Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9507

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ το προσχέδιο νόμου

Συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα: Το ΠΑΜΕ καλεί στις 12.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Στις 12 το μεσημέρι οι φοιτητές και σπουδαστές στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη: Το ΠΑΜΕ καλεί στις 12 το μεσημέρι στην εμπορική πύλη στην Εκθεση. Στις 11 π.μ. οι φοιτητές και σπουδαστές στο Πολυτεχνείο.

  • Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει καμία αλλαγή, διότι η βάση του και η φιλοσοφία του βρίσκονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων για μια δημόσια λαϊκή σύγχρονη Παιδεία
  • Οι εξελίξεις στην Παιδεία δεν είναι κάτι ξέχωρο από το σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζεται. Η αντιεκπαιδευτική αντιλαϊκή πολιτική συμπληρώνεται και με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί για τις εργασιακές σχέσεις, τις αντεργατικές συμβάσεις εργασίας, τις επιλογές της ΚΑΠ, τα διάφορα ενεργειακά δίκτυα, γενικά με τους κανόνες του ανταγωνισμού
  • Χρειάζεται να γίνει ο μεγάλος διάλογος μέσα στο κίνημα, μέσα στην κοινωνία, να διαμορφωθεί ένα κοινωνικοπολιτικό πλειοψηφικό ρεύμα που να λειτουργεί απαγορευτικά σ' αυτό το προσχέδιο διαλόγου, αλλά και σε όλα τα συναφή νομοσχέδια και στην αλλαγή, βεβαίως, του άρθρου 16 του Συντάγματος, που θα «ζυμώσει» και θα βάλει στην πρώτη γραμμή ολοκληρωμένες διεκδικήσεις για την Παιδεία, την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση
  • Η υπόθεση της Παιδείας πρέπει να γίνει υπόθεση της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Ο συσχετισμός των δυνάμεων αλλάζει, πρέπει να αλλάξει και αυτό, βεβαίως, είναι ευθύνη των εργαζομένων.

ΣΕΛ.  11  -  13

Associated Press

ΒΙΕΝΝΗ
Μαχητικές διαδηλώσεις κατά του Τζορτζ Μπους

Χιλιάδες διαδηλωτές «υποδέχτηκαν» τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, χτες το απόγευμα, στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, όπου βρισκόταν από την Τρίτη το βράδυ, για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΗΠΑ. «Δολοφόνε Μπους», «Κάτω τα χέρια από το Ιράν», «Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη», «Μπους: Ο νούμερο 1 τρομοκράτης», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι στο κέντρο της Βιέννης, εκφράζοντας την εναντίωσή τους στην πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης και στον πόλεμο στο Ιράκ και απαιτώντας το κλείσιμο του αμερικανικού στρατοπέδου στο Γκουαντάναμο.


ΣΕΛ.  3


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Χριστιανοί και μουσουλμάνοι να καταδικάσουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Συνέντευξη στον «Ρ» του υποψήφιου νομάρχη Ροδόπης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», Νίκου Φακιρίδη.


ΣΕΛ.  20
ΝΑΣ - «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Μάχη προοπτικής για την ακτοπλοΐα

Με μια δυναμική συγκέντρωση στο λιμάνι, εργαζόμενοι της περιφέρειας Πειραιά έδωσαν χτες απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης και εφοπλιστών, αναδεικνύοντας το ζήτημα της ακτοπλοΐας σε κριτήριο ψήφου στις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.


ΣΕΛ.  15
ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Επικίνδυνα παιχνίδια με την τοξική λάσπη

Σε οριακή κατάσταση έχει φτάσει η υπόθεση της λυματολάσπης της Ψυττάλειας. Χτες, κάτοικοι του Περάματος, μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Κίνησης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη», συγκεντρώθηκαν και απαίτησαν να δοθεί λύση άμεσα. Νέα συγκέντρωση αύριο.


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ