Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΥΕ
Συγκλίνουμε με την ΕΕ, αλλά μόνο στην ανεργία

Οι νέοι και οι γυναίκες αποτελούν τα πρώτα θύματα της μάστιγας της ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται συνεχώς οι άνεργοι μακράς διάρκειας. Αποκαλυπτικά τα στοιχεία δειγματοληπτικής έρευνας της ΕΣΥΕ, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των επίσημα καταγραμμένων ανέργων άγγιξε το 1996 τις 450.000 άτομα, σημειώνοντας παραπέρα αύξηση.


ΣΕΛ.  19

ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μπαράζ κινητοποιήσεων για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα

Αύριο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ σήμερα διοργανώνονται συγκεντρώσεις στη Λάρισα, την Καρδίτσα και το Βόλο και αύριο στην Πάτρα, τα Τρίκαλα, τη Ζάκυνθο και την Αλεξανδρούπολη

Φουντώνουν και επεκτείνονται σε όλη τη χώρα οι λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική επιχείρηση. Χτες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στο Ηράκλειο,ενώ για σήμερα φορείς εκπαιδευτικών και εργαζομένων έχουν καλέσει σε ανάλογες κινητοποιήσεις στη Λάρισα,την Καρδίτσα,το Βόλο και για αύριο στην Πάτρα,τα Τρίκαλα,τη Ζάκυνθο και την Αλεξανδρούπολη.

Αύριο, επίσης, πραγματοποιείται το δεύτερο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 12 το μεσημέρι.

Κάλεσμα, προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων, να καταψηφίσουν το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, απηύθυναν χτες οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους - ακόμη και μετά την ενδεχόμενη ψήφισή του - γιατί όπως επισημαίνουν: "Ο αγώνας θα είναι διαρκής, γιατί κανένας γονιός δε διαπραγματεύεται το δικαίωμα της δημόσιας, δωρεάν μόρφωσης των παιδιών του".

Στο μεταξύ, την καταλυτική κριτική των βουλευτών του ΚΚΕ δέχτηκε χτες το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στη διάρκεια της πρώτης μέρας συζήτησής του στο Θερινό Τμήμα της Βουλής. Την ίδια στιγμή - συνεχίζοντας η κυβέρνηση την τακτική αιφνιδιασμού των εκπαιδευτικών, της νεολαίας και των εργαζομένων γενικότερα - κατέθεσε και νέο νομοσχέδιο στη Βουλή, σχετικά με την καθιέρωση του "Ανοιχτού Πανεπιστημίου", στο οποίο προβλέπεται και η οικονομική συμμετοχή όσων φοιτήσουν σ' αυτό.


Αναπτυξιακό... ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ

Πλώρη για το ξεπούλημα και της ΛΑΡΚΟ, μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές μονάδες και της μοναδικής βιομηχανίας σιδηρονικελίου στην Ευρώπη, έβαλε η κυβέρνηση. Κι ενώ όλα τα στοιχεία της επιχειρησιακής πορείας της ΛΑΡΚΟ έχουν θετική πορεία και η τιμή του νικελίου στη διεθνή αγορά ανέρχεται, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εξουσιοδότησε χτες την ΕΤΕΒΑ να αναζητήσει στη διεθνή αγορά - μαζί με ξένο οίκο - υποψήφιους αγοραστές είτε ολόκληρης της ΛΑΡΚΟ είτε μεγάλου πακέτου μετοχών της. Και αυτή την πολιτική τη βαφτίζουν... αναπτυξιακή!


ΣΕΛ.  19


ΞΑΝΘΗ
Ακόμη περιμένουν οι πλημμυροπαθείς

Αν και συμπληρώθηκαν εννιά μήνες από τις πλημμύρες και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για την άμεση αποκατάσταση των πλημμυροπαθών, ένα πολύ μεγάλο μέρος τους, κυρίως της ορεινής περιοχής, δεν έχει αποζημιωθεί ακόμη


ΣΕΛ.  15
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Προτιμά... τα ξένα ναυπηγεία!

Αποκλείει τις ελληνικές ναυπηγικές βιομηχανίες από διαγωνισμό για την κατασκευή 20 περιπολικών σκαφών του Λιμενικού το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, βάσει των προϋποθέσεων που θέτει! Οργισμένη αντίδραση από ΕΚ Πειραιά, ΠΟΕΜ, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και "Τρίαινα"


ΣΕΛ.  16
ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ετοιμάζουν αγωνιστική υποδοχή

Τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων, με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να υποδεχτούν αγωνιστικά τον πρωθυπουργό και οργανώνει συγκέντρωση την Παρασκευή το απόγευμα


ΣΕΛ.  17
ΟΡΕΣΤΕΙΑΔΑ
Πρωτοφανής βομβιστική ενέργεια

Στόχο τον πρόεδρο Πρωτοδικών Ορεστειάδας είχε βόμβα που έστειλε άγνωστος με το ταχυδρομείο. Το δέμα παραλήφθηκε από τη γραμματέα του, η οποία το άνοιξε ανυποψίαστη. Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά στην παλάμη του ενός χεριού


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ