Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8125

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Παναγροτικός ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ στην Καρδίτσα

Με χιλιάδες τρακτέρ να «εισβάλλουν» και να «καταλαμβάνουν» την πόλη της Καρδίτσας, άρχισε, χτες, η νέα μάχη της αγροτιάς για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο πλάι των χιλιάδων αγροτών συμπαρατάχτηκαν εργαζόμενοι της πόλης, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, καθηγητές και δάσκαλοι, οι μαθητές των ΤΕΕ Σοφάδων, όλοι οι δήμαρχοι του νομού, μαζί με δεκάδες δημοτικούς συμβούλους, καθώς και εκπρόσωποι πολλών συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων. Γενική ήταν η παραδοχή πως η χτεσινή κινητοποίηση ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών, που έγινε στην Καρδίτσα, πιο μεγάλη κι από εκείνες του 1996 και του 1997. Κι όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτή η επιτυχία δίνει φτερά στο αγωνιστικό αγροτικό κίνημα να συνεχίσει τον αγώνα, κλιμακώνοντας τις μορφές πάλης και συντονίζοντας τη δράση του σε πανθεσσαλικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Χτες, επίσης, βγήκαν στην εθνική οδό με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Φθιώτιδας, ενώ τις επόμενες μέρες κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, καθώς αύριο παίρνουν τη σκυτάλη τα Φάρσαλα και η Πέλλα και τη Δευτέρα τα Τρίκαλα και η Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  10   -   13


ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ - Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
Εθιμοτυπική η συνάντηση

Δεν υπάρχει καμία βάση πολιτικής συνεργασίας, ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τη ΝΔ, δήλωσε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, μετά την εθιμοτυπική συνάντησή της με τον Κ. Λαλιώτη και συμπλήρωσε: Το ΚΚΕ παλεύει για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής


ΣΕΛ.  7
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Προκλητική απόφαση

Την ίδια στιγμή που ΕΕ και κυβέρνηση κρίνουν πως η παραγωγή βαμβακιού στη χώρα μας είναι υπερβολική, οδηγώντας τη μεγάλη πλειοψηφία των βαμβακοκαλλιεργητών σε κυριολεκτικό αφανισμό, τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ παράγονται από βαμβάκι, το οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προμηθεύεται από τον αμερικανικό Νότο, την Αφρική ή τις στέπες της Κεντρικής Ασίας!


ΣΕΛ.  12
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ανταγωνισμοί και παζάρια

Ασαφείς και αβέβαιες παραμένουν οι μετα-Ταλιμπάν εξελίξεις στο Αφγανιστάν, καθώς εντείνονται τα παζάρια και οι αντιθέσεις των «ενδιαφερομένων» δυνάμεων, ενώ την ίδια στιγμή, ο Τζ. Μπους επανασυγκροτεί ειδικά στρατοδικεία, για υποθέσεις τρομοκρατίας, ο Τ. Μπλερ θέλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο Γκ. Σρέντερ εκβιάζει με ψήφο εμπιστοσύνης


ΣΕΛ.  20   -   22
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Παλλαϊκός ο χαρακτήρας της επετείου

Σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τη μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία καλεί τη νεολαία και το λαό της Αθήνας η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού. Ανοίγουν σήμερα οι πύλες του ιστορικού κτιρίου στην Πατησίων.


ΣΕΛ.  14   -   17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ