Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2002 - αριθ. φύλλου: 8340

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να υπερασπίσουμε το λαϊκό εισόδημα

Eurokinissi

Την πρωτοφανή επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση -μεσούντος του θέρους- καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και καλεί τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση και στους συμμάχους της. Η αισχροκέρδεια, οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, που αύριο διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορίου


ΣΕΛ.  3

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ
Ιδού το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας

Πολλές φορές, οι χειροπιαστές αποδείξεις, για τα πλέον κρίσιμα ζητήματα και τραγικά εγκλήματα, έρχονται από «σπόντα», ή, με άλλα λόγια, από κάποιο περιφερειακό και επιμέρους επεισόδιο. Ενα τέτοιο γεγονός έρχεται να δώσει απτές αποδείξεις, για το ιμπεριαλιστικό και απάνθρωπο περιεχόμενο της πολιτικής των ΗΠΑ και, ιδιαίτερα, της παγκόσμιας «αντιτρομοκρατικής» πολεμικής εκστρατείας του Λευκού Οίκου. Με παρέμβασή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά να ματαιωθεί η εκδίκαση αγωγής κατά της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρίας ΕΞΟΝ - ΜΟΜΠΙΛ, επειδή το αντίθετο «θα διακύβευε τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ» και «θα προκαλούσε σοβαρές επιπλοκές σε σημαντικά συμφέροντα, που σχετίζονται άμεσα, σ' αυτήν την περίοδο, με το συνεχιζόμενο αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας».

Η προσφυγή στο δικαστήριο έχει γίνει από το Διεθνές Ταμείο Εργατικών Δικαιωμάτων, το οποίο - εκπροσωπώντας 11 Ινδονήσιους χωρικούς - κατέθεσε αγωγή κατά της πετρελαϊκής πολυεθνικής, για πληθώρα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκλημάτων και κακουργημάτων, όπως φόνοι, βασανιστήρια, απαγωγές και βιασμοί χιλιάδων εργαζομένων στην εταιρία και κατοίκων της περιοχής.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΑΘΗΝΑ
Αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα ειρήνης και αγώνα

«Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με ατομικές βόμβες στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διέπραξαν οι ιμπεριαλιστές κατά της ανθρωπότητας», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελος Μαχαίρας, χτες, μιλώντας στην εκδήλωση για την 57η επέτειο από το πυρηνικό ολοκαύτωμα, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Σήμερα, η ΕΕΔΥΕΘ και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνουν ανάλογη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 το απόγευμα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  6  -  7


Eurokinissi

ΥΠΟΘΕΣΗ «17 Ν»
«Πληροφορίες», τηλεφωνήματα, προκηρύξεις...

Ενώ η υπόθεση της κλοπής όπλων από στρατόπεδο της Κω εξελίσσεται σε «γαϊτανάκι» σεναρίων και αντιφατικών πληροφοριών, μια νέα, προβοκατόρικη προκήρυξη, με υπογραφή «17 Ν» έρχεται να προστεθεί στα τηλέφωνα ανάληψης ευθύνης για την Κω.


ΣΕΛ.  9   -   11
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Μπροστά σε νέους αγώνες

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας και συνολικότερα ο αγροτικός κόσμος της περιοχής για την επιτυχία των νέων αγώνων τους, δηλώνοντας την απόφασή τους, να συνεχίσουν και να εντείνουν την πάλη τους μέχρι την τελική δικαίωση


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ