Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Ιούλη 2004 - αριθ. φύλλου: 8924

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΛΑΝΑΡΑ» - ΝΑΟΥΣΑ
Αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό της εργοδοσίας

Με το σύνθημα «πήραν φωτιά τ' αδράχτια απ' τις πολλές στροφές κι εσείς μας κοροϊδεύετε πως έχετε ζημιές!», απάντησαν οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Λαναρά» στη Νάουσα στον εμπαιγμό της εργοδοσίας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους κι έχοντας στο πλευρό τους τους συναδέλφους τους, της επιχείρησης «Τρικολάν»


ΣΕΛ.  11

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΙΑΔΟΣΗΣ
ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ στην ελληνική επικράτεια

Εχοντας τις «πλάτες» της ΕΕ και αξιοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, οι πολυεθνικές επιχειρούν να επιβάλουν τη χρήση γενετικώς τροποποιημένων σπόρων

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η διάδοση των γενετικώς τροποποιημένων σπόρων, αφού οι πολυεθνικές, αξιοποιώντας την πολιτική, τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, και στο φόντο των σχετικών αποφάσεων της ΕΕ, επιχειρούν, πλέον, με το «έτσι θέλω» να επιβάλουν τη χρήση τους στις καλλιέργειες. Υστερα από τα δύο πιο πρόσφατα κρούσματα εντοπισμού καλλιεργειών μεταλλαγμένου καλαμποκιού στις επαρχίες Τυρνάβου και Φαρσάλων, δύο νέες περιπτώσεις αποκαλύφθηκαν στην Επαρχία Ελασσόνας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ριζοσπάστη», η μία καλλιέργεια βρέθηκε στο χωριό Σαραντάπορο σε έκταση 28 στρεμμάτων, ενώ η δεύτερη στο χωριό Πύθιο σε έκταση 30 στρεμμάτων. Την ανεξέλεγκτη διασπορά επιμολυσμένων ή μεταλλαγμένων σπόρων καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων, για τη συνολική εξέλιξη της κατάστασης γύρω από την υπόθεση των μεταλλαγμένων.


ΣΕΛ.  9

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σήμερα η διαδήλωση

Στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων χτυπά από χτες το βράδυ η καρδιά του 13ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου που οργανώνει η ΚΝΕ. Από νωρίς το απόγευμα γέμισε χρώματα και νιάτα η παραλία και ο χώρος του δημοτικού κάμπινγκ, όπου άρχισε να στήνεται η κατασκήνωση. Αργά άρχισε και το γλέντι. Σήμερα, στις 9.30 το πρωί οι κατασκηνωτές, μαζί με διαδηλωτές που έρχονται από όλη την Ελλάδα, θα διαδηλώσουν από την Ομόνοια ως την Ακρόπολη, σε μια συμβολική περικύκλωση με τίτλο «Εξω το ΝΑΤΟ και οι πολυεθνικές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»


ΣΕΛ.  3


ΙΚΑΡΙΑ
Χωρίς δασοπυροσβέστες νύχτες και αργίες

Λόγω έλλειψης πιστώσεων, οι εποχικοί, που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία, έχουν εξαιρεθεί από τις βάρδιες


ΣΕΛ.  17
ΝΕΟΣ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ»
Οποιος προλάβει στήνει και μια κάμερα

Παρεμβάσεις της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», για την αποτροπή του φαινομένου, που παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις


ΣΕΛ.  6
ΗΠΑ
Ρίχνουν τις ευθύνες στη ΣΙΑ

Στη ΣΙΑ ρίχνει τις ευθύνες για τον εγκληματικό πόλεμο στο Ιράκ το πολυαναμενόμενο πόρισμα της επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ