Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997

Ορμητήριο του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Σε μόνιμο πεδίο ασκήσεων και ορμητήριο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ μετατρέπεται η Ελλάδα. Ο υπουργός Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλος, ανακοίνωσε χτες την εγκατάσταση στην Ελλάδα ΝΑΤΟικών πολυεθνικών δυνάμεων, οι οποίες θα επεμβαίνουν στην περιοχή


ΣΕΛ.  3

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ
"ενεργειακό" έγκλημα

Ξεκινά το ξεπούλημα της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου, ομολογούνται οι σοβαροί κίνδυνοι που υπάρχουν για το έργο του Φυσικού Αερίου και προετοιμάζεται το έδαφος για την παράδοσή του, μαζί με τη ΔΕΗ, στην απληστία συγκεκριμένων μεγαλοσυμφερόντων

Σε νέα φάση μπαίνει πλέον η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος του ενεργειακού τομέα της χώρας, καθώς από τις... λεπτομέρειες της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου (ΔΕΠ), που ενέκρινε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι σχεδόν μοναδικός στόχος των "εκσχυγχρονιστών" είναι η εκχώρηση του κλάδου της ενέργειας σε συγκεκριμένα μεγαλοσυμφέροντα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατέληξε χτες στην ιδιωτικοποίηση του 20% των μετοχών της ΔΕΠ, μέσω του Χρηματιστηρίου και ταυτόχρονα, αποφάσισε το διαχωρισμό της ΔΕΠΑ (του φορέα για το Φυσικό Αέριο) από τη ΔΕΠ, αποκαλύπτοντας με τον πλέον δραματικό τρόπο τις επανειλημμένες καταγγελίες του "Ρ" για συστηματική υπονόμευση του έργου του Φυσικού Αερίου. Μάλιστα, οι αρμόδιοι δε διστάζουν να ομολογήσουν, ότι ο διαχωρισμός γίνεται για να απαλλαγεί η ΔΕΠ από τους κινδύνους που υπάρχουν για το έργο του Φυσικού Αερίου. Ωστόσο, η απόφαση της κυβέρνησης δε σταματά εδώ. Προϋποθέτει τη μεταβίβαση των μετοχών της ΔΕΠΑ στο δημόσιο και τη δυνατότητα μελλοντικής πώλησής τους στη ΔΕΗ!

Ο διαχωρισμός ΔΕΠ - ΔΕΠΑ και η προοπτική μεταφοράς των μετοχών της δεύτερης στη ΔΕΗ, είναι μια κίνηση, που σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, εξυπηρετεί τα συγκεκριμένα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα, που ήδη λυμαίνονται τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Επιπρόσθετα, ανοίγει το δρόμο να μετατραπεί η ΔΕΗ σε βασικό καταναλωτή Φυσικού Αερίου, πράγμα αποδεδειγμένα ζημιογόνο για τη ΔΕΗ και την εθνική οικονομία γενικότερα, αλλά άκρως κερδοφόρο για τον όμιλο Κοπελούζου.


ΣΕΛ.  18

ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΕΣ
Παρακρατούν παράνομα εκατοντάδες εκατομμύρια

Εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές παρακράτησαν παράνομα οι εκκοκκιστές από τους βαμβακοπαραγωγούς τα τρία τελευταία χρόνια. Η αδικία αυτή, που ήταν γνωστή σε κυβέρνηση και Οργανισμό Βάμβακος, αποκαλύφτηκε μετά από παρέμβαση βουλευτών του ΚΚΕ, που κατέθεσαν αίτηση στη Βουλή, ζητώντας από τον υπουργό Γεωργίας να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των βαμβακοπαραγωγών που δικαιούνται συμπληρωματικής τιμής για τις εκκοκκιστικές περιόδους 1994/95, 1995/96 και 1996/97.


ΣΕΛ.  14



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ