Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστική απάντηση στον "πλαστικό" πολιτισμό

Με κεντρικό σύνθημα "Ο λαός δεν έχει ανάγκη από σπόνσορες, χορηγούς και μάνατζερ, μπορεί και μόνος του να δημιουργεί και να πρωταγωνιστεί", ανοίγει, αύριο το βράδυ, τις πύλες του το 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, στο Στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς


ΣΕΛ.  2,    20  -  21

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
για τα καυτά λαϊκά προβλήματα

Το ΚΚΕ απευθύνεται στα μαζικά κινήματα, σε λαϊκούς αγωνιστές και κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες που προσβλέπουν στον αγώνα και στην αντίσταση στις επιδιώξεις των πολυεθνικών, με προοπτική τη συνολική ρήξη

  • Τα δικαιώματα των εργαζομένων στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, στην ανθρώπινη σύνταξη.
  • Ο αγώνας για δωρεάν, σύγχρονη και δημοκρατική δημόσια παιδεία.
  • Η πάλη για την υγεία του λαού.
  • Η επερχόμενη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και ό,τι αυτή συνεπάγεται, με την προσπάθεια να μετατραπεί πλήρως ο θεσμός σε υποζύγιο του κράτους και των νεοφιλελεύθερων επιλογών των Βρυξελλών.
  • Ο αγώνας κατά των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Η δράση για να μη μετατραπεί η Ολυμπιάδα στον πολιορκητικό κριό, που θα γκρεμίσει και τα τελευταία τείχη των λαϊκών κατακτήσεων.
  • Η πάλη κατά της Συνθήκης του Σένγκεν και συνολικά για την καταδίκη της συμφωνίας του Αμστερνταμ. Το δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ.
  • Η δράση κατά της μάστιγας των ναρκωτικών, της υποκουλτούρας και χειραγώγησης, που επιβάλλει η πλειοψηφία των ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης και της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, που τελευταία πιο ανοιχτά μεταβάλλεται σε διαφημιστή της κυβερνητικής πολιτικής.

ΣΕΛ.  6   -   9

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ξεσηκώνονται οι αγρότες

Αγωνιστική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και στην ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, δίνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας. Μετά το συλλαλητήριο στα Φάρσαλα προχτές, δυναμικά συλλαλητήρια έγιναν χτες σε Καρδίτσα και Ελασσόνα. Τη σκυτάλη του αγώνα παίρνουν το Σάββατο ο Τύρναβος και τη Δευτέρα τα Τρίκαλα, με αποκορύφωμα το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα που δικάζεται πάλι η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.


ΣΕΛ.  16

ΠΡΟΣΦΟΡΑ
  • Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΚΗΣ πρόσφερε 150.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου στη μνήμη του αδελφού του Σταύρου Κουνάκη και του πεθερού του Κώστα Πουλάκη.


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Προετοιμάζεται η αντιλαϊκή επέλαση

"Αναπόφευκτη" θεωρούν τα κυβερνητικά επιτελεία την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος σε βάρος των εργαζομένων, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής του "κοινωνικού διαλόγου". Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο της περιουσίας ασφαλιστικών ταμείων και δημόσιων οργανισμών μέσα από τη σύσταση "εποπτικού οργάνου"


ΣΕΛ.  15
Ψήφισαν αντίσταση κι αγώνα στη "Χαλυβουργική"

Αποφασιστικό μήνυμα ότι θα υπερασπίσουν 8ωρο και κατακτήσεις, παρά τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εταιρίας, έστειλαν χτες με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι της "Χαλυβουργικής", αναδεικνύοντας σε πρώτη ουσιαστικά δύναμη την "Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση για την υπεράσπιση του 8ωρου"


ΣΕΛ.  15
Πενταπλασιάζονται τα τέλη κυκλοφορίας

Πέντε φορές μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι μοτοσικλετών και δεκάδες χιλιάδες κάτοχοι ΙΧ μικρού κυβισμού. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει, για τα οχήματα από 350 μέχρι 785, τα τέλη από 2.000 σε 10.000 δρχ. Ανοιχτό άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο για νέους φόρους


ΣΕΛ.  18
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Ολοταχώς για το νέο φαγοπότι

Φανατικοί οπαδοί της κυβέρνησης Σημίτη, οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ. Οπως προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις εκπροσώπων τους, το μοναδικό τους άγχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εκχώρηση και νέων - ακόμα μεγαλύτερων - προνομίων από διάφορα ταμεία και κονδύλια...


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ