Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Ιούλη 2024 - αριθ. φύλλου: 14553

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Αγώνας ζωής ενάντια στη διάλυση της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης

Δ. Κουτσούμπας στη Βουλή: Επικίνδυνο, εγκληματικό, αντιεπιστημονικό το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση | Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα, συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις


ΣΕΛ.  7
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Απαιτούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα από κυβέρνηση και ειδικό εκκαθαριστή

Επιστολή του Σωματείου για κοινή συνάντηση και προειδοποιήσεις για το έγκλημα που συνεχίζεται


ΣΕΛ.  24

Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή από τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης

  • Το κράτος - δολοφόνος κατηγορεί τη Χεζμπολάχ για το λουτρό αίματος στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν και ετοιμάζεται για εκτεταμένη σύρραξη με τον Λίβανο
  • Στο «δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τους πολίτες του από τρομοκρατικές επιθέσεις» αναφέρονται οι ΗΠΑ, προετοιμάζοντας τη γενίκευση του πολέμου
  • Επιβεβαιώνονται καθημερινά οι κίνδυνοι από την ελληνική εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στον πόλεμο, στο πλευρό του Ισραήλ. Να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή, να γυρίσει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά

ΣΕΛ.  16   -   17

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Κράτος δικαίου»

Με αφορμή τα νέα στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών, αναθερμαίνεται τις τελευταίες μέρες ο καβγάς ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και τους άλλους για το «κράτος δικαίου» και την «ποιότητα της δημοκρατίας».

Λογικό να λασπομαχούν για την «ποιότητα» του κράτους τους, αφού η σαπίλα του αναδίδεται πλέον από παντού και δεν μπορεί να κρυφτεί ότι το μόνο «δίκαιο» που παράγει και προστατεύει, είναι αυτό των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους, σε βάρος του λαού, των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών του.

Ακόμα και στο θέμα των υποκλοπών, για το οποίο τσακώνονται, το «κράτος δικαίου» που υπερασπίζονται όλοι, είναι αυτό που γράφει στην προμετωπίδα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», κρύβοντας κάτω από το πέπλο της «εθνικής ασφάλειας» την πραγματική στόχευση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, που είναι η σταθερότητα του συστήματος και η στοχοποίηση του εχθρού λαού.

Αυτό το «κράτος δικαίου» - που ως θεματοφύλακά του παρουσιάζουν τις συνθήκες της ΕΕ!!! - αναγνωρίζει το «δικαίωμα» των εργαζομένων να κάνουν δυο δουλειές, 13 και πάνω ώρες τη μέρα. Είναι μάλιστα τόσο «δίκαιο», που τους δίνει την ...επιλογή να ξεπατώνονται στη δουλειά για να μην ψωμολυσσάξουν, με τους μισθούς στο πάτωμα και την ακρίβεια στο ταβάνι!

Αυτό το «κράτος δικαίου» δίνει το «δικαίωμα» στους αρρώστους - και μάλιστα με σοβαρές παθήσεις - να μην περιμένουν στις ατελείωτες λίστες των χειρουργείων, επειδή δεν υπάρχουν γιατροί και διαθέσιμα χειρουργικά κρεβάτια, αλλά να δώσουν το «κατιτίς» παραπάνω και να εξυπηρετηθούν στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Κι αυτό το βαφτίζουν «επιλογή»: Να ακουμπάς το υστέρημά σου στα ταμεία της εμπορευματοποιημένης και ιδιωτικοποιημένης Υγείας, αντί να περιμένεις καρτερικά στη λίστα, με μοιραίες πολλές φορές συνέπειες.

Αυτό ακριβώς εννοούσε ο πρωθυπουργός, όταν στο προχτεσινό διαδικτυακό του διάγγελμα έλεγε με θράσος ότι «δείκτης ώριμης δημοκρατίας είναι και η εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας»!!! Αυτού που «ωρίμασε» ακόμα περισσότερο χτες και σήμερα, με την ψήφιση του νομοσχεδίου που ρίχνει στον Καιάδα των ιδιωτών και των ΜΚΟ την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση... Πραγματικά δεν έχει πάτο η απανθρωπιά και η σαπίλα του «κράτους δικαίου» για το οποίο τσακώνονται.

Αυτό το «κράτος δικαίου» δίνει το «δικαίωμα» στους συνταξιούχους να μη ...βαριούνται όταν (και αν...) καταφέρουν βγουν στη σύνταξη μετά από 40 και πλέον χρόνια δουλειάς, αλλά να συνεχίσουν να δουλεύουν με τη βούλα του νόμου.

Τι κι αν πολλοί από αυτούς θα διανύσουν γρηγορότερα την απόσταση μέχρι το «νήμα», εξαιτίας της καταπόνησης ή και κάποιου εργατικού «ατυχήματος», όπως αυτό που έγινε πριν από λίγες μέρες στη Ζώνη; Το «κράτος δικαίου» τους δίνει την «επιλογή» να δουλεύουν μέχρι τον τάφο, όπως έτσι κι αλλιώς συμβαίνει με τους νεότερους εργαζόμενους, αφού χιλιάδες απ' αυτούς δεν πρόκειται ποτέ να βγουν στη σύνταξη.

Αυτό το «κράτος δικαίου» βγάζει παράνομες 9 στις 10 απεργίες και αναγνωρίζει το «δικαίωμα» στο «lock out» και στην απεργοσπασία, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Αυτό το κράτος δεν μπορεί να είναι «δίκαιο» για τον λαό, επειδή είναι κράτος του κεφαλαίου και θεματοφύλακας των συμφερόντων του. Ούτε καλλωπίζεται, ούτε εξωραΐζεται, όπως προσπαθούν να κάνουν όλα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις, ξιφουλκώντας για το ποιος μπορεί καλύτερα να φτιασιδώσει τον ταξικό του χαρακτήρα, να εξασφαλίσει ταυτόχρονα το ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής και την ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, με αμπαλάζ την ...«ποιότητα της δημοκρατίας».

Μόνο με την πάλη του μπορεί ο λαός να κατακτήσει ένα πραγματικό «κράτος δικαίου»: Δυναμώνοντας το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και του αντιλαϊκού κράτους, παλεύοντας για την ανατροπή και τη δική του εξουσία.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ
Ανεξάντλητη πηγή αγωνιστικής έμπνευσης και περηφάνιας η ζωή και ο θάνατος του Νίκου Πλουμπίδη

Με μεγάλη συμμετοχή και σε φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η αποκάλυψη του μνημείου στη γενέτειρά του από τον ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα | Καθηλωτική για το κοινό η συναυλία που ακολούθησε


ΣΕΛ.  12   -   13


ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Μέσα σε 12 μέρες χάθηκαν 4 εργαζόμενοι!

Ερώτηση στη Βουλή για μέτρα υγείας και ασφάλειας κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  9
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Βγάζουν σήμερα τα τρακτέρ στον Ε-65 για την κοροϊδία με τις αποζημιώσεις

Οργή για τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση στο βαμβάκι | Κινητοποιήσεις και στη Λάρισα


ΣΕΛ.  11
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
Με σφραγίδα κυβέρνησης - ΕΕ το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

ΣΕΛ.  8
ΚΕΡΚΥΡΑ
«Το νερό νεράκι» για τον λαό ελέω εμπορευματοποίησης

ΣΕΛ.  19
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Τίμησαν την Σωτηρία Βασιλακοπούλου

ΣΕΛ.  14
Ανεξέλεγκτη δασική πυρκαγιά στην Εύβοια

ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ