Σελ. /27
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Απρίλη 1995

Νέα επίδειξη αδιαλλαξίας για τα αιτήματα των ΕΒΕ

"Ακαρπη" απέβη η χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων με εκπροσώπους της κυβέρνησης. Σε ρόλο "Πόντιου Πιλάτου" ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Πολιτική Ανοιξη και "ΣΥΝ"


ΣΕΛ.  12   -   13

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 2.000 ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 2.300 ΔΡΧ. ΤΟ ΚΙΛΟ
ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΕΙ
το πασχαλινό αρνάκι

Στους κερδοσκόπους το "πάνω χέρι" για τη διαμόρφωση των τιμών στην πασχαλινή αγορά

Εσπασαν χτες το φράγμα των 2.000 δραχμών οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι, ενώ μικρή άνοδο σημείωσαν και οι αντίστοιχες στα οπωρολαχανικά. Μεγάλη Δευτέρα χτες και με τη βοήθεια των κερδοσκόπων, που έχουν το "πάνω χέρι" στη διαμόρφωση των τιμών της πασχαλινής αγοράς, το αρνί πουλήθηκε μέχρι και 300 δραχμές ακριβότερα από το Σάββατο. Στη Βαρβάκειο αγορά οι τιμές "πέταξαν" στις 2.200 δρχ., ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία διαμορφώθηκαν μέχρι και 2.300 δραχμές.

Μικρή αύξηση σημείωσαν χτες και οι τιμές των οπωρολαχανικών. Αξιοσημείωτο είναι ότι αύξηση παρουσιάζουν κυρίως οι κατώτατες τιμές (που καταγράφουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου), γεγονός που δείχνει ότι τα "σπασμένα" θα τα πληρώσουν τα χαμηλά κυρίως εισοδήματα.

Η ανοδική πορεία των τιμών στα είδη της πασχαλινής αγοράς βεβαιώνει ότι η "απελευθερωμένη αγορά" και η ασυδοσία των κερδοσκόπων δε θίγονται με πυροσβεστικά μέτρα και ελέγχους σκοπιμότητας σαν κι αυτούς που διενεργεί το υπουργείο Εμπορίου. Απεναντίας, οι εισαγωγείς κρεάτων κερδοσκοπούν διπλά, καθώς σε πολλές περιπτώσεις πουλάνε με ελληνικές τιμές αρνιά και κατσίκια που έχουν αγοράσει σε πολύ χαμηλές τιμές από τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Γιουγκοσλαβία κ. α.).


ΣΕΛ.  14   -   15

Ο κ. υπουργός βιάζεται...

Βιάζεται, φαίνεται, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Σήφης Βαλυράκης, να επιβεβαιώσει ότι η υπουργοποίησή του σηματοδοτεί την ένταση των αυταρχικών κυβερνητικών επιλογών. Οτι είναι επιμελής στο ρόλο του υπουργού των ΜΑΤ και της καταστολής. Μετά τη διπλή προκλητική στάση του στη Βουλή, όταν προσπάθησε να βγάλει λάδι την Αστυνομία, παρουσιάζοντας ως αμυνόμενους τους ροπαλοφόρους και τους συνταξιούχους ως επιτιθέμενους, συνέχισε και χτες στον ίδιο ολισθηρό κατήφορο.

Πέρα από την προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη, για άλλη μια φορά, απαράδεκτη στάση της Αστυνομίας που, σε "συνεργασία" με μια εκατοντάδα "γνωστούς - αγνώστους", κατάφερε να μετατρέψει δυο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας σε "πεδία μάχης", προχώρησε και πιο πέρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ αρνήθηκε να ψελλίσει έστω και το παραμικρό για τους "αγανακτισμένους πολίτες", τους Χρυσαυγίτες και τα άλλα φασιστοειδή που συμπληρώνουν πάντα το "θίασο" όλων αυτών που ανεβάζουν κάθε φορά το έργο "επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας".

Με τον πλέον επίσημο τρόπο ο αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Α. Μεταξόπουλος κατήγγειλε ως αυτόπτης μάρτυς την ανοχή της Αστυνομίας στην ανεξέλεγκτη δράση των φασιστοειδών στο πλευρό της. Δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα του μετέφεραν ότι οι επικεφαλής των αστυνομικών περιορίζονταν μόνο σε παραινέσεις προς αυτούς, που τις συνόδευαν μάλιστα με φράσεις όπως "εντάξει ρε παιδιά δίκαιο έχετε, αλλά πάτε πιο πέρα". Ομως ο υπουργός περιορίστηκε να πει ότι η "παρουσία των ακροδεξιών δεν είναι ανησυχητική" και ότι οι "αναρχικοί" προσπαθούν να δημιουργήσουν "έναν εχθρό". Φαίνεται ότι έχει τους λόγους του ο Σ. Βαλυράκης...




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ