Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 1997

Βιάζονται να ξεπουλήσουν τις επιχειρήσεις του ΟΑΕ

Επιταχύνει η κυβέρνηση τις διαδικασίες για την κατάργηση του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ), επιδιώκοντας στην ουσία το ταχύτερο ξεπούλημα των προβληματικών επιχειρήσεων που είναι κάτω από την "ομπρέλα του" (ΛΑΡΚΟ, ΣΟΦΤΕΞ, ΜΕΛ, ΚΕΡΑΦΙΝΑ και "Βωξίτες Ελευσίνας").


ΣΕΛ.  13

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΣΤΟ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
στήνουν τη δημόσια παιδεία

Τη χαρά του εξέφρασε χτες ο Κ. Μητσοτάκης, επειδή η κυβέρνηση, ξαναγυρίζοντας "στη σωστή πολιτική", προωθεί μέτρα που η ΝΔ "δεν είχε διανοηθεί να εφαρμόσει"

Βαθιά αντιδραστικό και ταξικό χαρακτήρισε χτες, στην ομιλία της στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,ενώ κατάγγειλε, ταυτόχρονα, την αντισυνταγματικότητά του, αφού καταργεί ουσιαστικά το συνταγματικό δικαίωμα όλων των Ελλήνων στη δωρεάν παιδεία,καθιερώνοντας δίδακτρα. Το νομοσχέδιο, σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ, "παπαγαλίζει κυριολεκτικά τις πιο ακραιφνείς, νεοφιλελεύθερες επιλογές των διεθνών κέντρων του κεφαλαίου και των διεθνών μορφωτικών κέντρων, που αποβλέπουν στην πλήρη εναρμόνιση του τομέα της παιδείας με τη σύγχρονη οικονομία της αγοράς και τις σύγχρονες επιλογές στρατηγικής σημασίας, που ακολουθούνται και προωθούνται στον τομέα της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων".

Στην ολοφάνερη αδυναμία των κυβερνητικών αρμοδίων να υποστηρίξουν το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο, ισχυριζόμενοι πως οι ρυθμίσεις ενισχύουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, έσπευσε να δώσει χείρα βοηθείας η ΝΔ. Μαζί, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποφάνθηκαν και ψήφισαν τη δήθεν συνταγματικότητα της καθιέρωσης διδάκτρων, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του, γιατί το κυβερνητικό κόμμα ξαναγυρίζει "στη σωστή πολιτική", εφαρμόζοντας μέτρα που η ΝΔ "δεν είχε διανοηθεί να εφαρμόσει".

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί στη σημερινή συνεδρίαση.


ΣΕΛ.  5  -  10

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
"Ατζέντης" ξένων ναυπηγείων

Ξένης κατασκευής θέλει, σώνει και καλά, τα ταχύπλοα του Λιμενικού ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κι έτσι, με χτεσινές δηλώσεις του, έβγαλε ουσιαστικά άχρηστα τα ελληνικά ναυπηγεία, προκειμένου να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό τους από διαγωνισμό του υπουργείου του για την κατασκευή 20 ταχύπλοων σκαφών! Ο κ. Σουμάκης, που καταγγέλλεται από την ΤΕ Πειραιά της ΕΣΑΚ σαν ατζέντης ξένων ναυπηγείων, έθεσε ουσιαστικά θέμα "αξιοπιστίας" των ελληνικών ναυπηγικών επιχειρήσεων, τις οποίες - κατά τα άλλα - η κυβέρνηση υποτίθεται ότι έχει δεσμευτεί να ενισχύσει!


ΣΕΛ.  17


ΚΙΛΕΛΕΡ
"Δε θα σβήσετε την ιστορία"

Ξεσηκωμός χτες στο Κιλελέρ. Η κυβέρνηση επιδιώκει να σβήσει από το χάρτη το χωριό που θυμίζει την αγροτική εξέγερση. Οι κάτοικοι αντιδρούν δυναμικά και χτες βγήκαν στο δρόμο. Ταυτόχρονα εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα το κίνημα ενάντια στις αναγκαστικές καταργήσεις κοινοτήτων που προωθούνται με το σχέδιο "Καποδίστριας"


ΣΕΛ.  19
ΔΗΜΟΣΙΟ
Αντιδραστικές αλλαγές σε 7.000 φορείς

Τη μετάλλαξη της σημερινής δομής του κράτους σε περισσότερο αντιδραστική κατεύθυνση προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την προώθηση αλλαγών για κατάργηση, συγχώνευση, αλλαγή της νομικής μορφής και ιδιωτικοποίηση των περίπου 7.000 εποπτευόμενων φορέων του δημοσίου


ΣΕΛ.  13
ΛΑΡΙΣΑ
"Εξωση" του δήμου από τη νέα χωματερή

Η αλλοπρόσαλλη και ανεύθυνη στάση του δημάρχου, που αρνήθηκε την καταβολή του ποσού για την απαλλοτρίωση ολόκληρης της έκτασης, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, που διέταξε την αποβολή του δήμου από τη νέα χωματερή, κηρύσσοντας, ταυτόχρονα, άκυρη την απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου χώρου


ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ