Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Μάρτη 2000 - αριθ. φύλλου: 7608

Μέτωπο Λαϊκό ΚΚΕ ισχυρό
ΤΩΡΑ

Ευρύτατη συσπείρωση δυνάμεων στην πολιτική της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης. Η συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στο Ζάππειο μετατράπηκε σε βήμα στήριξης και συμπαράταξης του ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Απρίλη


Κάλεσμα προσωπικοτήτων

«... Με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και χρέους που πρέπει να χαρακτηρίζουν τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, της επιστήμης και της τέχνης, υποστηρίζουμε αυτές τις αρχές και αυτές τις θέσεις του ΚΚΕ, όπως εκφράζονται και στις εκλογικές διακηρύξεις του για την ενίσχυση του λαϊκού μετώπου δυνάμεων αντίστασης ενάντια στην κατακρήμνιση κοινωνικών κατακτήσεων, θεσμών και αξιών που συνοδεύει την αυταρχικότητα της νέας τάξης και των μεγάλων συμφερόντων που εκφράζει».

Υπογράφουν:

Βανδής Τ., ηθοποιός, Βαρδάνης Μ., υποστράτηγος ε.α. - Πρόεδρος ΣΦΕΑ '67-'74, Η. Πολύμερος, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Χ. Θεοχαράτος, δημοσιογράφος, Κ. Καζάκος, ηθοποιός, Α. Κακαράς, αρχιπλοίαρχος Π.Ν.ε.α, Μ. Δεληβάνη -Νεγρεπόντη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γ. Καλακαλάς, καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Ε. Κατσίγρα, δημοτική σύμβουλος Λάρισας, Γ. Κεντρωτής, αναπληρωτής καθηγητής Ιόνιου Πανεπιστημίου, Χ. Κιτσίδης, οικονομολόγος, Χ. Ξανθουδάκης, καθηγητής Ιόνιου Πανεπιστημίου, Θ. Παπαμάργαρης, σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, Μ. Πρίφτη, αντιπρόεδρος ΟΓΕ, Γ. Ρούσης, καθηγητής Παντείου, Γ. Σαμαράς, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Γ. Τσαπόγας, δημοσιογράφος - συγγραφέας.


ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Κείμενο - κάλεσμα αντίστασης

Στη συνέντευξη Τύπου διαβάστηκε κείμενο του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου κάτω από το οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές προσωπικοτήτων της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου


Θ. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - Β. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Δ. ΤΣΑΚΝΗΣ
Για να δυσκολέψουμε όσους επιβουλεύονται το μέλλον

«...Τιμούμε όλες τις οργανώσεις και τους αγωνιστές της Αριστεράς. Πιστεύουμε ότι σήμερα κανείς μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Η νέα πορεία χρειάζεται τη συμβολή όλων ανεξαιρέτως, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς. Ομως οι εκλογές είναι μπροστά μας και καλούμαστε να ψηφίσουμε, έστω και αν η τράπουλα είναι σημαδεμένη. Στις μαθητικές κινητοποιήσεις, στον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, στις διαδηλώσεις εναντίον των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη, στο Ακτιο, στην Κέρκυρα συναντήσαμε τα παιδιά του ΚΚΕ. Ηταν εκεί, μπροστά, πάντα παρόντες. Η άμυνα και μετά η επίθεση δε γίνεται χωρίς τη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Παρά τις διαφωνίες μας σε ιδεολογικά θέματα και ειδικότερα σε ζητήματα Τέχνης και Πολιτισμού, στηρίζουμε σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ για να δυσκολέψουμε όλους όσοι επιβουλεύονται το μέλλον της Νέας Γενιάς στην πατρίδα μας».

(Από την επιστολή των ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ)


Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις σελίδες 6 - 15


ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΗΣ
Γιατί δεν πάει άλλο

«... Γι' αυτό και αποφάσισα να ξανασμίξω μαζί σας. Οχι μόνο για τις εκλογές ούτε κυρίως γι' αυτές, γιατί έτσι κι αλλιώς πιστεύω πως νόθο θα είναι το αποτέλεσμά τους, στα πλαίσια της ψευτοδημοκρατίας που μας διαφεντεύει. Ξανασμίγω μαζί σας για να δώσω ό,τι μπορώ και να πάρω τη χαρά της προσφοράς μου. Οχι σαν μια στο παρελθόν επιστροφή, αλλά σαν ένα συναπάντημα για καλύτερο μέλλον. Γιατί δεν πάει άλλο... Και πάλι μαζί. Γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κωφεύει μπροστά στον έσχατο τούτο ξεπεσμό, με όλες μου τις δυνάμεις τα κουτσά και τα στραβά μου και πάλι δικός σας, σύντροφοι».

(Από το μήνυμα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο)

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Εκλογική συσπείρωση στην προοπτική του Μετώπου

«...Κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής μας είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός Μετώπου Πολιτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων που θα αντισταθεί αποτελεσματικά στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στην εντεινόμενη νεοφιλελεύθερη επίθεση. Η σαφής οριοθέτηση ενός τέτοιου Μετώπου από τις "κεντροαριστερές" συναινετικές λύσεις και τον κυβερνητισμό αποτελεί αδήριτη ανάγκη... Ανάλογες αντιλήψεις για την προοπτική συγκρότησης του Μετώπου εκφράζονται και από το ΚΚΕ, με το οποίο συμφωνήσαμε για εκλογική συσπείρωση με τη συμμετοχή στελεχών μας στα ψηφοδέλτια ως μια θετική συμβολή στην ευόδωση μιας τέτοιας προοπτικής».

(Από τη δήλωση του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΑΡΧΟΝΤΗ εκπροσώπου της Πολιτικής Κίνησης «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»)




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ