Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Ιούλη 1997

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πάλη για μέσα μαζικής μεταφοράς στην υπηρεσία του λαού

Μέσα από μια πλούσια και γόνιμη συζήτηση, στην ημερίδα που διοργάνωσε η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", καταδείχτηκε ο ένοχος για το σημερινό χάος και αναδείχτηκε η ανάγκη ενός διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, κόντρα στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία υπηρετεί η προωθούμενη αποθέωση των ΙΧ.


ΣΕΛ.  14   -   16

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΜΕΤΩΠΟ
υπεράσπισης της δημόσιας υγείας

Μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από μαζικούς φορείς όλης της χώρας προς τους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς. Σε ένταση του αγώνα καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή για να μην περάσει το νομοσχέδιο και μάλιστα από Θερινό Τμήμα της Βουλής

Απαρχή μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας μπορεί να χαρακτηριστεί η χτεσινή σύσκεψη της ΕΙΝΑΠ με υγειονομικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, ενώ την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας, Κ. Γείτονας, - κατά τη χτεσινή συνάντησή του με το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ - έκανε καθαρή την εμμονή της κυβέρνησης στην ψήφιση του αντι - ΕΣΥ νομοσχεδίου και μάλιστα, στη διάρκεια του καλοκαιριού. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε διακήρυξη της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας,στην οποία επισημαίνεται ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καλύπτει τα χρονίζοντα προβλήματα της υγείας, αλλά, αντίθετα, δημιουργεί εκείνους τους όρους που καταργούν το δημόσιο χαρακτήρα της, τη δωρεάν και ισότιμη παροχή της και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση.

Η Πανελλαδική Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, σε όλους τους υγειονομικούς, σε όλους τους εργαζόμενους, για κινητοποίηση ώστε να μην περάσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Εξάλλου, με ακόμα μαζικότερη συμμετοχή συνεχίστηκε και χτες η πενθήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών του Λεκανοπεδίου. Σήμερα, στις 11 το πρωί, γίνεται περικύκλωση του υπουργείου Υγείας, ενώ αύριο γίνεται η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ για να αποφασιστεί η παραπέρα πορεία.


ΣΕΛ.  18   -   19

ΑΛΒΑΝΙΑ
Ο λαός καλείται και πάλι στο προσκήνιο

Ο αλβανικός λαός - όπως ήταν αναμενόμενο - καταψήφισε στις προχτεσινές εκλογές το κόμμα του Μπερίσα, καταδικάζοντας μαζικά και αποφασιστικά την πολιτική της πολύμορφης καταπίεσης, του ωμού αυταρχισμού και της καθυστέρησης. Οι παραπέρα, όμως, εξελίξεις είναι αβέβαιες και θα εξαρτηθούν - κατά κύριο λόγο - από το πόσο το λαϊκό κίνημα θα κατακτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που καλείται και πάλι να παίξει, μέσα στο δύσκολο περιβάλλον των ξένων επεμβάσεων και των εσωτερικών ποικίλων σκοπιμοτήτων.


ΣΕΛ.  9

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΠΑΛΗΣ προσφέρει στην ΚΟ Θεσσαλίας 160.000 δρχ. και 40.000 δρχ. για την Κούβα, στη μνήμη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Μήτσου Μπαλή (Παππού).


ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
Φτηνότερα στεγαστικά δάνεια

....




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ