Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9610

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ- ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ
Νέα κλιμάκωση του αγώνα - Παιδεία σε όφελος των λαϊκών αναγκών

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Εκπαίδευσης την επόμενη βδομάδα. Οι μαθητές αποφάσισαν στην πανελλαδική συνεδρίαση των συντονιστικών τους συνέχεια των καταλήψεων, ενώ στον αγώνα μπαίνουν και οι φοιτητές και σπουδαστές. Οι καθηγητές αποφάσισαν νέα τριήμερη απεργία, ενώ σήμερα συνεδριάζει η ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων των Δασκάλων προκειμένου να αποφασιστεί η πορεία της απεργίας.


ΣΕΛ.  3

Δυναμικά για τη ΛΑΪΚΗ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ των αγωνιστικών συνδυασμών
  • Ολοι στη δράση για να νικήσουν οι συνδυασμοί της αγωνιστικής συνεργασίας στους 13 δήμους στη χώρα
  • Καταδικάζουμε τους υποψηφίους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΝ που δυσκολεύει το λαϊκό ριζοσπαστισμό, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο στους άλλους δήμους και νομαρχίες
  • Μέχρι την τελευταία στιγμή στην κάλπη για το β΄ γύρο δίνουμε μαχητικά αποφασιστικά τη μάχη και αυτή την Κυριακή. Υπερψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών σε 13 δήμους σε όλη τη χώρα: Στη Νίκαια του Πειραιά, την Καρδίτσα, τον Τύρναβο, την Πολίχνη και Αγιο Παύλο Θεσσαλονίκης, την Αγιάσο Λέσβου, το Δήμο Ηρακλεωτών Γρεβενών, Αρκαδίων Ζακύνθου, Πραμάντων Ιωαννίνων, Λευκιμμαίων Κέρκυρας, Καμβουνίων Κοζάνης, Κοιλάδας Λάρισας, Θεσσαλιώτιδας Φθιώτιδας.
  • Αντιστεκόμαστε στα κάλπικα διλήμματα του «μεγαλύτερου ή μικρότερου κακού» και στους εκβιασμούς, που ασκούνται, με την ίδια πολιτική μαχητικότητα, στους δήμους και τους νομούς που αναμετρούνται μεταξύ τους οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είτε εκπρόσωποι άλλων δυνάμεων που έχουν ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις στο θεσμό, που δυσκολεύουν το λαϊκό ριζοσπαστισμό, τη μείωση των δυνάμεων του δικομματισμού, όπως του ΣΥΝ, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο στο δεύτερο γύρο.
  • Διευκολύνουμε τον απεγκλωβισμό των λαϊκών δυνάμεων από το δόκανο του δικομματικού πολιτικού συστήματος, συμβάλλουμε στην πολιτική ριζοσπαστικοποίησή τους, δημιουργώντας παρακαταθήκες για την προοπτική του φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης.

ΣΕΛ.  6   -   12

ΚΑΠΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΣΟΚΟΤΑΜΠ» - ΚΙΛΚΙΣ
Στο δρόμο 350 εργάτες χωρίς ταμείο ανεργίας!

Με μαζική συγκέντρωση έξω από το καπνεργοστάσιο στη Νέα Σάντα του Κιλκίς και με την κατάληψη της Νομαρχίας (φωτ.) απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι της «ΣΟΚΟΤΑΜΠ» στην προσπάθεια της εργοδοσίας να πετάξει στο δρόμο 350 συναδέλφους τους. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η ποσότητα του καπνού θα εξασφάλιζε και στους 800 εργαζόμενους τα 100 ένσημα που απαιτούνται για το ταμείο ανεργίας, η εργοδοσία ανακοίνωσε περικοπές στο προσωπικό, αφού πρώτα φρόντισε να παραδώσει τους εργάτες λεία στα προεκλογικά παιχνίδια των διαφόρων παραγόντων της περιοχής.


ΣΕΛ.  19


ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ενταση επιχειρηματικής δράσης

Νέους ορίζοντες για την επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, ανοίγει η συμφωνία του «Υγεία» με τον «Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό» για το «Ασκληπιείο» της Βούλας.


ΣΕΛ.  18
ΧΙΛΗ
Μεγάλοι μαθητικοί αγώνες

Ειδικές μονάδες καταστολής χρησιμοποιούνται κατά των κινητοποιήσεων των μαθητών, οι οποίοι διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.


ΣΕΛ.  14
ΗΠΑ
Σχέδια πολέμου των άστρων

«Η εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κρίσιμα εξαρτώμενη από τις διαστημικές δυνατότητες και η εξάρτηση αυτή θα αυξάνεται», αναφέρει έγγραφο για τη νέα διαστημική πολιτική που προετοιμάζει πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στο διάστημα.


ΣΕΛ.  13
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΣΕΧΙΑΣ
Δυναμώνει η αλληλεγγύη

Δυναμώνει η αλληλεγγύη στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας που τέθηκε εκτός νόμου


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ