Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Γενάρη 1995

"Διορθωτικό" ποσό για ... καραμέλες σε μισθωτούς - συνταξιούχους

Μόλις 0,8%, είναι το "διορθωτικό" ποσό, που θα δοθεί στους μισθωτούς και συνταξιούχους του δημοσίου, για να καλύψουν τις απώλειες που είχαν λόγω πληθωρισμού το 1994.


ΣΕΛ.  13

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ, Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ
για τα νέα ρουσφέτια

Μετά από χιλιάδες προσλήψεις "ημετέρων" και "διωχθέντων", η κυβέρνηση ετοιμάζεται ολοταχώς για την παραπέρα ρουσφετολογία

Τα προσχήματα για τη ρουσφετολογική "αξιοποίηση" του κρατικού μηχανισμού προσπαθεί να περισώσει η κυβέρνηση, η οποία μετά από 15 μήνες κυβερνητικής θητείας, προχωρά στη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού, με τον οποίο όμως θα εισέλθει στο δημόσιο ένας δυσανάλογα μικρός αριθμός σε σύγκριση με το συνολικό αριθμό όσων διορίζονται σ' αυτό και όσων απαιτούν με τις εισηγήσεις τους οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο υπουργός Προεδρίας Γ. Ποττάκης ανακοίνωσε χτες ότι ο γραπτός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Απρίλη. Εντελώς... συμπτωματικό πρέπει να θεωρείται ότι την προηγούμενη μέρα διεξάγεται, πλην απροόπτου, η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας...

Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα προσληφθούν με το διαγωνισμό θα καθοριστεί με την προκήρυξη, η οποία θα δημοσιευτεί στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα. Μέχρι στιγμής, οι φορείς του δημοσίου έχουν υποβάλει αιτήσεις για πρόσληψη - μέσω του επικείμενου διαγωνισμού - 4.000 ατόμων, οι οποίες, όμως, όπως δήλωσε ο υπουργός Προεδρίας δεν πρόκειται να εγκριθούν στο σύνολό τους.

Περιττό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στο δημόσιο για προσωπικό και μάλιστα στους λεγόμενους κοινωνικούς τομείς.

Το δεκαπεντάμηνο που πέρασε η κυβέρνηση φρόντισε να εξαργυρώσει τις προεκλογικές επιταγές και να διορίσει στο δημόσιο χιλιάδες "ημετέρους", ενώ μέσω των επαναπροσλήψεων, μερίμνησε για την αποκατάσταση χιλιάδων "διωχθέντων".


ΣΕΛ.  5

Οι δεσμεύσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση επιβάλλουν ξεπούλημα ή λουκέτο!Ετσι, ωμά και εκβιαστικά, έθεσαν το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά χτες, σε συνάντησή τους με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας. Δυναμική ήταν η απάντηση των εργαζομένων, που την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο με το σύνθημα: "Αυτή η πολιτική δε θα περάσει, φωτιά θα γίνει να σας κάψει". Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε, εξάλλου, χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης


ΣΕΛ.  11

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Ο σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΝΤΑΣ, από τα Γιάννενα, προσφέρει 20 χρυσές λίρες Αγγλίας, στη μνήμη του συναθλητή, ταξίαρχου του ΔΣΕ Σπύρου Σκεύη από τη Λειά Φιαλιατών.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, ομόφωνα, προσφέρει 500.000 δρχ.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργυρούπολης, ομόφωνα, προσφέρει 200.000 δρχ.
  • Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗ, μια φίλη προσφέρει 200.000 δρχ. για την αποκατάσταση του αρχείου.
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, με ομόφωνη απόφασή του, προσφέρει 200.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων Πειραιά.

Ευρω... μόδα

Εκτός... μόδας είναι το κρατικό εργοστάσιο παραγωγής φίλτρων νεφρού στη Λάρισα, καθώς και άλλα δύο εργοστάσια παραγωγής υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού στην ίδια περιοχή.

Το είπε ο υφυπουργός Υγείας - Πρόνοιας - και βουλευτής Λάρισας - Ν. Φαρμάκης, σε αντιπροσωπεία φορέων της πόλης και βουλευτών του νομού. Ενα εργοστάσιο - αυτό των φίλτρων νεφρού - που είναι έτοιμο εδώ και δυο χρόνια, αλλά παραμένει κλειστό. Την ίδια στιγμή, το κράτος κάνει εισαγωγές φίλτρων για τους νεφροπαθείς. Εισαγωγές, που πριν τέσσερα χρόνια είχε υπολογιστεί ότι στοίχιζαν τριπλάσια από το κόστος της εγχώριας παραγωγής.

Ελα, όμως, που υπάρχουν και οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναγορευόμενες μάλιστα και σε γενική... μόδα. Τη μόδα, που θέλει την πολύμορφη και πριν απ' όλα εξυπηρέτηση της λεγόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, αυτής της ίδιας της εθνικής οικονομίας και της χώρας, συνολικά.

Και ας ήταν η σημερινή κυβέρνηση, που θέσπισε, μόλις πριν δυο χρόνια, το 15% στα φάρμακα για να μπορέσει να αναπτυχθεί η φαρμακοβιομηχανία, καθώς και η παραγωγή παραφαρμακευτικών προϊόντων, όπως τα φίλτρα νεφρού. Ομως, οι "σχεδιαστές" του Μάαστριχτ έχουν άλλα σχέδια. Είναι τα ίδια σχέδια, που έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο της κρατικής ΧΡΩΠΕΙ, στο ξεπούλημα των ναυπηγείων, στη "μετοχοποίηση" του ΟΤΕ και σε άλλα πολλά...




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ