Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9508

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην υπηρεσία του ίδιου αντιδραστικού κράτους

Παρά τις φραστικές αναφορές στα «δημοκρατικά δικαιώματα», ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, πραγματοποίησαν μια ακόμη δικομματική αντιπαράθεση χωρίς να μπορέσουν να κρύψουν τη στρατηγική τους συμφωνία για τον ρόλο του κράτους που υπηρετούν. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, τόνισε ότι ακόμα και οι καλύτεροι νόμοι και θεσμοί στην ταξική κοινωνία δεν μπορούν να οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές και μόνο με όρους κινήματος μπορείς να αποσπάσεις ορισμένες κατακτήσεις...


ΣΕΛ.  6   -   7

Ανάγκη ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΟΥΝ οι αρνητικές εξελίξεις...

Η διαμόρφωση ενός ισχυρού κοινωνικοπολιτικού ρεύματος μπορεί να ανακόψει τις αρνητικές εξελίξεις, τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ. «Κανένας διάλογος!», διαδήλωσαν χτες απ' άκρη σ' άκρη σ' όλη τη χώρα

Απορρίπτεται! Αυτό διαδήλωσαν με αποφασιστικότητα χτες φοιτητές κι εργάτες, μαζί σαν μια γροθιά, σ' όλη τη χώρα. Μια μέρα μετά την επίσημη δημοσίευση του προσχεδίου για το νόμο - πλαίσιο, οι εργάτες και οι φοιτητές έβγαλαν το δικό τους πόρισμα και το διαδήλωσαν: Αυτό το προσχέδιο είναι σε πλήρη σύγκρουση με τα συμφέροντα των νέων και των λαϊκών στρωμάτων. Τα παιδιά με τους γονείς τους διαδήλωσαν μαζί, καταδίκασαν τις επιδιώξεις για ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Παιδείας. Την ανάγκη να διαμορφωθεί σήμερα ένα κοινωνικοπολιτικό πλειοψηφικό ρεύμα, που θα ανακόψει τις αρνητικές εξελίξεις, επισημαίνει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  8   -   11

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ
Κάτω από 540 ευρώ για δυο στους τρεις

Με κάτω από 540 ευρώ το μήνα προσπαθούν να επιβιώσουν δυο στους τρεις συνταξιούχοι του ΙΚΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο Ιδρυμα. Την ίδια ώρα, οι βεβαιωμένες οφειλές των εργοδοτών φτάνουν τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο και η εισφοροδιαφυγή ξεπερνάει τα 6 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, ελέω της αντιασφαλιστικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Κάτω από τη βάση όλο το σύστημα

Μεγαλύτερες βαθμολογίες, αλλά και πολλούς κάτω από τη βάση του 10, καταγράφουν τα στοιχεία που έδωσε χτες το υπουργείο Παιδείας. Η εικόνα αντανακλά μια κατάσταση στο εκπαιδευτικό σύστημα, που αποκλείει όλο και περισσότερα παιδιά της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  12
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Φόρους πληρώνουν οι... φτωχοί

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το ταξικό χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος. Για τα εισοδήματα του 2004 οι μισθωτοί και συνταξιούχοι σήκωσαν το 44,5% των φόρων που πληρώθηκαν, από 39,7% την προηγούμενη χρονιά. Στις 173 μεγαλύτερες ΑΕ το 50% των συνολικών επιχειρηματικών κερδών.


ΣΕΛ.  21
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Σπρώχνει το ξεπάτωμα των αμπελιών

Αντί για μέτρα ενίσχυσης της αμπελοκαλλιέργειας, η Κομισιόν, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς κρασιού, προτείνει κίνητρα για εκριζώσεις και πρόωρες συντάξεις και καταργεί κάθε έννοια προστασίας της ποιότητας.


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ