Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8072

27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αρχίζουν οι τριήμερες εκδηλώσεις

Αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες κεντρικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες πόλεις της χώρας, που ολοκληρώνονται την Κυριακή με ομιλίες μελών του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη Θεσσαλονίκη ο Δ. Γόντικας, στη Λάρισα ο Σπ. Χαλβατζής, στο Ηράκλειο ο Ορ. Κολοζώφ, στην Πάτρα ο Δ. Αρβανιτάκης, στην Καλαμάτα ο Θ. Τζιαντζής


ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΣ;
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΛΙΜΑ για νέες επιθέσεις

Κλίμα πολεμικής τρομοκρατίας σκορπίζουν οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε χτεσινή του σύντομη δήλωση ο Αμερικάνος Πρόεδρος είπε με νόημα: «Η Αμερική θα οδηγήσει τον κόσμο σε νίκη κατά της τρομοκρατίας. Αυτός είναι ο πρώτος πόλεμος του 21ου αιώνα»!

Με την ενεργοποίηση για πρώτη φορά του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ που προβλέπει χρήση ένοπλης βίας κατά παντός «εχθρού», εκτός της ουσιαστικά εν λευκώ παράδοσης της δυνατότητας στις ΗΠΑ να κτυπήσουν, όπου πιστεύουν πως απειλούνται ή ακόμα καλύτερα όπου τις συμφέρει, έχουν όλοι αποδυθεί σε μια προσπάθεια προετοιμασίας της κοινής γνώμης παγκοσμίως να αποδεχτεί καινούρια ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Το Κογκρέσο ενέκρινε χτες το ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ. Σε ένα τέτοιο κλίμα, υπάρχει έντονη φημολογία για ενεργοποίηση του νόμου «περί εξουσιών πολέμου» στον Αμερικάνο Πρόεδρο. Σε ανακοίνωση τού ΚΚ ΗΠΑ τονίζεται: «Αυτή η στιγμή επιβάλλει ηρεμία όχι υστερία, πρωτοβουλίες για ειρήνη όχι για πόλεμο, δημοκρατία όχι καταπίεση»

Γρηγοριάδης Κώστας


ΣΕΛ.  6   -   10

Associated Press

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ «ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ»
Εγκλήματα του ιμπεριαλισμού κατά των παιδιών

Συγκλονιστικά στοιχεία περιέχει η ετήσια έκθεση της «Γιούνισεφ» για την «Κατάσταση των παιδιών στον κόσμο». Πάνω από 149 εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από υποσιτισμό, 9 στα 100 παιδιά που γεννιούνται δεν προλαβαίνουν να κλείσουν τα πέντε χρόνια, περισσότερα από 100 εκατομμύρια δεν πηγαίνουν σχολείο και πολλά εκατομμύρια εξακολουθούν να είναι θύματα των πολέμων, της παιδικής εργασίας και της πορνείας. Πρόκειται για μια έκθεση που απεικονίζει τη σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα, από τον «παγκοσμιοποιημένο» καπιταλισμό, με τη συγκέντρωση κολοσσιαίου πλούτου στα χέρια μιας φούχτας μονοπωλίων και την ανείπωτη φτώχεια για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων


ΣΕΛ.  16   -   17

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ανυπακοή σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις

Εκκληση προς τους εργαζόμενους και όλο τον ελληνικό λαό απευθύνει η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, για να δυναμώσουν το κίνημα δημοκρατικής ανυπακοής στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.



ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Κλιμακώνει την κρατική τρομοκρατία το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει δραματικά τις επιχειρήσεις και εισβολές του στα Αυτόνομα Εδάφη. Χτες η νέα εισβολή εναντίον της Τζενίν και της Ιεριχούς είχε αποτέλεσμα 3 νεκρούς, ενώ ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων τις τελευταίες μέρες πλησιάζει τους 20


ΣΕΛ.  19
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Στα Φάρσαλα συλλαλητήριο

Την Τρίτη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγοράς, θα πραγματοποιηθεί το αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα. Ακολουθούν σε Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα.


ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ