Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Γενάρη 1995

Διπλή φορολόγηση - παγίδα για ελεύθερους επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν συστήσει εταιρίες θα πληρώνουν διπλό φόρο. Και ως μέλη των εταιριών και ως φυσικά πρόσωπα! Στο απυρόβλητο, και πάλι οι μεγαλοεπιχειρηματίες


ΣΕΛ.  19

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ
για αντιλαϊκή συναίνεση

"Η συντηρητική πολιτική του πολύχρωμου δικομματισμού αποτελεί από μόνη της το μεγάλο σκάνδαλο", τονίζει το ΚΚΕ

Μοχλό για παραπέρα πολιτικές διεργασίες και θεμελίωση της πλήρους δικομματικής αντιλαϊκής συναίνεσης αποτελούν οι απροκάλυπτες μεθοδεύσεις του κυβερνώντος κόμματος για αναστολή των διώξεων για τις υποθέσεις των υποκλοπών και της ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ. Μια συναίνεση που αποβλέπει στην απρόσκοπτη εφαρμογή της συντηρητικής πολιτικής που και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πρεσβεύουν, στα πλαίσια των συμφωνιών και δεσμεύσεων των ηγεσιών τους απέναντι στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις Βρυξέλλες.

Με έωλα και αντικρουόμενα "επιχειρήματα", στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν την πρόταση αναστολής, αποκαλύπτουν όλο και πιο καθαρά το σκηνικό της ανοιχτής συναλλαγής και του συμψηφισμού των ευθυνών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωνε χτες πως οι λόγοι αναστολής των διώξεων είναι πολιτικοί, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι αποχρώσες ενδείξεις, με βάση τις οποίες παραπέμφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο ο Κ. Μητσοτάκης και άλλοι πολιτικοί, εξακολουθούν να έχουν την ισχύ τους. Την ίδια στιγμή, όμως, άλλα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως οι δίκες δεν πρέπει να γίνουν, επειδή τα στοιχεία είναι τέτοια, ώστε σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν αθωωτικές αποφάσεις. Στην πραγματικότητα πρόκειται για αντιφάσεις και γεγονότα που επιβεβαιώνουν τους αληθινούς πολιτικούς λόγους της αναστολής και δικαιώνουν την εκτίμηση της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ πως "η συντηρητική πολιτική του πολύχρωμου δικομματισμού, αποτελεί από μόνη της το μεγάλο σκάνδαλο".


ΣΕΛ.  5   -   7

Πάνω από τα κουφάρια χιλιάδων πλέον νεκρών πολιτών στην πόλη του Γκρόζνι, με τον πλέον αδίστακτο τρόπο, Γιέλτσιν και Ντουντάγεφ συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Η βαρβαρότητα και η αλληλοεξόντωση εθνών, που μέχρι χτες σαν ένας λαός έχτιζε τη ζωή του, σε όλους εμάς μπορούν να προκαλούν μόνο οργή και αγανάχτηση. Στην Τσετσενία (αλλά και στις οικογένειες των Ρώσων φαντάρων) την οδύνη και το θάνατο. Δυστυχώς, και το μίσος.


ΣΕΛ.  12

"Απαγορεύεται"!

Οτιδήποτε εγκυμονεί κινδύνους για τον εργαζόμενο, τον απλό πολίτη, πρέπει να αποκρύπτεται και μάλιστα εν τη γενέσει του. Το δόγμα είναι απόλυτο και εφαρμόζεται κατά γράμμα. Και εδώ που τα λέμε, δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι στον τομέα της υγιεινής που απειλούν τους εργαζόμενους - όπως αποκάλυψε ο "Ρ" - στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και όπου με εγκύκλιο της διοίκησης των ΕΛΤΑ απαγορεύεται στους υπαλλήλους να μιλούν. Το ίδιο καθεστώς επιβάλλουν και οι διοικούντες την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το ίδιο οι ιθύνοντες του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Καθεστώς τρομοκρατίας επιχειρεί να επιβάλει και η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών. Εκεί, που συχνά πυκνά τα νέα λεωφορεία δεν υπακούουν στο πάτημα του φρένου, πράγμα που κάθε άλλο παρά είναι αστείο, αλλά η διοίκηση του ΟΑΣΑ πιστεύει πως δίνοντας μετάθεση στους μάρτυρες - οδηγούς, θα κλείσει τα στόματα. Τι θα έχει να πει, άραγε, όταν συμβεί το"αναμενόμενο";

Τα κρούσματα αυταρχισμού και απαγόρευσης φαίνεται τον τελευταίο καιρό να πληθαίνουν. Ισως να φταίει η απουσία τέτοιων αντιδράσεων, που να κάνουν τους"από πάνω", να νιώθουν στο σβέρκο τους "ζωντανό" το χνότο του οργανωμένου εργάτη και υπάλληλου. Επειδή, όμως, με ζητήματα που απειλούν τους εργαζόμενους δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς, όσοι κινδυνεύουν, καλούνται να "μιλήσουν" ποικιλοτρόπως και έγκαιρα.


Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας σε συνεδρίασή του αποφάσισε και πρόσφερε το ποσό των 2.000.000 δραχμών για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος.
  • Ο παλαίμαχος κομμουνιστής ναυτεργάτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ πρόσφερε μέσω της ΚΟΒ Μαραθόκαμπου Σάμου, ως δεύτερη δόση, 500.000 δραχμές για τη διάσωση του αρχείου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ