Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ Π
ΠΑΘΟΣ
ΚΑΙ
ΠΕΙΣΜΑγια την εκλογική μάχη

Οι κομμουνιστές ξεκινούν από σήμερα με αισιοδοξία τη μάχη της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογέςΗ ενίσχυση του ΚΚΕ δεν αφορά μόνο τα μέλη και τους οπαδούς του. Είναι απαραίτητος όρος για να βγει ο ίδιος ο λαός στο προσκήνιοΟι εκλογές, ευκαιρία να απεγκλωβιστούν από την επιρροή των άλλων κομμάτων δυνάμεις που θα παλέψουν για την αλλαγή της κατάστασης

1. Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών από την κυβέρνηση του Κ. Σημίτη καλεί τα στελέχη, τα μέλη του Κόμματος, τους Κνίτες και τις Κνίτισσες, τους οπαδούς και φίλους, όλους τους αριστερούς να ριχτούν με πάθος και πείσμα στην πολιτική μάχη των εκλογών, πιο οργανωμένα, πιο μαχητικά, πιο αποτελεσματικά.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να 'χει "λυμένα τα χέρια" για να εφαρμόσει για μια ακόμα περίοδο την αντιλαϊκή της πολιτική. Ο λαός μας μπορεί να αξιοποιήσει τις εκλογές και να κατευθύνει τα πυρά του ενάντια σ' αυτήν την πολιτική, επιστρέφοντας τα διλήμματα και τις παγίδες, σ' αυτούς που τα σχεδίασαν για να υφαρπάσουν εκβιαστικά την ψήφο του.

Από αυτές τις πρόωρες εκλογές πρέπει να καταγραφεί και να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής: Οτι στην ελληνική κοινωνία υπάρχει και αναπτύσσεται η δύναμη αντίστασης, πάλης και αντεπίθεσης ενάντια σ' αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια απαράλλαχτα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ. Πως δυναμώνουν οι λαϊκές δυνάμεις που παλεύουν για μια προοδευτική διέξοδο από αυτή την κατάσταση, σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Οτι δυναμώνει η μοναδική πραγματικά αριστερή δύναμη στην πολιτική ζωή της χώρας μας, το ΚΚΕ.

2. Το ΠΓ επισημαίνει πως οι λόγοι που επικαλείται η κυβέρνηση για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές δεν ευσταθούν. Αντίθετα αποτελούν μνημείο πολιτικής απάτης και χρησιμοποιούνται ως προπέτασμα καπνού για τις πραγματικές επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ, για την υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού.

Οι εργαζόμενοι - ο λαός μας, δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται από τον ανούσιο δικομματικό καυγά και τη στείρα αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα της συντήρησης και του συμβιβασμού με το πολυεθνικό κεφάλαιο. Τα κόμματα που έχουν ως άξονα της πολιτικής τους την αποδοχή, τη συμμόρφωση και την εξυπηρέτηση των στόχων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, την ολόπλευρη στήριξη της ολιγαρχίας του πλούτου, βρίσκονται μακριά από το λαό και εναντίον του.

Το ΠΓ επισημαίνει ότι η λύση δε βρίσκεται σε εναλλαγές και αλλαγές προσώπων και κομμάτων στη διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας.

Η διέξοδος βρίσκεται στη συνολική πολιτική αλλαγής πλεύσης, η οποία μπορεί να έρθει μέσα από την αντίσταση και την αναγέννηση του λαϊκού κινήματος. Με τη χειραφέτηση των εργαζομένων, της πλειοψηφίας του λαού, από αυταπάτες, ότι μπορούν να υπάρξουν "καλύτερες μέρες", "νέα πορεία", "αλλαγή σελίδας" και άλλα ηχηρά παρόμοια, με την υποταγή και τη συναίνεση στις επιταγές των ιμπεριαλιστικών κέντρων και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

3. Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει ότι απαιτείται η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. Η εκλογική ενίσχυση του Κόμματος δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές και τους φίλους του Κόμματος. Στις σημερινές συνθήκες είναι όρος για να βγει το λαϊκό κίνημα στο προσκνήνιο, να ανασυνταχτεί και να βάλει φρένο στον κατήφορο. Η εκλογική μάχη μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για να απεγκλωβιστούν από την επιρροή των άλλων κομμάτων δυνάμεις που είναι διατεθειμένες να παλέψουν για την αλλαγή της κατάστασης. Οπου αλλού κατευθυνθούν οι ψήφοι, την άλλη μέρα θα χρησιμοποιηθούν πάλι σε βάρος του λαού και ιδιαίτερα της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρομεσαίων που αγωνίζονται για την επιβίωση. Οπου αλλού κατευθυνθούν οι ψήφοι, πάλι θα προσμετρηθούν σαν ψήφοι της ΕΕ και της πολιτικής του ΝΑΤΟ. Οπου αλλού πάνε οι ψήφοι, και στα άλλα μικρότερα κόμματα, θα αξιοποιηθούν από τις δυνάμεις του δικομματισμού στα σενάρια της συναίνεσης.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες αποφασιστικά και οργανωμένα, με αισιοδοξία και πίστη στην πολιτική του Κόμματος και στην κρίση του λαού μας δίνουν από σήμερα τη μάχη της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε τόπο δουλιάς, μόρφωσης, κατοικίας.

Για την καταδίκη της συντηρητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και κάθε άλλης συντηρητικής πολιτικής.

Για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και το άνοιγμα του δρόμου για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού και του τόπου.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αθήνα 22.08.96


ΣΤΟ "Ρ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αρθρο της Αλέκας Παπαρήγα για την εκλογική μάχη



22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ρεσιτάλ αντιλαϊκού

κυνισμού από τον Κ. Σημίτη


ΣΕΛ.  3,    5
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Λιτότητα μέχρι

το 2000 και βλέπουμε


ΣΕΛ.  14
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Χωρίς επίδομα

γιατροί - νοσηλευτές


ΣΕΛ.  12   -   13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ