Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Αυγούστου 1996

Οχι στην κατάργηση του καμποτάζ

Αποφασιστική απάντηση στην επιχείρηση καταπάτησης του καμποτάζ από το - με σημαία ευκαιρίας - κρουαζιερόπλοιο "Μάρκο Πόλο", δίνουν οι ναυτεργάτες, σήμερα, στις 6 το πρωί, στην Ακτή Ξαβέρη στο λιμάνι του Πειραιά. Στο πλευρό τους εργαζόμενοι από Αθήνα και Πειραιά


ΣΕΛ.  10

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
"ΧΡΥΣΟ" ΣΤΑ
ΒΑΡΗ
οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι

Τριπλάσια σχεδόν του πληθωρισμού η αύξηση του φόρου φυσικών προσώπων του 1995, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, για τους "πρωταθλητές"

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αναδείχνονται και πάλι τα μεγάλα θύματα της κυβερνητικής φορομπηχτικής πολιτικής. Σύμφωνα, με τα αναλυτικά στοιχεία του συνόλου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος, που έχουν ταχυδρομηθεί από το ΚΕΠΥΟ προς τους φορολογούμενους και τα οποία ανέρχονται σε 3.410.606,αποκαλύπτεται, ότι οι μισθωτοί μαζί με τους συνταξιούχους κατέβαλαν ή θα καταβάλουν για το 1995, πάνω από το 60% του συνολικού φόρου! Αξίζει, μάλιστα, να υπογραμμιστεί, η παραπέρα διεύρυνση της άδικης φορολογικής μεταχείρισης των μισθωτών και συνταξιούχων, αφού ο φόρος που τους αναλογεί για το 1995, εμφανίζεται αυξημένος κατά 23,6% για κάθε μισθωτό και κατά 22,2% για κάθε συνταξιούχο, συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο έτος!

Τα προαναφερόμενα, επίσημα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά του κατάφωρα άδικου και άνισου ισχύοντος φορολογικού συστήματος. Ενός συστήματος, που πρόκειται άμεσα να γίνει ακόμη περισσότερο αντιλαϊκό, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει την κατάργηση των όποιων ελάχιστων φορολογικών απαλλαγών ισχύουν για τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  2,   9

Οι περισσότεροι διάλεξαν τα πλοία. Οσοι, δηλαδή, τα κατάφεραν. Γιατί υπάρχουν κι εκείνοι, που φέτος, ίσως όχι για πρώτη φορά, δε θα καταφέρουν να "αποδράσουν". Αλλά και οι άλλοι, που θα καθυστερήσουν λίγο να φύγουν, γιατί, αν και τα βόλεψαν οικονομικά, έμειναν έξω απ' τα πλοία λόγω των υπεράριθμων εισιτηρίων. Χτες, πάντως, αντίθετα με την Πέμπτη και παρά την αυξημένη κίνηση, δε σημειώθηκαν τέτοια κρούσματα. Στις εθνικές οδούς η έξοδος έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με χαμηλούς ρυθμούς.


ΣΕΛ.  12   -   13



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ