Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2024 - αριθ. φύλλου: 14580

ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Κάθε μέρα και ένα νέο βήμα προς μια γενικευμένη σύγκρουση

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες της ΕΕ στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου


ΣΕΛ.  3,    15
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Μετατρέπει σε δεύτερη Γάζα τη Δυτική Οχθη

«Πράσινο φως» και για αεροπορικές επιθέσεις σε προσφυγικούς καταυλισμούς


ΣΕΛ.  17

Μαχητική οργάνωση και δράση παντού για μισθούς, Συμβάσεις, σύγχρονα δικαιώματα!
  • Σωματεία και φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αγωνιστική κλιμάκωση. Πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς στην τελική ευθεία για το συλλαλητήριο
  • Μαζί με τους εργαζόμενους διαδηλώνουν αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι φοιτητές. Μαζική συμμετοχή ετοιμάζουν τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ
  • Νέο αντιλαϊκό κουστούμι ράβει η κυβέρνηση από τη ΔΕΘ, απογειώνοντας την κοροϊδία. Να ακουστεί δυνατά η απάντηση των εργαζομένων και του λαού!

ΣΕΛ.  4   -   8

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ζητάνε και τα ρέστα!

Η εξοργιστική εικόνα του υπουργού Υγείας χτες στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, να κουνάει το δάκτυλο στους γιατρούς, λέγοντας πως «έχω βαρεθεί την γκρίνια σας από το πρωί μέχρι το βράδυ» και να απαιτεί να πουν «κι ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα αυτά που κάνει στο σύστημα Υγείας», είναι σκέτη πρόκληση.

Το θράσος τους δεν έχει όρια, όταν ζητάνε και τα ρέστα για τα αδιέξοδα της εγκληματικής τους πολιτικής. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να τους κοπεί ο βήχας, από το να βρίσκουν σε κάθε βήμα τους οργανωμένο τον λαό, να αποκαλύπτει και να συγκρούεται με την πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία ως «κόστος», αλλά και ως πεδίο κερδοφόρας δράσης για το κεφάλαιο.

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων, που λασπομαχούν για την ...ουρά του γαϊδάρου, αλλά στηρίζουν τον πυρήνα της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Το ομολόγησε ο ίδιος ο υπουργός στην αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή γιατρό. Στο επίμονο αίτημα για προσλήψεις, ο Γεωργιάδης έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε κυνικά πως αυτές ...«απαγορεύονται»!

Από ποιον άραγε; Μα από τη στρατηγική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες στις μυλόπετρες της «δημοσιονομικής σταθερότητας», των «αντοχών της οικονομίας» και των «πρωτογενών πλεονασμάτων»!

Αυτή η στρατηγική «επιτρέπει» ανατιμήσεις 450% στα φάρμακα και 30 εκατ. ευρώ περισσότερα από την τσέπη του λαού για φαρμακευτική δαπάνη. «Επιτρέπει» απογευματινά επί πληρωμή ιατρεία και χειρουργεία.

«Επιτρέπει» 32 δισ. ζεστό χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψς για τους μεγάλους ομίλους. «Επιτρέπει» 13 δισ. κέρδη για τις εισηγμένες. Και βέβαια, επιτρέπει 8 δισ. εξοπλιστικές δαπάνες και 500.000 ευρώ τη μέρα για τη φρεγάτα στην Ερυθρά...

Δεν επιτρέπει όμως προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, για να μην παθαίνουν εγκεφαλικά οι υγειονομικοί από την πολυεφημερία. Δεν επιτρέπει σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Δεν επιτρέπει ασθενοφόρα, για να μην μεταφέρονται οι ασθενείς πάνω σε καρότσες με μοιραία πολλές φορές κατάληξη. Δεν επιτρέπει σύγχρονη και πλήρως αναπτυγμένη ΠΦΥ, με έμφαση στην πρόληψη.

Σε τελική ανάλυση, δεν επιτρέπει να αξιοποιηθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών οι τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η Ιατρική και η ανάπτυξη της τεχνολογίας, που θα μπορούσαν να προλάβουν αρρώστιες και να σώσουν ζωές.

Πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των σωματείων τους και άλλων φορέων για την Υγεία; Ως «γκρίνια»!

Στις φιέστες που στήνει για να εγκαινιάσει φρεσκοβαμμένες πτέρυγες νοσοκομείων και εξωτερικά ιατρεία άδεια από προσωπικό (!) η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας θα ήθελαν μόνο τους κλακαδόρους της άθλιας πολιτικής τους. Οπως αυτοί που ξεφυτρώνουν ...όλως τυχαίως στα προπαγανδιστικά βίντεο του υπουργού για να εκθειάσουν το έργο της κυβέρνησης!

Ομως ο Γεωργιάδης, οι διοικητές των ΥΠΕ και των νοσοκομείων βρίσκουν παντού υγειονομικούς να αγανακτούν και να διαμαρτύρονται. Ασθενείς να φωνάζουν πως έχει ξεχειλίσει το ποτήρι. Σωματεία να διαδηλώνουν για προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης. Εργαζόμενους στα νοσοκομεία να αποκαλύπτουν τα κυβερνητικά ψέματα για την κατάσταση στην Υγεία.

«Γκρίνια» για την κυβέρνηση είναι η υπενθύμιση από όλους αυτούς ότι δεν θα κάτσουν σιωπηλοί, με σταυρωμένα χέρια. Οτι δεν καταπίνουν τη «μαγική εικόνα» που πουλάνε η κυβέρνηση και τα στελέχη της για το δημόσιο σύστημα Υγείας, γιατί ζουν από πρώτο χέρι την αγωνία του λαού και τις συνέπειες της διαλυτικής πολιτικής σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Οτι τα κυβερνητικά σχέδια για παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας θα απαντηθούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση της πάλης για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, στο ύψος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, ενάντια στην Υγεία - εμπόρευμα και στην πολιτική του κέρδους!


50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» | ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Αύριο η μεγάλη μέρα, «εκεί που ξεκίνησαν όλα»!

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ | Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός!» | Πυρετώδεις προετοιμασίες για το «άνοιγμα» στη Θεσσαλονίκη την άλλη βδομάδα


ΣΕΛ.  13


ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Σε αναβρασμό για να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις τμημάτων

Μπαράζ κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες


ΣΕΛ.  11
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Κυβερνητικές αθλιότητες απέναντι στους υγειονομικούς

ΣΕΛ.  6
ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΓΝΗ
Με ψυχιάτρους ενηλίκων μπαλώνονται τα κενά!

«Επικίνδυνη πρακτική» καταγγέλλει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία


ΣΕΛ.  9
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
10 Σεπτέμβρη - πανελλαδική μέρα δράσης για τη φοιτητική στέγη

ΣΕΛ.  12
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Το έγκλημα στον Παγασητικό ξεχείλισε το ποτήρι!

Μαχητική συγκέντρωση χτες στον Βόλο


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ