Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Μάρτη 1995

Αταλάντευτοι στον αγώνα οι αγρότες

Κομμένη στα δύο η Ελλάδα, καθώς χτες στη μάχη μπήκαν και οι Αιτωλοακαρνάνες. Σήμερα συλλαλητήρια στη Θήβα και τον Πύργο, νέα κινητοποίηση στα Γιαννιτσά. Οι αγρότες καταγγέλλουν το όργιο παραπληροφόρησης και συκοφάντησης του αγώνα τους. Οχυρώνεται πίσω από ΚΑΠ και ΓΚΑΤΤ η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  15   -   17

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ "ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ" ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ
των Βρυξελλών ο ΟΑΕΔ

Αντί ο ΟΑΕΔ να παίξει στοιχειωδώς το ρόλο του, μεταβάλλεται ραγδαία σε μηχανισμό ανατροπής των εργασιακών σχέσεων!

Δρώντας σαν εκτελεστικό όργανο του ΣΕΒ και "υλοποιώντας τις οδηγίες της Λευκής Βίβλου" - όπως εγγράφως ομολογούν οι επικεφαλής του - ο ΟΑΕΔ αποφάσισε να επιδοτεί στο εξής τους εργοδότες για τη δημιουργία νέων θέσεων μερικής απασχόλησης!Ετσι, ενώ η ανεργία εξαπλώνεται και οι άνεργοι λιμοκτονούν, ο ΟΑΕΔ αντί να παίξει στοιχειωδώς το ρόλο του, μεταβάλλεται ραγδαία όχι μόνο σε φορέα επιδότησης των εργοδοτών, αλλά και σε μηχανισμό ανατροπής των εργασιακών σχέσεων!

Η απόφαση - σοκ πάρθηκε προχτές το βράδυ στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού, που ασχολήθηκε με την κατάρτιση των προγραμμάτων επιχορήγησης εργοδοτών "για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας". Σαν έναν από τους κεντρικούς στόχους του προγράμματος οι επικεφαλής του Οργανισμού αναφέρουν, χωρίς ντροπή και επί λέξει, ότι αποφασίζουν "την επιχορήγηση της μερικής απασχόλησης",με προφανή στόχο τη δραστική επέκτασή της σε βάρος της πλήρους απασχόλησης και του οχτάωρου! Για το σκοπό αυτό σε όλα τα υποπρογράμματα προβλέπεται η επιδότηση των εργοδοτών ανά ώρα για τη δημιουργία θέσεων μερικής απασχόλησης, με ειδική... μέριμνα προς αυτή την κατεύθυνση για τις γυναίκες, τους νέους εργαζόμενους και τις περιοχές που πλήττονται από την πιο εκτεταμένη ανεργία!


ΣΕΛ.  12

Στο Βόλο, την Εύβοια, τη Φλώρινα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, την Καβάλα, την Πέλλα, αλλά και τη Ν. Ιωνία και την Καλογρέζα στην Αττική πέρασε χτες η σκυτάλη των κινητοποιήσεων των ΕΒΕ, που βλέπουν το "αντικειμενικό" κλείσιμο των καταστημάτων και των βιοτεχνιών τους να πλησιάζει απειλητικό. Σήμερα, συνεχίζει το Αγρίνιο και μπαίνει στον αγώνα η Πτολεμαφιδα. Ενώ, η μια μετά την άλλη οι τοπικές ΣΕΑ παίρνουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και συμμετοχή στο πανελλαδικό κλείσιμο της 29ης του Μάρτη.

Χαρακτηριστικό της επιτυχίας των κινητοποιήσεων η φωτογραφία, που τραβήχτηκε χτες το πρωί στη Ν. Ιωνία.


ΣΕΛ.  18

Πλήρης κάλυψη

"Δεν είχαμε επίθεση των ΜΑΤ κατά των συνταξιούχων. Είχαμε μία προσπάθεια συντεταγμένης και οργανωμένης πορείας σημαντικού αριθμού διαδηλωτών - νομίζω ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ κύριος Στρατής Κόρακας ήταν επικεφαλής - που προσπάθησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό... Η χρήση των δακρυγόνων ήταν η ηπιότερη μορφή που μπορούσε να επιλέξει η Αστυνομία για την αντίδρασή της". Αυτά είπε προχτές στη Βουλή ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Σ. Βαλυράκης, παρουσιάζοντας την άποψη της κυβέρνησης, για την πρόσφατη, βάρβαρη και απροσχημάτιστη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους συνταξιούχους.

Πλήρη κάλυψη, δηλαδή, παρέχει η κυβέρνηση στην πρωτοφανή εκδήλωση αυταρχισμού και απανθρωπιάς. Οι διάφορες συγνώμες και οι πειθαρχικές ποινές, σε ορισμένους αξιωματικούς της ΕΛ. ΑΣ., ήταν απλά και μόνο στάχτη στα μάτια. Δε μας παραξενεύει το γεγονός. Ολοφάνερες ήταν οι ευθύνες της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή. Σημειώνουμε, όμως, τη θρασύτητα και την προκλητικότητα, με την οποία ο αρμόδιος υφυπουργός έσπευσε να καλύψει τα απαράδεκτα γεγονότα, θέλοντας προφανώς να κάνει καθαρή προς κάθε κατεύθυνση τη στάση της κυβέρνησης έναντι των λαϊκών αγώνων και αιτημάτων...

Οσον αφορά δε τον "επικεφαλής" κομμουνιστή βουλευτή, πληροφορούμε τον κ. υφυπουργό, ότι μόνο στο πλάι του λαού μπορεί να βρει τους κομμουνιστές και πουθενά αλλού. Ας αφήσει, λοιπόν, κατά μέρος τις γνωστές και αραχνιασμένες, ασφαλίτικες θεωρίες περί "κομμουνιστικών δακτύλων".




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ