Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Απρίλη 1997

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μόνη διέξοδος για τη νέα γενιά ο δρόμος του αγώνα και της πάλης

Σημαντική παρέμβαση του ΚΚΕ, για τη νέα γενιά, καθώς πληθαίνουν τα αδιέξοδα και η μάστιγα των ναρκωτικών σκοτώνει καθημερινά όνειρα κι ελπίδες

"Η νεολαία στη χώρα μας και διεθνώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης και της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας",υπογραμμίζει η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τα προβλήματα της νεολαίας, την κατάσταση του κινήματός της και τα καθήκοντα των κομμουνιστών, που δημοσιεύει σήμερα ο "Ρ". Πρόκειται για μια απόφαση - παρέμβαση του ΚΚΕ, για τον ιδιαίτερα ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο της νέας γενιάς, που έρχεται σε μια τραγική συγκυρία, καθώς η μάστιγα του "λευκού θανάτου" θερίζει τις τελευταίες μέρες, σκοτώνοντας τα όνειρα, τις ελπίδες και το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Η ζωή της νεολαίας ακολουθεί τα χνάρια που με βάναυσο τρόπο χαράζουν οι πολυεθνικές, μέσω της πολιτικής που προωθούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση, σημειώνει η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι συνέπειες βιώνονται βασανιστικά από τους νέους και τις νέες, πριν καλά - καλά προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τη ζωή στο σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο. Οι αλλαγές, που επιβάλλει ο καπιταλισμός στις κοινωνικοοικονομικές σχέσεις, έχουν ως αποτέλεσμα:

  • Την ένταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, την κατηγοριοποίηση και συνολικά τη μορφωτική υποβάθμιση της πλειοψηφίας της νεολαίας.
  • Την όλο και περισσότερο παρατεταμένη, ασταθή και δύσκολη πορεία ένταξης της νεολαίας στην παραγωγική διαδικασία. Τη μετατροπή της σε κύριο θύμα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης και της ετεροαπασχόλησης.
  • Τον περιορισμό των κοινωνικών, δημοκρατικών, πολιτικών δικαιωμάτων της. Η ίδια η ζωή των νέων ανθρώπων κινδυνεύει άμεσα από τον κίνδυνο του πολέμου, στα πλαίσια του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
  • Ταυτόχρονα, οι νέοι άνθρωποι γίνονται αντικείμενα μιας σύνθετης εκστρατείας ιδεολογικού, ηθικού, κοσμοθεωρητικού αποπροσανατολισμού και ισοπέδωσης της προσωπικότητάς τους.

Κι όμως, υπάρχει απάντηση, εκτιμά η απόφαση της ΚΕ. Δυναμώνει συνεχώς η πολύμορφη αμφισβήτηση του σημερινού κατεστημένου από τη νεολαία, οι αγώνες και η αντίστασή της. Μια αμφισβήτηση, που μπορεί και πρέπει να παίρνει καθημερινά περισσότερο μαζικές διαστάσεις, πιο σωστό προσανατολισμό και αποτελεσματικότερο χαρακτήρα, δυναμώνοντας τη σύνδεσή της με το εργατικό κίνημα και εντασσόμενη στο ευρύτερο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του λαού.


ΣΕΛ.  7   -   9

ΑΘΗΝΑ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Κάλεσμα για ενωτικό και ταξικό γιορτασμό

Μπροστά στην πρόκληση να οργανώσουν έναν ενωτικό, ταξικό και αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, ανάλογο των ιδιαίτερα οξυμένων προβλημάτων της εργατικής τάξης και των προσδοκιών των εργαζομένων, αλλά και της ενισχυόμενης τελευταία αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης και των βιομηχάνων, μπαίνουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, μετά την προχτεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ.

Για το σκοπό αυτό και ενώ δυναμώνουν οι αντιδράσεις και μέσα στις γραμμές της κυβερνητικής παράταξης, συγκαλείται σύσκεψη σωματείων, την Τετάρτη 9 Απρίλη, στην οποία καλεί και η ΔΕ τους συνδικαλιστές, δημόσιους υπάλληλους.

"Δεν είναι τυχαίο ότι αρνούνται πεισματικά να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων μπροστά στη θύελλα των αντεργατικών μέτρων, που εφαρμόζονται καθημερινά", υπογραμμίζει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Παρασκευάς,σε συνέντευξή του στο "Ρ", σχετικά με τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.


ΣΕΛ.  2   -   3,    5

Ενας γέροντας αντιστασιακός από τη Θράκη, προσφέρει 100.000 δραχμές για το "Ριζοσπάστη".




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ