Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995

Αυστηρότητα, ασφυκτικός έλεγχος και ... νέα σχέδια από τις Βρυξέλλες|

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Κομισιόν για το 1995. Προβλέπει αυστηρή εφαρμογή της "Λευκής Βίβλου", νέα σχέδια κατά της αγροτικής παραγωγής, σκληρό δημοσιονομικό έλεγχο


ΣΕΛ.  3

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ"
ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ
αντιλαϊκής συναίνεσης

Ακόμα ένα βήμα για το συναινετικό ξεζούμισμα των εργαζομένων

Μετά την πολύμηνη πασαρέλα των υποψηφίων και της ονοματολογίας, που στήθηκε ενόψει της προεδρικής εκλογής, χτες και ο Α. Παπανδρέου - από τους βασικούς εμπνευστές του αποπροσανατολιστικού κλίματος της προεδρολογίας, αλλά και στυλοβάτης των αντιλαϊκών επιλογών της άρχουσας τάξης - ανακοίνωσε την απόφαση του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την υποψηφιότητα του Κ. Στεφανόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η ανοιχτή σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - Πολιτικής Ανοιξης και η μέχρι σήμερα υποκριτική στάση, τόσο αυτών των κομμάτων, όσο και της ΝΔ, σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα για το στήσιμο του πολιτικού σκηνικού της συναίνεσης. Ενα σκηνικό, που αποβλέπει στην απρόσκοπτη κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργαζομένων, που εξυφαίνεται στις Βρυξέλλες και πειθήνια εκτελούν οι φορείς του δικομματισμού και οι συνοδοιπόροι τους.

Ενδεικτικό της προκλητικής στάσης τους είναι ότι και ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας την - συμπίπτουσα με του Αντ. Σαμαρά - απόφασή του, δεν παρέλειψε να προτάξει ως βασικό λόγο της επιλογής του τη διασφάλιση της συναίνεσης. Μια επιλογή, που δέχτηκε με ικανοποίηση και η ηγεσία της ΝΔ, αφού η αποφυγή ανεπιθύμητων κραδασμών, που θα ελλόχευε ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες, στις σημερινές συνθήκες αναδιάταξης του πολιτικού τοπίου, αποτελεί κοινή φροντίδα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης.


ΣΕΛ.  7

Τα πιο πολυσύχναστα στέκια διακίνησης των ναρκωτικών είναι η Πανεπιστημιούπολη και η Καισαριανή. Εκεί πιάστηκαν τα περισσότερα άτομα στην Αττική, που ενέχονται στη διακίνηση ή χρήση ναρκωτικών. Ακολουθεί το "τρίγωνο" Ομόνοια - πλατεία Βάθης - Μεταξουργείο και το Θησείο. Σε 20.000 άτομα υπολογίζονται οι ναρκομανείς του Λεκανοπεδίου.


ΣΕΛ.  28

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Η "Ελεύθερη Χώρα" στο απόσπασμα

Η εφημερίδα (στη φωτογραφία, το κατεστραμμένο κτίριό της) "Οζγκιούρ Ουλκέ", "Ελεύθερη Χώρα" επί το ελληνικότερον, η μοναδική φιλοκουρδική έκδοση της Κωνσταντινούπολης καθημερινής κυκλοφορίας, δεν υπάρχει πια. Η τουρκική κυβέρνηση και "Δικαιοσύνη" αποφάσισαν να τη φιμώσουν και τυπικά στις 4 του Φλεβάρη. Ομως, οι άνθρωποί της επιμένουν: "Είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Σύντομα θα εκδώσουμε νέα εφημερίδα με άλλο όνομα".


ΣΕΛ.  11



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ