Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Απρίλη 1997

ΟΛΟΙ

στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

στις 10 π.μ.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προσυγκέντρωση

στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στις 9.30 π.μ.

Συγκέντρωση στην πλατεία ΚΟΡΑΗ

στις 10.30 π.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προσυγκέντρωση στις 9 π.μ.

στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συγκέντρωση στην πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

στις 10 π.μ.



"NEANIKH αντεπίθεση στον ιμπεριαλισμό, με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό".Με το σύνθημα αυτό να κυριαρχεί, αρχίζουν αύριο το απόγευμα οι εργασίες του 7ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Στο Συνέδριο κάνουν κατάθεση ζωής εκατοντάδες αντιπρόσωποι Κνίτικων Οργανώσεων απ' όλη την Ελλάδα, ενώ παρακολουθούν τις εργασίες του αντιπροσωπείες δεκάδων νεολαιίστικων οργανώσεων του εξωτερικού


ΣΕΛ.  3

Αίσχος!

Απόφαση του υπουργείου Γεωργίας ενάντια στην αγωνιζόμενη αγροτιά

Οχι μόνο διώκει πολλές χιλιάδες αγρότες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, αλλά τους αποκλείει ακόμη και από τις πενιχρές αποζημιώσεις, που δικαιούνται για τις καταστροφές στις καλλιέργειές τους. Με ανακοίνωσή του, που εξέδωσε εν μέσω πασχαλινών αργιών, ο υπουργός Γεωργίας προσδιορίζει "τις προϋποθέσεις των δικαιούχων των αποζημιώσεων λόγω βροχοπτώσεων και πλημμυρών κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 1996", αλλά αποκλείει όσους έχουν καταδικαστεί ή εκκρεμεί σε βάρος τους δίωξη!

"Μόνο με τη λέξη "αίσχος" μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η απόφαση", καταγγέλλει το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα των αγροτών.

Μετά τη γενική κατακραυγή, ο Στ. Τζουμάκας υποχρεώθηκε χτες να "αναδιπλωθεί". Με ανακοίνωσή του αναφέρει γενικά ότι "δεν αφορά αδικήματα που σχετίζονται με τις κινητοποιήσεις", χωρίς όμως να αναιρεί τη συγκεκριμένη παράγραφο της πρώτης ανακοίνωσής του.


ΣΕΛ.  22   -   23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ