Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9553

ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚ ΚΥΠΡΟΥ
Χαιρετιστήριο της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΑΚΕΛ

Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε προς την ΚΕ του ΑΚΕΛ χαιρετιστήριο μήνυμα για τη συμπλήρωση σήμερα, 15 Αυγούστου, 80 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου, που συνέχειά του αποτελεί το ΑΚΕΛ.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ ΚΕΡΔΩΝ και αφαίμαξη λαϊκών εισοδημάτων

Με ρυθμούς που αγγίζουν, κατά μέσον όρο, το 60% καλπάζουν τα επιχειρηματικά κέρδη και το 2006, αποδεικνύοντας ότι η οικονομική πολιτική στήριξης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, που εφαρμόζει η ΝΔ συνεχίζοντας στην ίδια αντιλαϊκή ρότα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έχει θεαματικά αποτελέσματα για την οικονομική ολιγαρχία. Σε μια περίοδο κλιμάκωσης της πολιτικής αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων, με την ολοένα και αυξανόμενη ακρίβεια σε βασικά είδη κατανάλωσης και την αυξανόμενη φορολογία σε βάρος των εργαζομένων, που συντελούν στην όξυνση των καθημερινών προβλημάτων επιβίωσης για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου εξακολουθούν να αρπάζουν όλο και μεγαλύτερο μέρος από τον παραγόμενο πλούτο.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, λίγο πριν υπογραφεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση για τις «αυξήσεις» των 0,77 ευρώ στους μισθούς, οι 310 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας επιχειρήσεις, κατέγραφαν αστρονομικά επίσημα καθαρά κέρδη της τάξης των 2,41 δισεκατομμυρίων ευρώ, από 1,52 δισ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Το ποσοστό αύξησης της κερδοφορίας φτάνει το 58,5%, ενώ ακόμα πιο προκλητικά, για το λαό, αναμένεται να είναι τα επιχειρηματικά κέρδη στο εξάμηνο.


ΣΕΛ.  9

Associated Press

ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Η απόφαση του ΟΗΕ δε σταμάτησε τον πόλεμο

Η πραγματική ειρήνη και όχι εκείνη που προδιαγράφεται στις άδικες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αργήσει να φτάσει στο Λίβανο. Μετά την απόφαση που αναγορεύει αποκλειστικό υπαίτιο του βρώμικου πολέμου τη «Χεζμπολάχ» και όχι το Ισραήλ, που κάνει τον πόλεμο προσχηματικά, ο ισραηλινός στρατός παραμένει στο νότο και συνεχίζει το ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό του Λιβάνου, απειλώντας το λαό και με νέα, φονικά χτυπήματα! Την ίδια ώρα, νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο Λίβανο ξεδιπλώνονται στη χώρα μας, ενώ στις 19 και 20 Αυγούστου φιλοξενείται στην Αθήνα έκτακτη Συνάντηση Κομμουνιστικών - Εργατικών Κομμάτων της Μέσης Ανατολής με θέμα την κατάσταση στην περιοχή.


ΣΕΛ.  2   -   3

Ο «Ριζοσπάστης»

Ο «Ριζοσπάστης», όπως και οι άλλες πρωινές εφημερίδες, δε θα κυκλοφορήσει αύριο, λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου. Θα κυκλοφορήσει κανονικά την Πέμπτη.



ΚΟΥΒΑ
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη

Με επιταχυνόμενους ρυθμούς δυναμώνει το κίνημα αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας, την τύχη του οποίου επιβουλεύονται με νέα επεμβατικά, για την ανατροπή της λαϊκής εξουσίας στο Νησί, σχέδια.


ΣΕΛ.  2
ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΔΑΛΗΣ
Ο κομμουνιστής δημοσιογράφος

Συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη δολοφονία του ηρωικού κομμουνιστή δημοσιογράφου Κώστα Βιδάλη, που έδωσε ακόμη και τη ζωή του για το Κόμμα, το λαό και τη δική τους αλήθεια.


ΣΕΛ.  10   -   11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ