Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9616

Στο επίκεντρο ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ των λαϊκών αναγκών

Αποφασίζουν σήμερα για τα επόμενα βήματά τους δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ οι μαθητές προετοιμάζουν αγωνιστικές παρεμβάσεις στις παρελάσεις και στην αυριανή μαθητική συναυλία στην Αθήνα

Η ανάγκη συνέχειας του αγώνα για την Παιδεία, που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός, μπαίνει στο επίκεντρο της προσοχής και της συζήτησης όλων των φορέων της εκπαίδευσης, που συζητούν για το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης τους από δω και πέρα, «πατώντας» στη δυναμική που απόκτησαν οι κινητοποιήσεις μέχρι τώρα μέσα από τη συνάντηση στους δρόμους του αγώνα των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, των φοιτητών, των εργαζομένων. Η συζήτηση για τη συνέχεια του αγώνα εκτυλίσσεται ταυτόχρονα με δεδομένη την εφαρμογή μιας σκληρής αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση, στην οποία συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ.

Σ' αυτό το φόντο οι εκπαιδευτικοί αποφασίζουν σήμερα για τα επόμενα βήματά τους, οι μαθητές προετοιμάζονται για αγωνιστικές παρεμβάσεις στις παρελάσεις και για τη μαθητική συναυλία αύριο στην Αθήνα, οι φοιτητές συνεχίζουν τις γενικές συνελεύσεις και οργανώνουν τον συντονισμό των συλλόγων και όλοι μαζί προσανατολίζονται να δώσουν δυναμικό αγωνιστικό «παρών» στα συλλαλητήρια στις 3 Νοέμβρη.


ΣΕΛ.  9

ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ
Στο κενό η απόπειρα καταστολής του δίκαιου αγώνα

Αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις καταστολής βρέθηκαν χτες οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η μαζική τους συγκέντρωση για το εποχικό επίδομα χτυπήθηκε βίαια από τα ΜΑΤ με εντολή της κυβέρνησης. Οι εργάτες της Ζώνης, όμως, αμετακίνητοι από το αγωνιστικό τους πόστο και χωρίς να κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους, υποχρέωσαν τον υφυπουργό Εργασίας να τους δεχτεί και να δεσμευτεί για θετική αντιμετώπιση του επιδόματος μέχρι τις αρχές της άλλης βδομάδας.


ΣΕΛ.  10

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει αύριο, Σάββατο, λόγω της αργίας της 28ης Οκτώβρη.


Προπύργιο αντικομμουνισμού η ΕΡΤ

«Τουλάχιστον ο Στάλιν αξιώθηκε ενός μαυσωλείου, ο Χίτλερ ούτε τάφο δεν έχει». Παραμονές της επετείου του ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον ιταλικό και σε συνέχεια στο γερμανικό φασισμό και η κρατική τηλεόραση (ΕΤ-1) πρωί πρωί της Πέμπτης πρόβαλε ντοκιμαντέρ με θέμα το Στάλιν και τον Χίτλερ, κατάληξη του οποίου ήταν η παραπάνω φράση.

Ντοκιμαντέρ όχι φυσικά για να εξάρει τη συμβολή της ΕΣΣΔ στη συντριβή του φασισμού και του ναζισμού, αλλά για να μας πείσει ότι ο Στάλιν και ο Χίτλερ ήταν το ίδιο (με αναφορές σε ανθρωποσφαγές και σεξουαλικά υπονοούμενα), για να μας πείσει ότι υπάρχει ο μαύρος και ο κόκκινος φασισμός.

Για άλλη μια φορά παρέλασαν αρκετοί «επιστήμονες» και «ιστορικοί».

Δε βαρέθηκαν πια; Δεκαπέντε χρόνια μετά την αντεπανάσταση, αυτοί το «χαβά» τους. Ποιον προσπαθούν να πείσουν; Τι φοβούνται τόσο; Ενα «νεκρό που θάψανε» πριν από 15 χρόνια, όπως λέγανε;

Ξέρουν αυτοί, ξέρουμε και εμείς. Φοβούνται και γνωρίζουν την ανωτερότητα του Σοσιαλισμού. Φοβούνται και γνωρίζουν τις αστείρευτες δυνάμεις της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που μπορούν να πάρουν και θα πάρουν την τύχη στα χέρια τους και θα κάνουν θαύματα. Φοβούνται και γνωρίζουν ότι «αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει»!




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ