Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8073

Αναλυτικά οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ολοι οι αναλυτικοί πίνακες των βάσεων εισαγωγής δημοσιεύονται στο σημερινό «Ριζοσπάστη». Τη Δευτέρα θα αναρτηθούν οι ονομαστικοί κατάλογοι των επιτυχόντων στις εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στα λύκεια της χώρας


ΣΕΛ.  18   -   19

ΝΕΑ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΨΥΧΩΣΗ
Επικίνδυνοι ΕΥΡΩΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ σχεδιασμοί

Πολεμική υστερία επιχειρούν να εμπεδώσουν στους λαούς οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και ΕΕ και ταυτόχρονα σκορπίζουν τον τρόμο για τον μελλοντικό κόσμο που δοκιμάζουν να κατασκευάσουν.

Χτες οι αρχηγοί των κρατών - μελών της ΕΕ, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και ο Χ. Σολάνα με κοινή τους δήλωση, αφού για άλλη μια φορά δίνουν «γην και ύδωρ» και δηλώνουν διαθέσιμοι στα ψυχροπολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, δοκιμάζουν επίσης να τρομοκρατήσουν τους λαούς της Ευρώπης, ενώ δηλώνοντας από τώρα συμμετοχή σε όλα τα πολεμικά σχέδια, λένε πως «η ΕΕ καλείται να εμπλακεί περισσότερο και αδιάκοπα στις παγκόσμιες υποθέσεις...».

Την ίδια ώρα όλα δείχνουν στο εσωτερικό των ΗΠΑ πως προετοιμάζονται για μεγάλο και διαρκή πόλεμο. Χτες το Κογκρέσο διπλασίασε σε 40 δισεκατομμύρια δολάρια την οικονομική ενίσχυση στον Πρόεδρο Μπους για τη στρατιωτική προετοιμασία, ενώ η Γερουσία του έδωσε τις αρμοδιότητες για τη χρήση της «αναγκαίας βίας»!

6 - 13


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ - ΛΑΡΙΣΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Στον παλμό του Φεστιβάλ

Εχοντας κεντρικό του θέμα το 27ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» κυκλοφορεί αύριο, μαζί με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», η εφημερίδα της νέας γενιάς. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται και κορυφώνονται αύριο, προσφέροντας πλούσια προγράμματα, οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στο Ηράκλειο, στην Καλαμάτα και άλλες πόλεις, σε όλη τη χώρα, που άνοιξαν χτες τις πύλες τους με ιδιαίτερη επιτυχία.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΑΥΡΙΟ
Το 24σέλιδο ένθετο


«Εφυγε» ο Στέλιος Καζαντζίδης

Μια φωνή που δόνησε για μισό αιώνα το μουσικό τοπίο της Ελλάδας σίγησε. Ο Στέλιος Καζαντζίδης, πέθανε χτες στο Ιατρικό Κέντρο και κηδεύεται αύριο, στις 6 το απόγευμα, από το Νεκροταφείο Ελευσίνας.


ΣΕΛ.  25
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Εναντίον ο Μ. Σταθόπουλος

Δε θα εγκρίνει απαλλοτριωτικές δικαστικές αποφάσεις, σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ»


ΣΕΛ.  15
ΗΛΕΙΑ
Μεθαύριο το συλλαλητήριο σταφιδοπαραγωγών

Ζήτημα επιβίωσης αποτελεί για τους σταφιδοπαραγωγούς η κατάργηση του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη σταφίδα, που συρρικνώνει ολοένα και περισσότερο το εισόδημά τους και τους εξοβελίζει ουσιαστικά από τα χωράφια. Μεθαύριο Δευτέρα, 17 Σεπτέμβρη, έξω από το Εργατικό Κέντρο Πύργου, στις 10 το πρωί, το συλλαλητήριο


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ