Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Μάη 1996

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΠΗΓΗ
ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ο ίδιος ο καπιταλισμός

Οι θέσεις των κομμουνιστών για τους στρατούς των ανέργων και συγκεκριμένες προτάσεις - μερικής - αντιμετώπισης του προβλήματος. Αυταπατώνται όσοι πιστεύουν πως η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί όσο υπάρχει η ασυδοσία του κεφαλαίου

Την άποψη του ΚΚΕ για την ανεργία συνολικά, αλλά και δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων για τη μερική αντιμετώπιση του προβλήματος, διατύπωσε χτες στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή, κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την ανεργία που προκάλεσαν οι κομμουνιστές βουλευτές.

Οι εργαζόμενοι - τόνισε η Αλ. Παπαρήγα - πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πραγματικό εκτροφείο της ανεργίας είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ότι η εξάλειψη του στρατού των ανέργων είναι αδύνατη χωρίς την ιστορική υπέρβαση αυτού ακριβώς του κοινωνικού συστήματος.

Το Α και το Ω της αντιμετώπισης και του προβλήματος της ανεργίας, είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είναι ο συνεχής περιορισμός της ασυδοσίας και των προνομίων του μεγάλου κεφαλαίου, ιδιαίτερα του πολυεθνικού, και η συνολική ανατροπή της κυριαρχίας του.

Παράλληλα, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε πως το ΚΚΕ διεκδικεί τη λήψη άμεσων μέτρων και παρουσίασε 9 προτάσεις για τη στήριξη των ανέργων και όχι για την επιδότηση των εργοδοτών. Τέλος, ανέλυσε τη γενική κατεύθυνση, η οποία πρέπει να διέπει μια πολιτική σύγκρουσης με τη μονοπωλιακή κυριαρχία και τις επιταγές της ΕΕ, που θα είναι πραγματικά σε θέση να ανακόπτει την ανεργία και να τη μειώνει.


ΣΕΛ.  /PARA>

Νέα πανελλαδική συγκέντρωση σήμερα στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος πραγματοποιούν οι οικοδόμοι, δίνοντας δυναμική απάντηση στη χτεσινή προκλητική στάση του πρωθυπουργού απέναντι στα αιτήματά τους. Η χτεσινή τους συγκλονιστική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.


ΣΕΛ.  22

Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών

9 ΜΑΗ '45

Σαν σήμερα, πριν 51 χρόνια, ξεψυχούσε το τέρας του φασισμού, που με τις ναζιστικές ορδές του ματοκύλισε την ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις 9 Μάη του 1945, η σημαία του Κόκκινου Στρατού ξεδιπλωνόταν στο Ράιχσταγκ. Η σημαία με το σφυροδρέπανο έγινε για μια ακόμα φορά το λάβαρο της λύτρωσης. Το σήμα της νίκης του ανθρώπου απέναντι στη βαρβαρότητα. Το έμβλημα αντίστασης στη "νέα τάξη" του καπιταλισμού, που όπως και τότε έτσι και σήμερα για να επιβληθεί απαιτεί και προκαλεί εκατόμβες.


ΣΕΛ.  11


Από σήμερα η νέα προσπάθεια για τον "902 TV"

Οι πλημμύρες εκείνου του Οκτώβρη κατέστρεψαν τα πάντα. Εκείνα που έμειναν άθικτα ήταν η πίστη και το πείσμα των κομμουνιστών. Η εμμονή να ξαναστηθούν μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας με τα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους του ΚΚΕ, με όλο το λαό


ΣΕΛ.  3
Στο στόχαστρο οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Νέα επίθεση της κυβέρνησης κατά του δικαιώματος των συγκεντρώσεων και άλλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας, με πρόσχημα την... καταπολέμηση του νέφους. Από 1 του Ιούνη μέχρι 30 του Σεπτέμβρη φέτος το κλιμακωτό ωράριο


ΣΕΛ.  21
Απάντηση, ο πανεκπαιδευτικός αγώνας

Χιλιάδες νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, αλλά και γονείς, μαθητές και φοιτητές, στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης, έδωσαν μαχητική απάντηση στη συντηρητική κυβερνητική επέλαση στη δημόσια παιδεία


ΣΕΛ.  28   -   29
Για το δικαίωμα των νέων στην εργασία

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χτες στη Θεσσαλονίκη η πρώτη προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ με θέμα το πρόβλημα της ανεργίας. Αναδείχτηκε η ανάγκη της μαζικής, οργανωμένης, αποφασιστικής αντίστασης στην πολιτική που γεννά τον "εφιάλτη των νέων"


ΣΕΛ.  28   -   29

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ