Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 1996

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΜΟΝΟ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΔΡΟΜΗ
Ισραηλινών στην Παλαιστίνη

ΚΚΕ: Κάλεσμα στους εργαζόμενους της χώρας, για να εκφραστεί η ενεργός αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους μαχητές

Γενικεύτηκαν χτες σε όλη τη Δυτική Οχθη και ιδιαίτερα γύρω από τους εβραϊκούς οικισμούς οι σφοδρές μάχες μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και Ισραηλινών στρατιωτών. Και ενώ, μόνο χτες οι νεκροί ξεπέρασαν τους 50, και ουσιαστικά είναι ανεξακρίβωτος ο αριθμός των τραυματιών, οι ΗΠΑ καλούσαν υποκριτικά σε αυτοσυγκράτηση.

Τη δολοφονική επιδρομή του ισραηλινού στρατού κατάγγειλε χτες, με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία, ανάμεσα σε άλλα, υπογραμμίζεται: "Επιβεβαιώνεται η θέση του Κόμματός μας, ότι η περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής βρίσκεται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης πραγμάτων".

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της χώρας μας να εκφράσουν την ενεργό αλληλεγγύη τους στους μαχητές των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού. Μόνο ο αγώνας των λαϊκών μαζών της Παλαιστίνης μπορεί να επιβάλει δίκαιη και βιώσιμη λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα".


ΣΕΛ.  /PARA>

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Η ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΔΑΡΙΒΑ πρόσφερε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 150.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Αμπελώνα και 100.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ "Αγ. Κωνσταντίνου" Λάρισας, στη μνήμη των αγαπημένων της Στέργιου Αντάρα,που εκτελέστηκε στο Μεζούρλο Λάρισας το 1949, και Χαρίλαου Αρχοντή,μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο.
  • Η ΕΛΕΝΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΟΥ - ΙΝΑΨ προσφέρει στο ΚΚΕ 200.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης, στη μνήμη του συντρόφου της Βλαδίμηρου Ινάψ.
  • O ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΡΙΤΖΑΚΗΣ πρόσφερε στο ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ 300.000 δρχ. για τη σημαντική συμβολή της ΚΝΕ στην εκλογική μάχη του ΚΚΕ.


ΠΕΣΙΝΕ
Αντεργατική πρόκληση

"Πρόκληση"! Ετσι ακριβώς ονομάζει το πρόγραμμα απομάκρυνσης εκατοντάδων εργαζομένων η πολυεθνική ΠΕΣΙΝΕ! Το πρόγραμμα κρατήθηκε μυστικό κατά την προεκλογική περίοδο και έπεσε τώρα σαν "βόμβα" στην περιοχή. Η ΤΕ της ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν αποφασιστικά


ΣΕΛ.  13
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Ξεκινά ο αμερικανόπνευστος διάλογος;

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει την Κυριακή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αθ. Τζογάνης, όπου θα συζητήσει τις αμερικανικές προτάσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο


ΣΕΛ.  3
ΚΕΡΚΥΡΑ
Εγκληματική αδιαφορία

Ολοι οι αρμόδιοι είχαν προειδοποιηθεί εγγράφως για τους κινδύνους απ' τον περασμένο Μάρτη. "Αν και γνώριζαν αδιαφόρησαν εγκληματικά", καταγγέλλει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ