Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9628

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Το δικαίωμα στη σταθερή, μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής, ούτε να μπαίνει στον Προκρούστη των νομικών και νομικίστικων προσκομμάτων
  • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα

Τα κόμματα του κεφαλαίου και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να δοθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα.
  • Ασφάλιση για όσο διάστημα εργάστηκαν σαν συμβασιούχοι.
  • Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Αποκλειστικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος), καλεί το Συντονιστικό των εργαζομένων στους ΟΤΑ, καθώς κλιμακώνονται σε όλη τη χώρα οι οργισμένες αντιδράσεις των συμβασιούχων.


ΣΕΛ.  7

Motion Team

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντίθετοι οι λιμενεργάτες στο ξεπούλημα των λιμανιών

Τους «ράμπο» του Λιμενικού αμόλησε χτες η κυβέρνηση σε βάρος των λιμενεργατών της Θεσσαλονίκης, που αντιδρούν στην παράδοση του λιμανιού στις πολυεθνικές (φωτ.). Σε εντεταλμένη υπηρεσία, η διοίκηση του ΟΛΘ ΑΕ αποφάσισε τελικά την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για το ξεπούλημα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Την ίδια στιγμή, με τη μαζική τους παρέμβαση και την πολιορκία των γραφείων του ΟΛΠ ΑΕ, οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδιζαν μέχρι αργά το βράδυ τη συζήτηση του ίδιου θέματος στη συνεδρίαση της διοίκησης του Οργανισμού. Κάλεσμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων απευθύνουν με ανακοινώσεις τους οι ταξικές δυνάμεις.


ΣΕΛ.  10


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Χαρίζονται φόροι στις τράπεζες

«Στραβά μάτια» στα μαγειρέματα των ισολογισμών και συμβολικός φόρος στα «αποθεματικά» των τραπεζών που στη συνέχεια γίνονται κέρδη για τους μεγαλομετόχους τους.


ΣΕΛ.  13
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αντιδραστική και επικίνδυνη η πολιτική της ΕΕ

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με αφορμή την οδηγία Μπολκεστάιν και την αντίστοιχη για την οργάνωση του χρόνου εργασίας.


ΣΕΛ.  9
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Πρόταση συνέχισης και ενίσχυσης του κοινού αγώνα

Κοινή πρόταση 34 φοιτητικών συλλόγων από 10 πόλεις, που συναντήθηκαν χτες στην Αθήνα, προς τις γενικές συνελεύσεις όλων των φοιτητικών συλλόγων. Κοινή ανακοίνωση με το Συντονιστικό των ΤΕΙ.


ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αύριο η Γενική Συνέλευση

Στο Πολυτεχνείο της Αθήνας ξεκινά αύριο η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας και η συμμετοχή όλων έχει ιδιαίτερη σημασία.


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ