Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Ιούλη 2005 - αριθ. φύλλου: 9222

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΩΡΑΡΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ εργαζομένων και ΕΒΕ

Πανηγυρίζουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι μονοπωλιακοί όμιλοι

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή της επίθεση προωθώντας τις ρυθμίσεις που ομόφωνα έχει απορρίψει το σύνολο των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, ρυθμίσεις που επικροτούν μόνο οι εκπρόσωποι των γιγαντιαίων εμπορικών πολυκαταστημάτων που καταβροχθίζουν όλο και μεγαλύτερο μέρος της αγοράς. Η παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις που ετοιμάζονται για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μικρέμπορους και επαγγελματίες. Κόντρα στην πρόκληση της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι κομμουνιστές προτείνουν την καθιέρωση ενός τέτοιου πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων που θα εξασφαλίζει πλήρη και σταθερή εργασία για τους μισθωτούς (7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο), θα είναι υποχρεωτικό για όλους, θα καθορίζει την Κυριακή υποχρεωτική αργία και θα προβλέπει 3 απογεύματα κλειστά και συνεχές ωράριο λειτουργίας, που δε θα υπερβαίνει τις 48 ώρες τη βδομάδα.


ΣΕΛ.  15

ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, το Διήμερο για τους μετανάστες που διοργανώνει η Αχτίδα 5ου και 6ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ με τη συμμετοχή πολλών Κοινοτήτων μεταναστών, συνδικάτων και μαζικών φορέων.

Χαρακτηριστικό του φετινού διήμερου, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, η συμμετοχή και νέων μεταναστευτικών Κοινοτήτων, αλλά και ο έντονος και γόνιμος προβληματισμός, με επίκεντρο την αποφασιστική ένταξη των μεταναστών στο λαϊκό κίνημα και την ενεργό συμμετοχή τους στα ταξικά συνδικάτα


ΣΕΛ.  7


ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Και ΝΑΤΟική «αντιτρομοκρατία»

Μια μέρα μετά τα χτυπήματα στο Λονδίνο, ο αριθμός των νεκρών είναι αδιευκρίνιστος. Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ καλεί σε «αντιτρομοκρατική αλληλεγγύη»


ΣΕΛ.  8  -  9
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δράση για Εργασιακό, ανεργία, Παιδεία

Τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης για το επόμενο τρίμηνο καθόρισαν στη χτεσινή τους συνεδρίαση οι ταξικές δυνάμεις της Αθήνας


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ