Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Μάρτη 1995

Προβοκάτορες

Τελικά δεν είναι απλώς ενεργούμενα. Είναι αισχροί και χυδαίοι. Γνήσιοι απόγονοι του Γκέμπελς. Πρόκειται για όλους αυτούς τους στρογγυλοκαθισμένους πίσω από τα περιποιημένα γραφεία τους, που καταγγέλλουν ως "ασέβεια" στο κοινωνικό σύνολο τον αγώνα των αγροτών! Πρόκειται για τους φρεσκοξυρισμένους μικροφωνοφόρους που στήνονται στις κάμερες, έχοντας αποστηθίσει το ποίημα διαπόμπευσης και κατασυκοφάντησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Πρόκειται κυρίως για τα αφεντικά τους, που τις τελευταίες μέρες παραληρούν κατά των λαϊκών στρωμάτων, διαδηλώνοντας περίτρανα ότι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον αγώνα, το μόχθο και την ελπίδα ενός ολόκληρου λαού για καλύτερο αύριο. Που καταναλώνουν ατέλειωτες ώρες και μελάνι στα ΜΜΕ που ελέγχουν, για να υποκινήσουν την αθλιότητα. Την αθλιότητα της αποσιώπησης και διαστρέβλωσης των λαϊκών αιτημάτων, που πέρασε στην επιχείρηση προαγωγής "πεμπτοφαλαγγιτών" μέσα στο λαό, για να καταλήξει σε κοινές προβοκάτσιες και ανοιχτό προβοκατοριλίκι.

"

Τιμητική" θέση σ' αυτόν το συρφετό ανήκει στο συγκρότημα Λαμπράκη και τα έντυπά του, τα "ΝΕΑ" και το "ΒΗΜΑ". Τα τελευταία όχι μόνο αναμασούν τα κυβερνητικά πρακτοριλίκια περί υποκινητών, αλλά έχουν μετατραπεί ανοιχτά σε υποβολέα της προβοκάτσιας. Αρχίζοντας από το να ζητούν "ξέσπασμα των οδηγών κατά αγροτών" και φτάνοντας σε αθλιότητες του τύπου "Το παρασκήνιο των τρακτέρ - πώς εκτελείται η "επαναστατική γυμναστική"" και "Παίζουν με τρακτέρ τα κόμματα". Αξιος ο μισθός τους!




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ