Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΟΔΗΓΗΤΗ"
ΡΑΝΤΕΒΟΥ
στα Ιλίσια

Πανέτοιμος είναι ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης, για να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει, από σήμερα το απόγευμα και για τέσσερις μέρες, τη γιορτή της νέας γενιάς, που αμφισβητεί και αγωνίζεται, που δεν υποτάσσεται στα ασφυκτικά πλαίσια του συστήματος

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, ανοίγει τις πύλες της η κόκκινη πολιτεία του 24ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "ΟΔΗΓΗΤΗ". Πανέτοιμη, για να δεχτεί τους δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες, όλους εκείνους που αμφισβητούν,που δε βολεύονται,που διεκδικούν και ονειρεύονται,που αντιστέκονται και δεν εφησυχάζουν,μπροστά στην αθλιότητα της σημερινής κοινωνίας.

Τα δικαιώματα της νέας γενιάς αποτελούν το βασικό περιεχόμενο και του φετινού Φεστιβάλ. Οπως και η ανάγκη να μετατραπεί η αμφισβήτηση και η οργή, σε δύναμη δημιουργίας και αντεπίθεσης. Σε ανίκητη δύναμη ενωτικής αγωνιστικής πορείας.

Οι εργασίες στον τεράστιο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στα Ιλίσια, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τα πάντα βρίσκονται στη θέση τους. Ανάμεσά τους και η Διεθνούπολη, που φέτος φιλοξενεί 40 αντιπροσωπείες απ' όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  3,    12   -   13

Το σημερινό πρόγραμμα

Κεντρική εξέδρα: Στις 8.00 ο Μανώλης Μανουσέλης σε latin ρυθμούς. Στις 9.00 οι Διονύσης Τσακνής - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.Στις 11.00 ο Σωκράτης Μάλαμας.

Μουσική Σκηνή: Στις 8.00 "Χάραξις",στις 10.00 "Μάτζικ ντε Σπελ".

Λαϊκό Στέκι:Πολυφωνικά Ηπείρου στις 8.00, στις 9.00 ο Πέτρος Γαϊτάνος και στις 11.00 ρεμπέτικο γλέντι με τον Στέφανο Ψαραδάκο.

Χώρος Τέχνης και Δημιουργίας: Στις 8.00 επτανησιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλονιάς"Η Εύγερος", στις 9.00 οι "Ακατονόμαστοι" και στις 10.00 ερασιτεχνικό συγκρότημα από τον Πειραιά.

Αφιέρωμα στον κινηματογράφο: Σήμερα θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο ντοκιμαντέρ των Χαϊνόφσκι και Σόιμαν,που είναι αφιερωμένα στην αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών. Το πρώτο έχει ως θέμα τα 25 χρόνια από την ανατροπή του Αλιέντε και το δεύτερο τον αγώνα του Βιετνάμ.

Οι προβολές θα ξεκινούν καθημερινά στις 11.30 μ.μ., ενώ καθημερινά θα γίνονται προβολές παιδικών ταινιών, στις 8.00 μμ.


ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Δεν συνεργεί στο έγκλημα το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ψηφιακή τηλεόραση, γιατί δεν μπορούσε να συναινέσει στο έγκλημα που επιχειρείται για την παράδοση στο μεγάλο, ντόπιο και ξένο, κεφάλαιο της ψηφιακής τηλεόρασης αναφέρει με δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.



Αμερικανικοί "κοριοί" στα... "άδυτα" της Ευρ. Ενωσης

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Θεωνάς, καταγγέλλει τη λειτουργία του συστήματος παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών και των ηλεκτρονικών δικτύων που επιτρέπει τη συγκέντρωση απόρρητων πολιτικών και οικονομικών πληροφοριών από τις ΗΠΑ


ΣΕΛ.  7
Συνεχίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Ενώ, ο Κ. Σημίτης και οι "συναρμόδιοι υπουργοί" αναλίσκονται σε ασκήσεις επί χάρτου και απόπειρες δημιουργίας εντυπώσεων, η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε απεργία μέχρι την Τετάρτη και η Ενωση της Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) απεργία μέχρι την Τρίτη.


ΣΕΛ.  25
ΣΕΒ
Βολές για τις συλλογικές συμβάσεις

Νέα επίθεση στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων έκαναν χτες οι εκπρόσωποι των μεγαλοβιομηχάνων, υποστηρίζοντας πως σε συνθήκες χαμηλού πληθωρισμού οι αυξήσεις στους μισθούς πρέπει να υπολογίζονται μόνο με βάση τη λεγόμενη παραγωγικότητα της εργασίας.


ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ