεις στις δικαστικές διαδικασίες», όπως και το «υψηλό ποσοστό ανεπιτυχών πλειστηριασμών», εννοώντας προφανώς και τις λαϊκές κινητοποιήσεις που βάζουν εμπόδια.

Μόνη «ασπίδα» λοιπόν για τη λαϊκή κατοικία από τράπεζες, «κοράκια» και επιχειρηματικούς ομίλους, είναι ο μαζικός αγώνας για να μη χάσει κανείς το σπίτι του. Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας που βγαίνει σε πλειστηριασμό να γίνεται σπίτι όλης της γειτονιάς, των σωματείων, των μαζικών φορέων κάθε περιοχής.

Και μέσα απ' αυτόν τον αγώνα να βρεθεί στο στόχαστρο ο πραγματικός ένοχος που ξεσπιτώνει τα λαϊκά νοικοκυριά, το καπιταλιστικό κέρδος, η πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που θωρακίζει τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων και τραπεζιτών, των κορακιών που ξεζουμίζουν το λαϊκό εισόδημα.

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!» είναι το σύνθημα που ακούγεται δυνατά σε κάθε προσπάθεια έξωσης, όπως γίνεται αυτές τις μέρες. Και θα ακούγεται ακόμα πιο δυνατά, όσο κράτος και κυβέρνηση εντείνουν αυτή την άγρια επίθεση.


Eurokinissi

INTIME NEWS

ΠΑΤΡΑ
Μεγάλη φωτιά μέσα στον αστικό ιστό με τρεις μονάδες Υγείας
  • «Επί ποδός» η δημοτική αρχή μαζί με τον λαό για να μην κινδυνεύσουν ασθενείς κι εργαζόμενοι. Επιβεβαιώνονται οι διεκδικήσεις της για ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας απέναντι στην εγκληματική αδιαφορία κράτους και κυβέρνησης.
  • Κινητοποιήθηκαν οι ομάδες πυροπροστασίας του Εργατικού Κέντρου. Στη μάχη με τις φλόγες τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθοριστική η συμβολή τους στην κατάσβεση.
  • ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ: «Να παρθούν μέτρα, να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες στα νοσοκομεία, να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλες οι δομές και ιδρύματα».

ΣΕΛ.  8   -   9


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ως εδώ! Να μην περάσει η 6ήμερη εργασία!

Σε κάθε κλάδο και κάθε επιχείρηση να σημάνει συναγερμός


ΣΕΛ.  17
ΓΑΛΛΙΑ
Αναζητείται το ικανότερο σχήμα για το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  22
ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Κόβουν κι από το φαγητό τα λαϊκά νοικοκυριά

ΣΕΛ.  4
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Μαρτύριο για τον λαό από την ιδιωτικοποίηση και την απελευθέρωση

Ανακοίνωση της ΤΟ Μεταφορών Αττικής του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  3
ΛΙΜΝΗ ΚΩΠΑΪΔΑΣ
Να εξασφαλιστούν η άρδευση και το αγροτικό εισόδημα

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  20
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση τιμής στην Ηλέκτρα Αποστόλου

ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ