Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κάλεσμα συσπείρωσης και συνεργασίας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Λεων. Αυδής, παρουσίασε χτες το βράδυ τα 16 σημεία ενός σχεδίου προγραμματικής διακήρυξης, γύρω από το οποίο καλούνται να συμπαραταχτούν όλοι όσοι θέλουν την οικοδόμηση ενός λαϊκού αγωνιστικού κινήματος διεκδίκησης, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και τα συμφέροντα, που δυναστεύουν την πρωτεύουσα


ΣΕΛ.  18

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
"ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ"
τη Λάρισα οι αγρότες

Σε νέα φάση περνάνε οι αγώνες των αγροτών, καθώς η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους συνδυάζεται με την ενεργητική συμπαράταξη των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των συνταξιούχων και της νεολαίας

Βροντερή και αποστομωτική απάντηση, τόσο στην κυβερνητική αντιαγροτική πολιτική, όσο και στην επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης, έδωσαν χτες οι αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά και των περιοχών του Αιγίου και της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, έγινε φανερό ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών της Θεσσαλίας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, περνάνε σε μια νέα φάση. Στο συμπέρασμα αυτό, οδηγούν τα εξής στοιχεία:

  • Η ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία του χτεσινού συλλαλητηρίου στη Λάρισα, που ξάφνιασε με το δυναμισμό και την αποφασιστικότητά του και κρίνεται ως το μεγαλύτερο, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
  • Η μεγάλη και ενεργητική συμμετοχή, στο πλάι των αγροτών, εργαζομένων και ανέργων, επαγγελματοβιοτεχνών και συνταξιούχων, όπως και η αξιοπρόσεκτη συμμετοχή των μαθητών και της νεολαίας. Συμπαράταξη, που βρήκε την έκφρασή της, τόσο στα συνθήματα, όσο και στο περιεχόμενο, γενικότερα, της μεγαλειώδους χτεσινής κινητοποίησης.
  • Τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης κοινωνικών και μαζικών οργανώσεων απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας.
  • Η απόφαση της χτεσινοβραδινής σύσκεψης των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα απ' ολόκληρη τη χώρα, για πανελλαδικό συντονισμό της πάλης στις αρχές του ερχόμενου Φλεβάρη, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως οι "διαφορές" της ελληνικής αγροτιάς με την κυβέρνηση και τα Κοινοτικά αφεντικά της θα λυθούν "στα μπλόκα του αγώνα".

ΣΕΛ.  16   -   17


ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ομόφωνα θετική η νέα δομή

Η εμμονή του Γερ. Αρσένη στις απόψεις του δεν εμπόδισε το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, να αποφανθεί ομόφωνα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρεθεί εκτός ΝΑΤΟ και να καταλήξει ότι η νέα δομή της λυκοσυμμαχίας είναι "θετική" για τη χώρα!


ΣΕΛ.  5
Συλλαλητήρια την Τρίτη σε Πειραιά και Λάρισα

Συλλαλητήρια καταδίκης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού πραγματοποιούνται την Τρίτη στον Πειραιά και τη Λάρισα. Στον Πειραιά, την κινητοποίηση οργανώνουν 23 πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης. Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία των ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος


ΣΕΛ.  12
ΠΝΟ
Δε νομιμοποιείται το νόθο συνέδριο

"Το συνέδριο της νοθείας δε νομιμοποιείται στη συνείδηση των ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων", προειδοποιούν ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", ενώ χτες το απόγευμα ολοκληρώθηκε, με εκλογές - παρωδία, η παρασυναγωγή, που οι νόθοι της ΠΝΟ ονόμασαν "25ο Πανναυτικό Συνέδριο"


ΣΕΛ.  13
"Συγχωροχάρτι" στους μεγαλοφοροφυγάδες

"Συγχωροχάρτι" στους πάσης φύσεως μεγαλοφοροφυγάδες, που εμπλέκονται στα διάφορα κυκλώματα έκδοσης και λήψης πλαστών τιμολογίων, δίνει η κυβέρνηση, ενώ, την ίδια στιγμή, διατηρεί άθικτο το ισχύον καθεστώς επιβολής αναγκαστικών μέτρων για τους μικροοφειλέτες


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ