Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 1996

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ "Ρ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΙΔΟΥ Η
ΑΠΑΤΗ
για τις αγροτικές συντάξεις

Μια "μηχανή" προεκλογικής ψηφοθηρίας και ταυτόχρονα απόκρυψης των νέων αντιαγροτικών μέτρων, αποτελούσαν οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες για τις συντάξεις των αγροτών

Μια τεράστια επιχείρηση εξαπάτησης και ψηφοθηρίας, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών, αποδείχνονται τα όσα επανειλημμένα υποσχόταν από τα προεκλογικά "μπαλκόνια" ο Κ. Σημίτης, για τις αγροτικές συντάξεις.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο "Ρ", σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία κλάδου κύριας ασφάλισης των αγροτών, που σκοπεύει να προωθήσει στη Βουλή κατά προτεραιότητα η κυβέρνηση, μεθοδεύεται η μείωση και αυτών ακόμα των σημερινών εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων (αυτής των 25.000 δραχμών συν το ποσό της πρόσθετης ασφάλισης), ενώ την ίδια στιγμή θα επιβληθούν υπέρογκες αυξήσεις στις εισφορές των αγροτών και νέες εισφορές - χαράτσια επί της αξίας των αγροτικών προϊόντων, των αγροτικών επιδοτήσεων κτλ.

Αποκαλύπτεται έτσι ότι οι πολυδιαφημισμένες προεκλογικά εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κόμματος αποτελούσαν - πέρα από την εξόφθαλμη, προεκλογική εξαπάτηση των αγροτών - το φύλλο συκής για την επιβολή και νέων αντιλαϊκών μέτρων.


ΣΕΛ.  12,   13

Συνεχίζεται το μακελειό στη Μέση Ανατολή και πληθαίνει ο κατάλογος των θυμάτων των συγκρούσεων, που μαίνονταν και χτες, τόσο σε πόλεις της Δυτικής Οχθης όσο και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 30 του Σεπτέμβρη και ώρα 6 μ.μ.


ΣΕΛ.  7


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Δάνεια μόνο για τους "δικούς μας";

Με υπουργική απόφαση επιδεινώνονται οι προϋποθέσεις δανειοδότησης από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ενώ θεσμοθετείται το ρουσφέτι! Ετσι ... υλοποιούνται οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για πακτωλό νέων δανείων!


ΣΕΛ.  10
ΝΔ
Περίπλοκες ... γίνονται οι διεργασίες

Ο Γ. Βαρβιτσιώτης προωθεί εκ νέου τη δική του υποψηφιότητα, ο Στ. Μάνος προτείνει μέτωπο με τον Γ. Σουφλιά, ενώ αργά το βράδυ ο Μ. Εβερτ αντιτάχθηκε σε προσωρινή λύση και ζήτησε "κοινά αποδεκτή λύση" χωρίς όμως να ανοίγει τα χαρτιά του.


ΣΕΛ.  6
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ
Επιστρέφει τις αγωγές η Βόννη

Την επίκληση της αρχής της ετεροδικίας επικαλέστηκε το Πρωτοδικείο της Βόννης και επέστρεψε τις αγωγές εκατοντάδων Ελλήνων, για αποζημιώσεις από τη γερμανική κατοχή, ενώ η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να μην προβαίνει σε καμία κίνηση


ΣΕΛ.  3
ΑΝΕΡΓΙΑ
Αυξάνεται και σε μεγαλύτερες ηλικίες

Αυξάνονται συνεχώς οι άνεργοι άνω των 45 ετών, οι μισοί από τους οποίους είναι άνεργοι μακράς διάρκειας, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας


ΣΕΛ.  11
ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Η ΒΡ είναι η κορυφή του παγόβουνου

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η πολυεθνική κατηγορείται για καραμπινάτη περίπτωση φοροδιαφυγής. Το βέβαιο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών όχι μόνο δεν εξιχνιάζει τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής, αλλά ουσιαστικά τις συγκαλύπτει


ΣΕΛ.  15
ΜΕΤΡΟ
Τραγικός ακρωτηριασμός εργάτη

Ακρωτηριάστηκε χτες το πρωί 45χρονος εργάτης στο εργοτάξιο Ανάλατος του μετρό. Πρόκειται για άλλο ένα θύμα της ασυδοσίας των εργολάβων και της αδιαφορίας κυβέρνησης και εποπτικών αρχών, που μετατρέπουν το έργο κατασκευής του μετρό σε "καρμανιόλα"


ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ